دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

اعمال عبادی روز سه‌ شنبه‌

No image
اعمال عبادی روز سه‌ شنبه‌ اعمال روز سه‌شنبه‌
1. دعای روز سه‌شنبه‌
بِسْمِ اللَّهِ‌الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
اَلْحَمْدُ للَّهِ‌ِ وَ الْحَمْدُ حَقُّهُ کَما یَسْتَحِقُّهُ حَمْداً کَثیراً وَ اَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ نَفْسی‌ اِنَ‌النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ اِلاَّ ما رَحِمَ رَبّی‌ وَ اَعُوذُ بِهِ مِنْ شَرِّ الشَّیْطانِ الَّذی‌ یَزیدُنی‌ذَنْباً اِلی‌ ذَنْبی‌ وَ اَحْتَرِزُ بِهِ مِنْ کُلِّ جَبَّارٍ فاجِرٍ وَ سُلْطانٍ جآئِرٍ وَ عَدُوٍّ قاهِرٍ اَللّهُمَ‌اجْعَلْنی‌ مِنْ جُنْدِکَ فَاِنَّ جُنْدَکَ هُمُ الْغالِبُونَ وَ اجْعَلْنی‌ مِنْ حِزْبِکَ فَاِنَّ حِزْبَکَ هُمُ‌الْمُفْلِحُونَ وَ اجْعَلْنی‌ مِنْ اَوْلِیآئِکَ فَاِنَّ اَوْلِیآئَکَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ‌اَللّهُمَّ اَصْلِحْ لی‌ دینی‌ فَاِنَّهُ عِصْمَةُ اَمْری‌ وَ اَصْلِحْ لی‌ اخِرَتی‌ فَاِنَّها دارُ مَقَرّی‌ وَاِلَیْها مِنْ مُجاوَرَةِ اللِّئامِ مَفَرّی‌ وَ اجْعَلِ الْحَیوةَ زِیادَةً لی‌ فی‌ کُلِّ خَیْرٍ وَ الْوَفاةَراحَةً لی‌ مِنْ کُلِّ شَرٍّ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی‌مُحَمَّدٍ خاتَمِ النَّبِیّینَ وَ تَمامِ عِدَّةِ الْمُرْسَلینَ‌وَ عَلی‌ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ وَاَصْحابِهِ الْمُنْتَجَبینَ وَ هَبْ لی‌ فِی الثُّلَثآءِ ثَلاثاً لاتَدَعْ لی‌ ذَنْباً اِلاَّ غَفَرْتَهُ وَ لا غَمّاً اِلاَّ اَذْهَبْتَهُ وَ لا عَدُوّاً اِلاَّ دَفَعْتَهُ بِبِسْمِ‌اللَّهِ خَیْرِالْأَسْمآءِ بِسْمِ اللَّهِ رَبِّ الْاَرْضِ وَ السَّمآءِ اَسْتَدْفِعُ کُلَّ مَکْرُوهٍ اَوَّلُهُ سَخَطُهُ وَاَسْتَجْلِبُ کُلَّ مَحْبُوبٍ اَوَّلُهُ رِضاهُ فَاخْتِمْ لی‌ مِنْکَ بِالْغُفْرانِ یا وَلِیَّ الْإِحْسانِ !
سپاس از آنِ خداست و سپاس حقّ اوست، چنانچه شایسته سپاس‌فراوان است. پناه می‌برم به او از شرّ نفس امّاره که نفس امّاره، بسیاروادار به بدی کند مگر آن که مهر ورزد پروردگارم، و پناه برم به او از شرّشیطان که می‌خواهد گناه بر گناهم افزاید، و به او حفظ خود جویم ازهر جبّار نابکار و پادشاه ستمکار و دشمن قهّار. بار خدایا! قرارم دِه ازلشکر خود، زیرا لشکر تو پیروزند، و قرارم ده از حزب خود، که حزب‌تو همان رستگارانند، و قرارم دِه از دوستانت، که دوستانت ترسی‌ندارند و اندوهی در دل ندارند. بار خدایا! اصلاح کن دینم را که‌نگهدارِ شأن من است، و اصلاح کن برایم آخرتم را که خانه پایدار من‌است، و آن گریزگاه من از مجاورت فرومایگان است، و قرار دِه‌زندگی‌ام را مایه فزونی بر خیر، و مرگم را آسایش من از هر شرّی. بار خدایا! رحمت فرست بر محمّد، خاتم پیغمبران و مکمّل شماره‌رسولان و بر خاندانش که از پاکان و پاک‌نژادانند، و بر یاران‌برگزیده‌اش؛ و ببخش مرا در این روز سه‌شنبه، سه چیز. مگذار برایم‌گناهی، مگر که آن را بیامرزی، و مگذار اندوهی، مگر این که ببری آن‌را، و دشمنی مگذار، مگر این که دفع نمایی آن را به وسیله نام خدا که‌بهترین نام‌هاست. من به نام خدا پروردگار زمین و آسمان، می‌خواهم‌دفع هر بدی‌ای را که آغازش خشم اوست، و جلب می‌کنم هردلخواهی را که اوّلش رضای اوست. پس سرانجام مرا آمرزش قرار ده،ای ولیّ احسان!

2. زیارت امام سجاد، امام باقر و امام صادق (ع)
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا خُزَّانَ عِلْمِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا تَراجِمَةَ وَحْیِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ‌عَلَیْکُمْ یا اَئِمَّةَ الْهُدی‌، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَعْلامَ التُّقی‌، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَوْلادَرَسُولِ اللَّهِ اَنَا عارِفٌ بِحَقِّکُمْ مُسْتَبْصِرٌ بِشَأْنِکُمْ مُعادٍ لِأَعْدآئِکُمْ مُوالٍ لِأَوْلِیآئِکُمْ‌بِاَبی‌ اَنْتُمْ وَاُمّی‌ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ اَللَّهُمَّ اِنّی‌ اَتَوالی‌ آخِرَهُمْ کَما تَوالَیْتُ اَوَّلَهُمْ‌وَاَبْرَءُ مِنْ کُلِّ وَلیجَةٍ دُونَهُمْ وَ اَکْفُرُ بِالْجِبْتِ وَالطَّاغُوتِ وَاللّاتِ وَالْعُزّی‌ صَلَواتُ‌اللَّهِ عَلَیْکُمْ یا مَوالِیَّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا سَیِّدَ الْعابِدینَ وَسُلالَةَالْوَصِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا باقِرَ عِلْمِ النَّبِیّینَ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا صادِقاً مُصَدَّقاً فِی‌الْقَوْلِ وَالْفِعْلِ یا مَوالِیَّ هذا یَوْمُکُمْ وَهُوَ یَوْمُ الثُّلَثآءِ وَاَنَا فیهِ ضَیْفٌ لَکُمْ‌وَمُسْتَجیرٌ بِکُمْ فَاَضیفُونی‌ وَاَجیرُونی‌ بِمَنْزِلَةِ اللَّهِ عِنْدَکُمْ وَآلِ بَیْتِکُمُ الطَّیِّبینَ‌الطَّاهِرینَ
درود بر شما ای خازنان دانش خدا! درود بر شما ای مترجمان وحی‌خدا! درود بر شما ای ائمه هدی‌! درود بر شما ای نشانه‌های روشن‌تقوا! درود بر شما ای فرزندان رسول خدا! من به حقّ شما عارف، و به‌مقام شما بینا، و دشمنِ دشمنان شما، و دوستِ دوستان شمایم. پدرو مادرم به قربان شما! درود خدا بر شما! بار خدایا! من دوست باشم‌آخرِ آنهارا چنانچه دوست باشم اوّلِ آنها را، و بیزارم از هر همدمی جزآنها، و کافرم به هر بت و طاغوت و لات و عزّی‌. درود خدا بر شما ای‌سروران من و رحمت خدا و برکاتش! و درود بر تو ای سیّد عابدان ونژاد وصیّان! درود بر تو ای شکافنده علم پیغمبران! درود بر تو ای‌صادق مصّدق در گفتار و کردا! سروران من! امروز، روزِ شماست و آن،روزِ سه‌شنبه است و من در آن، مهمان شما هستم و پناهنده به شما.مرا بنوازید و در پناه گیرید، به مقام خدا نزد شما و خاندانتان که پاک وپاکیزه‌اند!

3. تسبیح مخصوص روز سه‌شنبه‌
بِسْمِ اللَّهِ‌الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‌
سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ عُلُوِّهِ دانٍ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ دُنُوِّهِ عالٍ، سُبْحانَ مَنْ هُوَفی‌ اِشْراقِهِ مُنیرٌ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ فی‌ سُلْطانِهِ قَوِیٌّ، سُبْحانَ الْحَلِیمِ جَمیلَ،سُبْحانَ الْغِنَیِّ الْحَمِیدِ، سُبْحانَ الْوَاسِعِ الْعَلِیِّ، سُبْحانَ اللَّهِ وَتَعَالی‌، سُبْحانَ مَنْریَکْشِفُ الْضُرَّ وَهُوَ الْدَّآئِمُ الصَّمَدُ الْفَرْدُ الْقَدِیمُ، سُبْحانَ مَنْ عَلَافِی الْهَواءِ،سُبْحانَ الْحَیِّ الرَّفِیعِ، سُبْحانَ الْحَیِّ الْقَیُّومِ، سُبْحانَ الدَّآئِمِ الْبَاقِی الَّذِی لَایَزُولُ، سُبْحانَ الَّذِی لَاتَنْقُصُ خَزَآئِنُهُ، سُبْحانَ مَنْ لَا یَنْفَدُمَا عِنْدَهُ، سُبْحانَ مَنْ‌لَا تَبِیدُ مَعَالِمُهُ، سُبْحانَ مَنْ لَایُشَاوِرُ فِی أَمْرِهِ أَحَداً، سُبْحانَ مَنْ لَا الهَ غَیْرُهُ. سُبْحانَ اللَّهِ الْعَظِیم، سُبْحانَ اللَّه وَبِحَمْدِهِ، سُبْحانَ ذِی الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُبِینِ،سُبْحانَ ذِی الجَلالِ الْبَاذِخِ الَعَظِیمِ، سُبْحانَ ذِی الجَلالِ الْفَاخِرِ الْقَدِیمِ، سُبْحانَ مَنْ‌هُوَ فِی عُلُوِّهِ دَانٍ وَفِی دُنوِّهِ عَالٍ وَ فی‌ اِشْراقِهِ مُنیرٌ وَ فی‌ سُلْطانِهِ قَوِیٌّ، وَفِی‌مُلْکِهِ دَآئِمِ، وَصَلَّی اللَّهُ عَلَی رَسُولِهِ سَیِّدَنا مُحَمَّدٍ نَبِیَّهِ وَأَهْلِ بَیْتِهِ الطَّاهِرِینَ.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

چگونه در مهمانی‌ها رفتار کنیم؟

رعایت آداب مهمانی می‌تواند روابط برادرانه میان مۆمنان را مستحکم‌تر ساخته و در رشد تعالی اجتماع تأثیر بسزایی داشته باشد.
No image

نقش ابراز علاقه و معاشرت درست در اسلام

نسان علاقه دارد كه مورد علاقه و محبت دیگران باشد. اگر آن‏ دوستداران، محبت‏خود را آشكار كنند، محبوب هم به محبان‏ علاقه‏ مند مى‏ شود و این محبت دو جانبه، زندگیها را از صفا و صمیمیت‏ بیشترى برخوردار مى‏سازد. ما اگر بدانیم كه خدا دوستمان دارد، ما هم‏خدا را بیشتر دوست‏خواهیم داشت. اگر بدانیم و بفهمیم كه رسول‏ خدا(ص) و اهل بیت(ع) به ما شیعیان عنایت و محبت دارند و این ‏علاقه را بارها نشان داده و اظهار كرده‏اند، محبت عترت در دل ما بیشترخواهد شد.
No image

اخلاق معاشرت اجتماعی، نمونه ای از سبک زندگی اسلامی

نمونه های بسیاری از سیره ی ائمه ی معصوم علیهم السلام درباره ی تشویق و تحریض مؤمنان به دوستی و برادری با هم، ایجاد پیوند برادری و دوستی بین آنها، اصلاح اختلافات و رفع کدورت ها گزارش شده است.
No image

اخلاق معاشرت و ارتباط با خویشاوندان در اسلام

سنّتِ «صله رحم»، از نیکوترین برنامه های دینی در حیطه معاشرت است. گرچه شکل نوین زندگی و مشغله های زندگیهای امروزی، گاهی فرصت این برنامه را از انسانها گرفته است، ولی حفظ ارزشهای دینی و سنّتهای سودمند و ریشه دار دینی، از عوامل تحکیم رابطه ها در خانواده ها است. بویژه در مناسبتهای ملّی، در اعیاد و وفیات و آغاز سال جدید، فرصت طبیعی و مناسبی برای عمل به این «سنّت دینی» است.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.

پر بازدیدترین ها

No image

ویژگی های خانواده موفق از نظر اسلام

از دیدگاه اسلام انسانها از لحاظ ویژگیها ، توانایی و استعدادها متفاوت از یکدیگر هستند. بر این اساس در نظر گرفتن این تفاوتها را نیز در تربیت فرزندان در خانواده دارای اهمیت می‌داند. از نمونه احادیثی که ذکر شد و هزاران شواهد معتبر دیگر می‌توان به نقش اهمیت خانواده از دیدگاه اسلام پی برد. اسلام سعادت و شقاوت فرد را تحت تاثیر خانواده چه در دوران قبل از تولد و چه بعد از تولد می‌داند.
No image

تحلیل یافته‌های الگوی دینی رفتارها در خانواده و نقش رسانه ملی

آنچه از امور فطری در بحث تربیت مورد نظر است و مبنای تربیت مطرح می‌شود، امور فطری در زمینه خواست‌ها و گرایش‌هاست. البته باید توجه داشت آن دسته از خواست‌های فطری مبنای تربیت قرار می‌گیرد که ویژه انسان است و امتیاز او بر حیوان به شمار می‌آید، نه آن بخش از خواست‌ها و گرایش‌ها که میان هر دو مشترک است؛ زیرا در این بخش، انسان مانند حیوان برای شکوفاسازی نیازی به تربیت ندارد.
No image

سبک زندگی در خانواده اسلامی

مفهوم «سبک زندگي» از جمله مفاهيم علوم اجتماعي و علم جامعه شناسي و مردم شناسي است که اخيراً و در دهه اخير بسيار مورد توجه عالمان علوم اجتماعي و مديران فرهنگي قرار گرفته است؛ سبک زندگي معنايي است که از به هم تنيدگي و پيوند و نظام وارگي و شبکه اي بودن عوامل متعددي که در شيوه هاي زندگي يا اقليم هاي زيستن انسان تأثير مي گذارند، به وجود آمده است.
No image

راهنمای خانواده در پیشگیری از انحرافات (4)

والدین و تمام اعضای خانواده می­بایست در همه­ی شئون زندگی خانوادگی، بویژه در رفتار با زنان و دختران از آن بزرگان و پیشوایان دینی پیروی کرده تا خانواده­ای رشد یافته و بالنده، و زنان و دخترانی با­کرامت و پای­بند به عفاف و حجاب و بدورازهرگونه انحراف و آسیب داشته باشیم.
No image

بنياد هاي خانواده در مكتب اسلام. ازدواج و تحكيم خانواده. سبک زندگی

خانواده به عنوان اصلي ترين نهاد اجتماعي و زيربناي جوامع و منشأ فرهنگ ها و تمدن ها در تاريخ بشر بوده. اين کوچکترين نهاد، محبوب ترين نهاد در نزد خداست .
Powered by TayaCMS