دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

حسابرسی دقيق خدا در قیامت

No image
حسابرسی دقيق خدا در قیامت

 

حسابرسی خداوند در قيامت بسيار دقيق و سريع است؛ زيرا:

خداوند عالم و قادر و رحمن است؛ پس جهلي ندارد

 و همه چيز را مي داند و علم فعل او نيز به علم ذات باز مي گردد؛ ناتوان و عاجز نيست بلکه قادر و تواناست و مي تواند کن فيکون کند؛ همچنين بخشنده و مهربان است و بخلي ندارد تا اگر حق کسي را بدهد چيزي از خزائن او کم شود.

قاضي، خداوند عادل است؛

چنانکه مي فرمايد: وَ لايَظلِمُ رَبُّكَ اَحَدا ؛ پروردگارت در حق کسي ظلم نمي کند(کهف، آيه 49)؛ زيرا خداوند عدل محض است؛

خداوند سهو و نسيان ندارد؛

 زيرا چنانکه گفته شد علم او علم ذاتي است و علم فعلی‌اش نيز به عمل ذاتي باز مي گردد. پس بايد گفت: وَ ما كانَ رَبُّكَ نَسِيًّا؛ و پروردگارت نسيان کننده نيست (مريم، آيه 64)؛

شاهدان همه چيز را نگاشته اند:

 وَ رُسُلُنا لَدَيهِم يَكتُبُون؛ و فرستادگان ما در نزدشان مي نويسند(زخرف، آيه 80) و همه چيز را همان طوري که انجام گرفته ضبط و حفظ مي کنند: وَ إِنَّ عَلَيكُم لَحافِظين كِراماً كاتِبين يَعلَمُونَ ما تَفعَلُون؛ به راستي که بر شما حافظاني هستند که کاتبان گرامي اند و آنچه انجام مي دهيد را مي دانند (انفطار، آيات 10 تا 12) و هر عمل انجام شده را چون رقيب و عتيد مي بينند.(ق، آيه 18)

خود عمل در قيامت مي آيد بدون آنکه دخل و تصرفي در آن شده باشد:

خداوند در آيه 7 سوره تحريم مي فرمايد: إِنَّما تجزَونَ ما كنتم تَعمَلون؛ جز اين نيست که امروز پاداش و کيفر هر آنچه کرديد را مي يابيد. يا در آيه 30 آل عمران آمده است: يَوْمَ تَجِدُ كُلُّ نَفْسٍ مَّا عَمِلَتْ مِنْ خَيْرٍ مُّحْضَرًا ؛ روزي که هر شخص هر عمل خيري که کرده را حاضر شده مي يابد. پس هر کسي با عمل خودش ملاقات خواهد کرد.

    براين اساس خداوند اسرع الحاسبين(انعام، آيه 62) و سريع الحساب است(بقره، آيه 202؛ آل عمران، آيات 19 و 199 و مائده، آيه 4) و به سرعت در قيامت حسابرسي مي کند و مجازات مي نمايد؛ چنانکه استوار و محکم حکم مي کند؛ زيرا احکم الحاکمين است.(هود، آيه 45)

   

             روزنامه كيهان، شماره 21059 به تاريخ 27/2/94، صفحه 6 (معارف)

 

مقاله

جمع آوری و تدوین رسول غفارپور

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

آیا در قرآن آیه ای بر ولایت و امامت حضرت علی (علیه السلام) وجود دارد؟

آیا در قرآن آیه ای بر ولایت و امامت حضرت علی (علیه السلام) وجود دارد؟

بنا به نقل مفسرین و مورخین عامه و خاصه آیات زیادى (بیش از سیصد آیه )درباره ولایت على(علیه السلام) و فضائل و مناقب آن حضرت در قرآن کریم آمده است که نقل همه آنها از عهده این پاسخ خارج است لذا ما در اینجا فقط به نقل چند مورد از کتب معتبره اهل سنّت اشاره مى نمائیم:
آشنایی با اهل بیت (ع)

آشنایی با اهل بیت (ع)

پیامبر اسلام، حضرت محمد(ص) و اهل بیت او، زیباترین واژه و برترین مخلوقات، نزد مسلمانان جهانند.
چرا اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص) را قبول ندارند

چرا اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص) را قبول ندارند

واقعیت آن گونه نیست که سؤال کننده تصور کرده است، بلکه اهل سنت اهل بیت پیامبرصلى الله علیه وآله وسلم را قبول دارند؛ یعنى علم، تقوا و کرامات ایشان را قبول دارند
حسن و قبح ذاتی و عقلی

حسن و قبح ذاتی و عقلی

این مساله ازمسائل مهم و زیر بنایی علم کلام است که‌در عین حال می‌توان از آن در پاره‌ای از علوم بهره گرفت و به عنوان اصل موضوعی ‌و قاعده ثابت‌ شده در علم کلام، از آن‌استفاده برد مانند علم اخلاق و علم اصول.
پیوند "ایمان" و "عمل" از منظر آخرین پیامبر خدا

پیوند "ایمان" و "عمل" از منظر آخرین پیامبر خدا

عنصر "ایمان" در روان‌شناسی شخصیت انسان بر اساس آموزهای دینی از جایگاه عالی برخوردار است.
Powered by TayaCMS