دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهتر است به جای 58 نشریه متوسط 5 نشریه قوی و پرمخاطب داشته باشیم

No image
بهتر است به جای 58 نشریه متوسط 5 نشریه قوی و پرمخاطب داشته باشیم هشتمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان عصر امروز با حضور مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و فعالان مطبوعاتی این عرصه در کانون برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم جعفر ابراهیمی (شاهد) دبیر هشتمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان ضمن قرائت بیانیه جشنواره گفت: نخستین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان آبان ماه سال 1375 با دبیری من برگزار شد. این کار در آن زمان از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اتفاق خوشایندی بود. آن سال 17 نشریه در جشنواره شرکت کردند. نگاه کانون به مطبوعات در نخستین دوره جشنواره بیشتر به سمت جنبه های ادبی و هنری نشریات بود و کمتر به جنبه های مطبوعاتی نظر داشت و این دو نوع نگاه البته نگاه درستی هم بود چرا که در آن زمان معتقد بودیم مطبوعات کودک و نوجوان کشور باید کمتر شکل ژورنالیستی داشته و بیشتر منعکس کننده آثار ادبی و هنری باشد.
وی افزود: در جشنواره بعد با برگزاری برنامه های جنبی و میزگردهای تخصصی در زمینه مسائل مطبوعات کودک و نوجوان نظر دست اندرکاران مطبوعات را به این نکته جلب کردیم که نشریات ما باید از حالت کشکول گونه و جنگ مانند خارج شوند و حال و هوای مطبوعاتی به خود بگیرند.
این نویسنده ادامه داد: حال 11 سال از نخستین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان می گذرد و اکنون تعداد 58 نشریه در جشنواره امسال شرکت کرده اند. البته ناگفته پیداست که در طول این 11 سال نشریات نیز به دلایل گوناگون به مرحله تعطیلی کشانده شده و دیگر منتشر نمی شوند. هر چند انتشار 58 نشریه برای کودک و نوجوان در کشور ما قائدتا موجب خرسندی است.
ابراهیمی تصریح کرد: البته باید اشاره کنم که بعضی از نشریات هم از سالهای دور وضعیت بسیار اسفناکی داشته اند اما طی دو سه سال اخیر حرکت تازه ای را شروع کرده اند. باید از مسئولان این نشریات سپاسگزاری کرد که نشریات را از حالت انحصاری و ضعیف بیرون آورده اند.
دبیر هشتمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: تصور می کنم یکی از بزرگترین آفتهای نشریات ما دولتی بودن آنهاست؛ و این را بارها و بارها گوشزد کرده ایم که دولتی بودن نشریات باعث شده تا حس رقابت در بین نشریات از بین برود. در قدیم می گفتند هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد ولی در زمانه ما نیازی به جور هندوستان نیست. در بازار آزاد همه چیز یافت می شود. تازه خیلی ها بوقلمونها را رنگ می کنند و به جای طاووس می فروشند و هم فروشنده راضی است و هم خریدار. نشریات کودک و نوجوان ما هم چنین اند یعنی به مثابه بوقلمونهای رنگ شده در شکل طاووس هستند.
این نویسنده و شاعر کودک و نوجوان یادآور شد: وقتی سطح مطالعه در بین مردم و کودکان و نوجوانان بر اساس آمار پژوهشگران بسیار پایین است چرا پشت سر هم نشریه منتشر می کنیم؟ در این راستا یک پیشنهاد برای حل این مشکل دارم و آن این است که آیا بهتر نیست که 58 نشریه را که هر کدام را با تیراژی بسیار اندک "که ذکر آن از اسرار مگوست" چاپ می شوند و غالبا هم نشریات متوسطی هستند کنار بگذاریم و با بودجه آن 58 نشریه، 5 نشریه خوب با تیراژ بالا منتشر کنیم.
پس از سخنرانی جعفر ابراهیمی، محسن چینی فروشان مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ضمن یادکردی از عمران صلاحی، کیومرث صابری فومنی و قیصر امین پور گفت: امروز 58 نشریه در عرصه کودک و نوجوان داریم و از نظر من این یک نقطه قوت به شمار می رود زیرا تصور می کنم بهترین مکانی که می تواند به تربیت نیروهای انسانی منجر شود همان نشریات هستند.
وی افزود: امروز با نگاه به طیف نویسندگان، شاعران و تصویرگران پیشکسوت می توان دریافت که همه آنها زمانی نخستین مراحل فعالیت خود را از همین نشریات آغاز کرده اند. به جرأت می گویم بسیاری از برگزیدگانی که امروز در این مراسم موفق به دریافت جایزه شده اند در آینده پا جا پای همین بزرگان خواهند گذاشت. به هر حال علیرغم نظر برخی دست اندرکاران ادبیات کودک، از نظر من تعدد نشریات یک فرصت است. فرصتی که می توان آن را به مراحل بالاتر ارتقا داد. من فکر می کنم حتی اگر بتوانیم سطح کیفی نشریات را در حدی نگه داریم که نزول نیابند هم خوب است. در واقع مسئله تعدد نشریات را باید به فال نیک گرفت.
چینی فروشان تصریح کرد: از افرادی که سابقه طولانی در عرصه نوشتن در نشریات کودک و نوجوان دارند می خواهم تا حضور خود را پررنگ تر کند زیرا یکی از عوامل ارتقای کیفیت حضور این افراد است. البته ناگفته نماند زمانی روزنامه ها دارای صفحات مربوط به کودک و نوجوان بوده اند اما حالا تمام آنها از بین رفته است.
وی ادامه داد: تصور می کنم بحث دولتی و خصوصی بودن نشریات چندان اهمیتی ندارد و مهم این است که مطالب یک نشریه چقدر می تواند در تعالی و ارتقای سطح فکر کودکان و نوجوانان نقش داشته باشد. امروز در عرصه کودک و نوجوان گاه ناشران خصوصی از ناشران دولتی هم بهتر کار می کنند اما متاسفانه این اتفاق خوشایند در نشریات کودک و نوجوان به وقوع نپیوست و باید دلیل آن را جستجو کرد.
در هشتمین جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان نشریاتی چون دفتر نشر کمک آموزشی، دوست نوجوان، دوست کودک، دوست خردسال، پیلبان، نهال انقلاب، کیهان بچه ها، کاووش، نشریات کانون، کتیبه، کوشش، کودک، عصر مصور، بچه ها گل آقا، پوپک، سلام بچه ها، سنجاقک، ملیکا، فانوس، انتظار نوجوان، رویش، نشریه لدر و تین ایجر، بادبادک، گروه مجلات شاهد، بادبان، عروسک سنخگو، سروش، شهرزاد، آینده سازان، تیزهوشان و... آثار خود را به معرض نمایش گذاشته اند.
همچنین دو غرفه به یاد و گرامیداشت قیصر امین پور و حسین ابراهیمی الوند در این نمایشگاه برپا شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS