13 مهر 1394, 15:28
کتابخانه شخصى
واعظ چرندابى از روزهاى نخست طلبگى به فکر تشکیل کتابخانه شخصى افتاد و توانست با تلاش فراوان کتابخانه مهمى تشکیل دهد که در نوع خود بى نظیر بود . او در مورد چگونگى تشکیل کتابخانه مى نویسد :
«... در سایه ذوق فطرى به گردآورى کتب متنوعه مشغول شدم تا در عرض سالیان دراز به یارى خداوند بى نیاز موفق به تشکیل کتابخانه اى شدم که اکنون تعداد کتب و رسائل و مجلات آن قریب به 10000 جلد بالغ مى شود و بیش از 30 دوره تفسیر قرآن مجید در کتابخانه شخصى موجود است که در طى سالهاى متمادى با خون دل جمع آورى شده است . کتابخانه ما از کتب مخطوطه نفیسه نادره مقدار کمى و مابقى تماماً کسوت طبع را پوشیده اند . و نوع کتب : تفسیر و حدیث و رجال و تاریخ و طب و تشریح و دائرة المعارف و جغرافیا و کتب علوم عصرى و قوامیس و فرهنگ هاى مهم عربى و فارسى و تاریخ ادبیات و کتب ادبیه هر دو زبان و ... که در ایران و عراق و ترکیه و سوریه و لبنان و مصر و هند و اروپا و ... طبع و نشر شده اند ... .
او در وصیت نامه اش هم مى نویسد :
وقتى که اجلم فرا رسید و دیده از جهان فرو بستم ، تمام کتاب هاى مخطوطه ام را به علاوه کتاب الانساب سمعانى و حدائق النجوم که در طى سالیان دراز با خون دل آنها را به دست آورده و در کتابخانه شخصى خود در تبریز جا داده ام ، به کتابخانه آستان قدس رضوى (علیه السلام) اختصاص و انتقال دهند و البتّه مراتب را بر خلاف کتب مخطوطه ، ثبت و ضبط نمایند که از این ناچیز یادگار باشد و یادى رود که گفته اند :
بسى مى وزد مشکبو بادها *** که ما رفته باشیم از یادها[13]
پس از وفات ایشان در تاریخ 16/7/1346 ش ، 34 نسخه خطى و تعدادى کتاب چاپى با مساعدت آیت الله سیّد محمّد هادى میلانى و فرزند آن مرحوم تحویل نمایندگان کتابخانه آستان قدس رضوى گردید .[14
منبع:فرهیختگان تمدن شیعه
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان