دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آراستگی ظاهر

امام حسن مجتبی(ع) می فرماید: خداوند با جمال است و زیبایی را دوست دارد و من به خاطر پروردگارم آراسته می شوم.
آراستگی ظاهر
آراستگی ظاهر

امام حسن مجتبی(ع) می فرماید: «ان الله جمیل یجب الجمال فاتجمل الربی.» (بحارالانوار، ج ۸۰، ص ۱۷۵)
خداوند با جمال است و زیبایی را دوست دارد و من به خاطر پروردگارم آراسته می شوم.

آراستگی ظاهر طبیعت آدمی به زیبایی تمایل دارد و از پلیدی ورجس به دور است. انسان که فطرتش با خوبی ها مزین شده است، زیبایی ظاهر را مصداقی از این خوبی ها میداند، و دین اسلام که در تمامی جهات به اوج معنویت وی می اندیشد، جنبه مادی و ظاهری او را نیز رها نکرده است. خداوند در قرآن کریم می فرماید:
«قل من خرم زینهٔ الله الی اخرج العبادو والطیبات من الرزاق ...» بگو چه کسی زینت های الهی را که برای بندگان خود آفریده و روزی های پاکیزه را حرام کرده است؟
علاوه بر تأکید به پیرایش باطن در اعمال و اقوال معصومین آراستگی ظاهر نیزموج می زند، در موارد بسیاری به ما رسیده است که آخرین دردانه ی پیام آور وحی لباس پاکیزه به تن می کرد، بوی خوش استعمال می نمود و موها را شانه می کرد.
ایشان در عبارتی گوهربار فرمودند:
«ان الة يجبة اذا أنعم على عبدران يرى ائر نغمته عليه»
همانا خداوند - وقتی نعمتی به بندهای داد - دوست دارد اثر نعمتش را بر او ببیند.
. سوره اعراف آیه ۳۲ . مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج ۷۷، ص ۱۶۱

بعد از ایشان ائمه معصومین به این خصلت زیبا اهتمام داشتند. در بیان حضرت صادق(ع) آمده است که «ان الله عزوجل یجب الجمال والئجهل و یبغض البؤس و الثباؤس» همانا خداوند، زیبایی و آراستگی را میپسندد و از فقر و فقرنمایی بدش می آید.
البته باید آراستگی علاوه بر جلوه نمودن در امور شخصی، در زندگی اجتماعی نیز جلوه نماید که این امر موجب آرامش معنوی در بین همه مردم خواهد شد. کسانی که در عمل به آراستگی شهر خود اهمیت نمی هند، در اعتقاد قائل به رعایت آن هستند، پس بهتر این که اعتقاد و عمل هر دو در موازات یکدیگر به زندگی انسان طراوت بخشد.

بیان شاخص
از آنجایی که عرف شخصی و اجتماعی مردم در بین ملل و ادیان متفاوت است، نمی توان معیار یکسان برای همه آنها ارائه داد؛ اما حضرت امیر(ع) در کلام نورانی خویش شاخصه ای را معرفی می نماید که بر اساس آن میتوان میزان دوری و نزدیکی خویش به اهل بیت را در آن سنجید. ایشان بهترین الگوی تجمل را چنین معرفی می کند:
«ان اخسین الزی ما خلطک بالئاس و جملك بينهم و كفة السينتهم عنكك» همانا نیکوترین شکل زندگی آن است که شما را به مردم نزدیک کند و در میان آنان جمالتان بخشد و زبان آنان را نیز از گفتگو درباره ] شما باز دارد.
کلینی، محمدبن یعقوب، فروع کافی، ج۶، ص ۴۴۰ تمیمی آمدی، شرح غررالحکم، ترجمه

در این قول امام سه شاخص برای زندگی آراسته، اما معتدل بیان می کنند:
۱. زندگی آدمی در این عالم باید به گونه ای باشد که فرد را هر چه بیشتر به مردم نزدیک کند، نه این که هر روز وی را از طبقه معمول مردم دور و به عبارتی وی را تافته ی جدا بافته نماید.
۲. وضعیت ظاهری فرد و زندگی اجتماعی او خوش نما باشد.
۳. نباید این آراستگی رو به افراط رود و او را انگشت نمای خلق نماید و به اصطلاح به روی زبانها افتد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

ارائه 94 مقاله از دانشگاه تبریز در 23 کشور جهان

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: طی 9 ماهه نخست امسال 94 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز با حضور در مجامع علمی 23 کشور اروپایی و آسیایی آخرین دستاوردهای علمی پژوهشی خود را ارائه کردند.
حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز

حل معمای چگونگی تشخیص اصوات در مغز توسط محقق ایرانی دانشگاه کالیفرنیا
رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

رفع دغدغه‌های معاصر با بهره‌گیری از آموزه‌های دینی

جدا از تمرکز بسیاری از رسانه بر دیدار میان پادشاه عربستان و پاپ، گروه‌ها، جوامع و نهادهای دینی طی هفته ای که گذشت به بررسی سهم خود در بحران ایدز، زمینه های تازه همکاری، عرفان و رابطه علم و دین تمرکز کردند تا فصل تازه ای از دغدغه های معاصر خود را با بهره گیری از آموزه های دینی برطرف کنند .
محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

محقق ایرانی دانشگاه اوهایو از مایع شکمبه گاو برق تولید کرد

گروه فناوریهای نوین: سلولهای سوختی میکروبی تولید شده از گاوها می توانند روزی به کمک بشر آمده و به عنوان منابع ارزشمند و جایگزین انرژی نظیر برق مورد استفاده قرار گیرند.
کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" منتشر شد

انتشارات دانشگاه کیمبریج کتاب " آیا دولت رفاه موجه است؟" تألیف دانیل شاپیرو را روانه بازار نشر کرده است.

پر بازدیدترین ها

No image

اسرار غیبت امام زمان

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز دوشنبه بیست و ششم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با پنجم رمضان سال 1428 هجری قمری و برابر است با هفدهم سپتامبر 2007 میلادی.
Powered by TayaCMS