دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بیت‌الاحزان چه مکانی است؟

No image
بیت‌الاحزان چه مکانی است؟

پرسش:

بیت‌الاحزان چه مکانی است؟

پاسخ:

پس از رحلت پیامبر اکرم (ص)، دخترش فاطمۀ زهرا (س) گریۀ بسیار می‌کرد به حدّی که مردم و همسایگان از این امر ابراز گلایه کردند و همین امر باعث شد که امیرالمؤمنین (ع) برای فاطمه (س) در خارج از شهر محلی تهیه کرد که این محل بعدها به بیت‌الاحزان مشهور شد. (بحارالانوار، ج 43، ص 177) در احادیث دیگری آمده است که این محل در کنار قبور قرار داشت (وسائل‌الشیعه، ج 2، ص 922، باب 87 از ابواب دفن). برخی از این محل با نام مسجد فاطمه (س) یاد کرده‌اند و گفته‌اند که نماز خواندن در این محل مستحب است (غزالی، احیاءالعلوم، ج 1، ص 260). برخی دیگر این محل را با نام بیت‌الحزن معرفی کرده‌اند (وفاءالوفاء، ج 3، ص 918). سِر ریچارد بورتون نیز این محل را هم مسجد و هم بیت‌الاحزان معرفی کرده است (موسوعة العتبات المقدسه، ج 3، ص 285). برخی هم از این محل با نام قبة الحزن یاد کرده‌اند (مرآت الحرمین، ج 1، ص 426). در سال 1344 قمری قبه و ساختمان بیت‌الاحزان تخریب شد. بنابر مضمون روایات و گزارشات تاریخی، بیت‌الاحزان در داخل بقیع بوده است و محلی که در سال‌های اخیر در خارج بقیع به نام بیت‌الاحزان معرفی شده است با واقعیات تطبیق نمی‌کند. منابع: 1)ره‌توشۀ حج، ج 1، ص 360-371.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS