1 خرداد 1395, 10:9
و همه چيز را مي داند و علم فعل او نيز به علم ذات باز مي گردد؛ ناتوان و عاجز نيست بلکه قادر و تواناست و مي تواند کن فيکون کند؛ همچنين بخشنده و مهربان است و بخلي ندارد تا اگر حق کسي را بدهد چيزي از خزائن او کم شود.
چنانکه مي فرمايد: وَ لايَظلِمُ رَبُّكَ اَحَدا ؛ پروردگارت در حق کسي ظلم نمي کند(کهف، آيه 49)؛ زيرا خداوند عدل محض است؛
زيرا چنانکه گفته شد علم او علم ذاتي است و علم فعلیاش نيز به عمل ذاتي باز مي گردد. پس بايد گفت: وَ ما كانَ رَبُّكَ نَسِيًّا؛ و پروردگارت نسيان کننده نيست (مريم، آيه 64)؛
وَ رُسُلُنا لَدَيهِم يَكتُبُون؛ و فرستادگان ما در نزدشان مي نويسند(زخرف، آيه 80) و همه چيز را همان طوري که انجام گرفته ضبط و حفظ مي کنند: وَ إِنَّ عَلَيكُم لَحافِظين كِراماً كاتِبين يَعلَمُونَ ما تَفعَلُون؛ به راستي که بر شما حافظاني هستند که کاتبان گرامي اند و آنچه انجام مي دهيد را مي دانند (انفطار، آيات 10 تا 12) و هر عمل انجام شده را چون رقيب و عتيد مي بينند.(ق، آيه 18)
خداوند در آيه 7 سوره تحريم مي فرمايد: إِنَّما تجزَونَ ما كنتم تَعمَلون؛ جز اين نيست که امروز پاداش و کيفر هر آنچه کرديد را مي يابيد. يا در آيه 30 آل عمران آمده است: يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ مَّا عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُّحْضَرًا ؛ روزي که هر شخص هر عمل خيري که کرده را حاضر شده مي يابد. پس هر کسي با عمل خودش ملاقات خواهد کرد.
براين اساس خداوند اسرع الحاسبين(انعام، آيه 62) و سريع الحساب است(بقره، آيه 202؛ آل عمران، آيات 19 و 199 و مائده، آيه 4) و به سرعت در قيامت حسابرسي مي کند و مجازات مي نمايد؛ چنانکه استوار و محکم حکم مي کند؛ زيرا احکم الحاکمين است.(هود، آيه 45)
روزنامه كيهان، شماره 21059 به تاريخ 27/2/94، صفحه 6 (معارف)
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان