دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

مومنان واقعی وارثان بهشت برین

ایمان به معنای علم وآگاهی و روح تسلیم در برابر حق می‌باشد. در قرآن کریم آیات زیادی وجود دارد که خداوند مومنان واقعی را معرفی کرده است.
مومنان واقعی وارثان بهشت برین
مومنان واقعی وارثان بهشت برین

ایمان به معنای علم وآگاهی و روح تسلیم در برابر حق می‌باشد. در قرآن کریم آیات زیادی وجود دارد که خداوند مومنان واقعی را معرفی کرده است. در این آیات بخصوص در سوره انفال ویژگی مومنان را بیان کرده است. مومنان کسانی هستند که هر وقت نام آنها برده شود دلهای آنها به خاطر احساس مسئولیت در پیشگاه خداوند ترسان می‌گردد. البته این خوف به خاطر درک مسئولیت‌ها و انجام وظایف لازم در برابر خدا می‌باشد.

مومنان همواره در مسیر تکامل پیش می‌روند و لحظه‌ای آرام ندارند و هنگامی که آیات خداوند بر آنها خوانده شود بر ایمانشان افزوده می‌شود. آنها کسانی هستند که در نمازشان خاشعند و نمازشان افاظ و حرکاتی بی روح نمی‌باشد بلکه در محضر خدا چنان غرق حالت تفکر هستند که نماز بر تمام وجودشان تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل است که در قرآن آمده که نماز انسان را از زشتی‌ها باز می‌دارد. که نتیجه عملی آن ایمان واقعی به خدا می‌باشد.‌

سومین ویژگی مومنین این است که آنها هدفی سازنده در زندگی دارند. به اندیشه‌های باطل، سخنان بی اساس و کارهای بیهوده دست نمی‌زنند. سعی می‌کنند کار و سخنانشان در راه و مسیر الهی باشد. آنها همواره در راه خدا زکات می‌دهند و از آنچه خدا به آنها داده است انفاق می‌کنند. آنها نه تنها از اموالشان بلکه از علم ودانششان، از هوش و فکرشان، از موقعیت و نفوذشان و از تمام مواهبی که در اختیار دارند به بندگان خدا انفاق می‌کنند.‌

قرآن چهارمین ویژگی مومنان را مسئله پاکدامنی، عفت و پرهیز از هر گونه آلودگی جنسی قرار داده است. سپس آنها کسانی هستند که امانت‌ها و عهد خود را مراعات می‌کنند. حفظ و ادای امانت به معنی وسیع کلمه و همچنین پایبند بودن به عهد و پیمان در برابر خالق و خلق از صفات بارز مومنان است. آخرین ویژگی مومنان محافظت بر نماز هاست. آنها کسانی هستند که در حفظ نمازهای خود می‌کوشند. جالب این است که قرآن نخستین ویژگی مومنان را خشوع در نماز و آخرین صفت آنها را محافظت بر نماز شمرده است و نتیجه نهایی ایمان به خدا را به این صورت بیان می‌کند: آنها وارثانند، همان وارثانی که بهشت برین را به ارث می‌برند و جاودانه در آن خواهند ماند. این مرحله آخر و عالی بهشت مخصوص مومنانی است که دارای صفات نامبرده می‌باشد.‌

در قرآن پاداش زیادی برای کسانی که به خدا ایمان آورده‌اند ذکر شده است، زیرا داشتن ایمان واقعی به خدا و عمل به آن در جامعه با وجود وسوسه زندگی مادی و دنیوی کاری سخت و دشوار می‌باشد و فقط از دست بندگان شایسته و نیکوکار خدا بر می‌آید. در قرآن سه پاداش مهم برای مومنان آمده است: 1- آنها درجات معنوی مهمی در نزد خدا دارند درجاتی که میزان و مقدار آن مشخص نشده است. 2- آنها در زندگی دنیوی و اخروی مشمول آمرزش و مغفرت و بخشش خدا قرار می‌گیرند. 3- مواهب بزرگ و جاودان که حدّ و حسابی برای آن نیست در انتظارشان می‌باشد.

‌داشتن ایمان از نظر عمل دارای دو پیوند محکم می‌باشد: پیوند و رابطه نیرومندی با خدا و سپس پیوند با بندگان خدا. در قرآن کلمه مومن و فلاح و رستگاری با هم آمده است که این واژه پیروزی‌های مادی و معنوی را شامل می‌شود. پیروزی و رستگاری دنیوی در آن است که انسان آزاد، سربلند و بی نیاز زندگی کند و این امور جز در سایه ایمان امکان پذیر نیست. رستگاری آخرت در این است که در جوار رحمت، میان نعمت‌های جاویدان خداوند، به سر نماید.‌

روزنامه رسالت، شماره 7235 به تاریخ 20/1/90، صفحه 18

مقاله

نویسنده محمدجواد طاهریان

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS