دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تفکیک اصول و سلیقه ها

مهمترین نکته در مقوله جریان شناسی فرهنگی و سیاسی جامعه، شناخت اصول حاکم بر رفتار سازمانی افراد و یا سلیقه های مختلفی است که هر کدام براساس آن عمل می کنند. تفکیک اصول و مبانی انقلاب از اعمال سلیقه های گوناگون در عرصه فرهنگی و سیاسی، به ما این توانمندی را می دهد تا اصول مشترک میان جریانها، گروه ها،...
No image
تفکیک اصول و سلیقه ها
تفکیک اصول و سلیقه ها پرسش: در خصوص شناخت جریانهای فرهنگی و سیاسی جامعه، چه ملاک ها و شاخص هایی جهت تفکیک و تمیز اصول و سلیقه های مختلف از یکدیگر وجود دارد تا انسان به اشتباه نیافتد؟ پاسخ: مهمترین نکته در مقوله جریان شناسی فرهنگی و سیاسی جامعه، شناخت اصول حاکم بر رفتار سازمانی افراد و یا سلیقه های مختلفی است که هر کدام براساس آن عمل می کنند. تفکیک اصول و مبانی انقلاب از اعمال سلیقه های گوناگون در عرصه فرهنگی و سیاسی، به ما این توانمندی را می دهد تا اصول مشترک میان جریانها، گروه ها، احزاب و جمعیتها را بهتر شناخته و راز و رمز وحدت و یکپارچگی و انسجام درونی مان را بهتر بتوانیم حفظ و تقویت نماییم و در نتیجه در جدایی و مرز اصول و سلیقه ها به خطا نرویم. مقام معظم رهبری در این زمینه رهنمودهایی ارائه داده اند که در این شرایط برای آحاد جامعه می تواند الهام بخش و مفید واقع گردد.معظم له می فرمایند : «اصول، با سلیقه های گوناگون در زمینه های مختلف، با هم اشتباه نمی شود. اصول، پایه های فکری یک نظام و یک اساس حکومتی است. اسلام از اصول است؛ استقلال، از اصول است،نظام دینی از اصول است؛ رعایت قوانین اسلامی، از اصول است؛ جهت گیری عمومی ملت و کشور به سمت متدین شدن، و جامعه را به سمت جامعه اسلامی کامل کشاندن، از اصول است، اصول از این قبیل است. سلیقه ها این است که یک نفر بازید خوب است، با عمر و بد است؛ یکی از آن خوشش می آید، آن دیگری از آن خوشش نمی آید. در زمینه های اقتصادی، از سلیقه هم بالاتر هست، اما اصول نیست. فرض بفرمایید که یک نفر معتقد به سیاست «تعدیل اقتصادی، است، یکی هم مخالف این سیاست است؛ مثلا معتقد به سیاست نوع دیگر است؛ اینها از سلیقه هم بالاتر است، اما با اصول نباید اشتباه بشود. آن کسی که دارای این سلیقه سیاسی و این روش سیاسی است، وقتی که مسئولیتی داشته باشد، بر طبق همان عمل می کند، آن دیگری می آید و بر طبق چیز دیگر عمل می کند، اما اصول همیشه محفوظ است. الان شما ملاحظه بفرمایید، از زمان ریاست جمهوری بنده، که آن وقت رئیس دولت کسی بود، بعد رئیس دولت کسی دیگری شد، و زمان بعد از ریاست جمهوری بنده که رئیس دولت کس دیگری شد با این که سلایق سیاسی و اقتصادی تفاوت های گوناگونی کرده، اما در عین حال همواره در این مدت، آن پایه های فکری- یعنی اعتقاد به اسلام، اعتقاد به امام، اعتقاد به نظام اسلامی، اعتقاد به مردمی بودن جامعه- همه سرجای خود محفوظ است. این اعتقادها چیزهایی نیست که حتی با آمدن و رفتن دولتها عوض بشود. بنابراین قابل اشتباه نیست.(1) 1-بیانات مقام معظم رهبری، مورخ 1378.9.1
روزنامه کیهان

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
No image

دیدگاه قرآن درباره ستم پذیری و ستم ستیزی

رخداد بزرگ و بی‌مانند کربلا که اوج سعادت ها و شقاوت هاست، دربردارنده آموزه‌های بسیاری است.
نیکی به دیگری، نیکی به خود است

نیکی به دیگری، نیکی به خود است

در فرهنگ اسلامی ایرانی این معنا جا افتاده است که «هر چه کنی به خود کنی؛ گر همه نیک و بد کنی»، یا «تو نیکی کن و در دجله انداز؛ که ایزد در بیابانت دهد باز».
حکمت دعا از زبان مولانا

حکمت دعا از زبان مولانا

مولانا حقیقت حکمت را به زبان ساده و شعر بیان کرده است. از این رو باید سخنان بزرگانی چون مولانا را بخوانیم تا به راز قرآن پی ببریم.
سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

سخاوت و بخشش آرامشی برای خود، آسایشی برای دیگران

بخشش یکی از خصلت‌ها و فضایل خوب و زیبای انسانی است.
Powered by TayaCMS