24 آبان 1393, 14:3
كيفرخواست، ادعا نامه، دادستان، متهم، شاكي
نویسنده : خسرو بهمن یار
کیفرخواست همان ادعا نامه دادستان است که پس از پایان تحقیقات مقدماتی در خصوص متهم صادر میشود در واقع دادستان در کیفر خواست مدعی است، فردی یا افرادی به عنوان مباشر، شریک یا معاون؛ مرتکب فعل یا ترک فعلی شده یا در آن معاونت داشتهاند و از دادگاه درخواست مجازات آنها را دارد.
بعضی از حقوقدانان آنرا چنین تعریف میکنند: تقاضای دادسرا از محکمۀ جزا برای تعیین مجازات و یا اقدامات تأمینی و تربیتی دربارۀ متهم، کیفرخواست نامیده میشود.
1-نام و نام خانوادگی، نام پدر، سن، شغل، محل اقامت متهم، با سواد یا بیسواد بودن، مجرد یا متأهل بودن؛
2-نوع قرار تأمین با قید این که متهم بازداشت است یا آزاد؛
3- نوع اتهام؛
4- دلائل اتهام؛
5- موارد قانونی مورد استناد؛
6- سابقه محکومیت کیفری در صورتی که متهم دارای سابقه محکومیت کیفری باشد؛
7- تاریخ و محل وقوع جرم.
ممکن است متهم دارای دو اتهام باشد که دادرسی نسبت به یکی از آنها در صلاحیت دادگاه انقلاب و نسبت به دیگری در صلاحیت دادگاه عمومی یا کیفری باشد. در این گونه موارد با توجه به سکوت قانون جدید دادسرا، بایستی بر اساس ماده 55 قانون آئین دادرسی کیفری عمل شود؛ یعنی دادسرا دو کیفرخواست جداگانه خطاب به مرجع صالح صادر و برای یکی اصل پرونده و برای دیگری رونوشت آن را ارسال کند.
طبق بند ج ماده 14قانون تشکیل دادگاههای عمومی وانقلاب دادگاههای جزایی وانقلاب فقط به جرائم مندرج در کیفر خواست رسیدگی می کنند مگر در مورد جرائمی که مستقیما در دادگاه وبدون کیفر خواست مطرح شده باشد مثل جرائم مذکور در تبصره 3 ماده 3قانون فوق که عبارتند از پرونده هایی که موضوع آنها جرایم مشمول حد زنا یا لواط است همچنین جرایمی که مجازات قانونی آنها فقط تا سه ماه حبس و یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال می باشد و جرایم اطفال مستقیما در دادگاههای مربوط مطرح می شود.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان