دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

معرفی و نقد منابع عاشورا

No image
معرفی و نقد منابع عاشورا کتاب معرفی و نقد منابع عاشورا به قلم سید عبدالله حسینی، با معرفی، نقد و بررسی منابع قیام امام حسین(ع) تلاش دارد تا آموزه های تشیع را از انگاره‌های واهی بزداید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب معرفی و نقد منابع عاشورا به قلم سید عبدالله حسینی، تلاشی در جهت مقایسه، ارزیابی و دسته‌بندی منابع قیام عاشوراست که در آن کتاب‌هایی که از اواخر قرن اول تا قرن دهم هجری قمری درباره قیام حضرت سیدالشهدا(ع) نگاشته شده، مورد بررسی قرار داده و چون کتاب‌هایی که پس از آن، به ویژه در عصر قاجار در این‌باره نوشته شده از ارزش تاریخی بی بهره‌اند به بررسی آنها نپرداخته است.
این نوشتار در محورهای سیر مقتل نگاری، شناسایی، معرفی و ارزیابی منابع دست اول بر اساس نوع روایت یا گزارش، منابع مورد استفاده و جهت گیری های هر کدام، شناسایی و نقد روایات که شامل سندشناسی، جهت‌گیری‌ها، نقاط ضعف و قوت، مطالب اختصاصی و اشتباهات هر مقتل و گزارش نگاشته شده است.
این پژوهش در راستای بررسی و تبیین تاریخ و سیره اهل بیت(ع) و به منظور پیراستن اندیشه شیعه از نگره‌های نادرست و ارائه روش صحیح تحقیق شکل گرفته و بر آن است تا با شناسایی و نقد و بررسی منابع مربوط به واقعه عاشورا، راهی پیش روی اهل تحقیق و عاشوراپژوهان قرار دهد. برای همین به بررسی منابع دست اول تا قرن دهم هجری پرداخته و با کاوش در داده‌های آنها، امتیازات، برجستگی‌ها و ضعف و کاستی‌های آن‌ها را برشمرده است با این باور که دسته‌ای از خطاها و انحرافات پدید آمده در خصوص عاشورا، از آن جهت است که هنوز پایه و اساس بسیاری از منابع بر عاشوراپژوهان نامعلوم است.
نویسنده این اثر بر این باور است که مطالعات تاریخی، همچون دیگر دانش‌ها بر روش و اصول ویژه‌ای استوار است که تنها با پیروی از آنها می‌توان یافت‌های تاریخی را پذیرفت و به آنها اعتماد کرد. شناخت پدیده‌های تاریخی، بیش از هر چیز به شناخت منابع آن پیوند دارد و میزان اتقان و استحکام داده‌های تاریخی به میزان استفاده آنها از منابع است، از این رو هرگاه داده‌ای تاریخی از آبشخور منابع بی‌بهره باشد، از سطح داستان و حتی افسانه فروتر می‌رود.
نگاهی به منابع عاشورا، گزارش‌های تاریخی، گزارش‌های رجالی، گزارش های جعلی و غیر واقعی، گزارش‌های داستانی، گزارش های تخیلی، گزارش‌های جامع و علل و انگیره‌های تحریف عاشورا عناوین فصل‌های هشت گانه این کتاب است.
معرفی و نقد منابع عاشورا به قلم سید عبدالله حسینی با همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در 364 صفحه رقعی، در شمارگان 1400 نسخه برای نخستین بار در زمستان 86 منتشر شد.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

درگذشت علامه فضل الله

درگذشت علامه فضل الله

علامه "سید‌محمد حسین فضل‌الله " مرجع عالی شیعیان در لبنان که بر اثر خونریزی شدید معده، امروز دار فانی را وداع گفت، در سال 1935م (1354ق) در نجف اشرف در خانواده روحانی دیده به جهان گشود.
برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

برگزاری میزگرد مهدویت در حوزه علمیه زاهدان

مدرسه علمیه نرجس (س) زاهدان به مناسبت نیمه شعبان مراسم جشن و میزگرد علمی با موضوع مهدویت و انتظار فرج برگزار می کند.
آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

آغاز نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم حوزه علمیه خواهران خراسان

نخستین دوره تربیت مربی و داور مسابقات قرآن کریم، ویژه اساتید و داوران مدارس علمیه خواهران استان های خراسان، فردا در مشهد آغاز به کار می کند.
جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

جشنواره علامه حلی در انتظار معرفی معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم

با گذشته یک ماه از اعلام فراخوان دبیرخانه جشنواره علامه حلی،‌ هنوز زمان و چگونگی فراخوان این جشنواره از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام نشده است.
ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.

پر بازدیدترین ها

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

حضور بانوان طلبه در جشنواره پژوهشی علامه حلی

به گزارش خبرگزاری رسا، به نقل از روابط عمومی جشنواره علامه حلی(ره)، حجت الاسلام زارعی، مدیر اداره امور پژوهشی طلاب حوزه علمیه قم و دبیر جشنواره علامه حلی در نشستی با مدیران اداره ساماندهی تحقیقات حوزه علمیه خواهران گفت
Powered by TayaCMS