دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

برگزاری جلسات دوره «تبیین مبانی باورهای دینی و پاسخ به شبهات» در رایزنی فرهنگی داکا

No image
برگزاری جلسات دوره «تبیین مبانی باورهای دینی و پاسخ به شبهات» در رایزنی فرهنگی داکا به گزارش خبرنگار افتخاری (ایکنا) در داکا، دکتر «هاشمی» رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در بنگلادش و مدرس این دوره با اشاره به اینکه علم غیب ذاتی که از درون موجود سرچشمه گرفته، اکتسابی نبوده و برای آن حد و مرزی نیست و تنها از آن خداست و هیچ مخلوقی در این نوع علم همتای او نیست، گفت: زیرا غیر از خدا همه چیز فقیر بالذات بوده و دانش و توانایی خود را از خدا می‌گیرد، هرگاه اراده الهی بر این تعلق بگیرد که انسان والا‌یی را در موارد خاصی از پس پرده غیبت آگاه سازد این امر ممکن و شدنی است و کوچک‌ترین مانعی بر سر راه آن نیست.
وی سپس در تبیین مبانی قرآنی این اعتقاد با اشاره به دو دسته از آیات قرآنی که دال بر این موضوع هستند گفت: برخی آیات بر آگاهی کلی پیامبران از غیب به امر الهی دلالت دارد و برخی دیگر نیز موارد خاصی از خبر رسانی پیامبران از غیب را نشان می‌دهد.
سخنران با ذکر آیات «و ما کان اللّه لیطلعکم علی الغیب ولکنّ یجتبی من رسله من یشاء» و «عالم الغیب فلا‌یظهر علی غیبه أحدا الّا‌ من ارتضی من رسول فأنّه یسلک من بین یدیه و من خلفه رصدا» آن‌ها را نمونه‌هایی از آیات نوع اول دانست و سپس به مواردی که پیامبران و اولیا از غیب خبر داده‌اند اشاره کرد.
دکتر هاشمی:
برخی آیات بر آگاهی کلی پیامبران از غیب به امر الهی دلالت دارد و برخی دیگر نیز موارد خاصی از خبر رسانی پیامبران از غیب را نشان می‌دهد
دکتر هاشمی دعا و درخواست حضرت نوح از خداوند را در آیة «ربّ لا‌تذر علی الا‌رض من الکافرین دیّاراً إنک إن تذرهم یُضلّوا عبادک» و نیز خبرهای غیبی حضرت یعقوب درباره اسشتمام بوی پیراهن یوسف و نیز خبر حضرت یوسف از غیب درباره دو هم‌بند خود در زندان که یکی ساقی پادشاه شده و دیگری اعدام می‌شود و پرندگان مغز سر او را می‌خورند چند نمونه از خبرهای غیبی پیامبران الهی دانست.
رایزن فرهنگی ج. ا. ایران در داکا در ادامه به نقش مُصاحَب حضرت موسی (ع) (حضرت خضر) در خبر دادن از غیب در باره سه رویداد شکستن کشتی، کشتن نوجوان و تعمیر دیوار اشاره کرد و گفت: خبر دادن از غیب خاص پیامبران نیست.
وی اظهار کرد: خبرهای غیبی حضرت عیسی (ع)، اخبار غیبی پیامبر مکرم اسلام (ص) درباره شهادت حضرت علی (ع) و مرگ ابوذر در تبعید و نیز خبرهای غیبی امیرالمؤمنین علی (ع) درباره غرق شدن بصره، تسلط معاویه بر عراق و نیز تعداد کشته‌گان لشکر خود در جنگ با خوارج و تعداد خوارجی که زنده خواهند ماند را نمونه‌های دیگری از خبر رسانی از غیب دانست.
یادآور می‌شود، کلاس‌های دوره تبیین مبانی اعتقادی و پاسخ به شبهات و اشکالات، با پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان همراه است.
رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در بنگلادش در پاسخ به درخواست‌های برادران و خواهران ایمانی که تمایل به ارتقای سطح علمی خود درباره اسلام و مبانی عقیدتی آن را دارند کلاس‌های متفاوتی را برای آنان آنان برگزار می‌کند.
نشر و توسعه عقاید و دفاع اصولی و مستدل از مبانی مکتبی و نیز پاسخ به شبهات همیشه مورد توجه معتقدان و فرهیختگان مکاتب فکری اعم از دینی و غیر دینی بوده است. فرهیختگان و معتقدان مسلمان نیز از این امر مستثنا نیستند
تشکیل نشست‌های تبیین مبانی باورهای دینی و رفع شبهات مختلف عقیدتی، کلامی و مانند آن از جمله برنامه‌‌هایی است که رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در داکا نسبت به آن‌ها اهتمام داشته است.
نشر و توسعه عقاید و دفاع اصولی و مستدل از مبانی مکتبی و نیز پاسخ به شبهات همیشه مورد توجه معتقدان و فرهیختگان مکاتب فکری اعم از دینی و غیر دینی بوده است. فرهیختگان و معتقدان مسلمان نیز از این امر مستثنا نیستند.
دستیابی به این هدف معمولا با برگزاری دوره‌های آموزشی برای تبیین مبانی فکری و عقیدتی میسر می‌شود.
دوره «تبیین مبانی باورهای دینی» به عنوان یکی از جدیدترین دوره‌های آموزشی رایزنی فرهنگی برای تعدادی از فرهیختگان داکا از قشرهای مختلف طی دو تا سه ماهه‌ اخیر مورد توجه شرکت کنندگان در این دوره قرار گرفته است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS