دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آداب خوابیدن

No image
آداب خوابیدن
در آستانه خوابیدن شبانه اعمال زیر مستحب است: الف) محاسبه اعمال روزانه خود. امام صادق (ع) فرموده است: هنگامی که به بستر می‌روی، نگاه کن و ببین که در روز، چه به دست آورده‌ای و به یاد آر که خواهی مُرد و معاد و قیامتی در کار هست. و پیامبر (ص) فرموده است: لَیْسَ مِنّا مَنَ لَمْ یُحاسِبْ نَفْسَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ. از ما نیست آن که در هر روز، خود را حسابرسی نکند. ب)تخلّی پیش از خوابیدن. حضرت امیر (ع) به امام حسن (ع) این سفارش را کرد تا به طبیب، نیازمند نگردد. ج) مسواک زدن. پیامبر اکرم (ص) هنگام خواب مسواک می‌کرد. در روایتی آمده است؛ پیامبر (ص)، هنگام خواب، مسواک را بالای سر خود می‌گذاشت، تا بلافاصله بعد از بیداری مسواک بزند. د) شستن دست و صورت قبل از خواب. پیامبر (ص) فرموده است: شب نخوابید در حالی که دستتان آلوده به چربی است؛ و گرنه اگر ناراحتی‌ای به شما رسید، خود را ملامت کنید. ه) با وضو خوابیدن. امام صادق(ع) فرمود: آن که با وضو به بستر رود، بسترش مسجد اوست. در روایت دیگر آمده است: هر که با وضو بخوابد، مانند کسی است که شب را به بندگی خدا گذرانده است. و) خواندن سوره اخلاص و تکاثر هنگام خواب. منابع: - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1403 ق، ج 10، ص 518. - محاسبة النفس، السید بن طاووس، المکتبة المرتضویة، تهران.، ص 13. - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، قم، 1403 ق، ج 10، ص 264. - بحارالأنوار، محمّد باقر المجلسی (م 1111 ق)، المکتبة الاسلامیة، ج 76، ص 203. - همان، ص 202. - میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، دفتر تبلیغات اسلامی، 10 ج، قم، 1403 ق، ج 10، ص 262. - وسائل الشیعة، محمد بن الحسن الحر العاملی، المکتبة الاسلامیة، 20 ج، عبدالرحیم ربانی شیرازی، تهران، 1383 ق، ج 1، ص 265. - همان، ص 266. - همان، ص 196.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS