دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نمایشگاه "ابن‌خلدون میان اندلس و مصر" در قاهره برگزار می‌شود

No image
نمایشگاه "ابن‌خلدون میان اندلس و مصر" در قاهره برگزار می‌شود
نمایشگاه "ابن‌خلدون میان اندلس و مصر" با هدف معرفی زندگی و فعالیتهای ابن خلدون در شرق و غرب از 5 فوریه تا 24 مارس ( 16 بهمن تا 5 فروردین ) در مصر برگزار می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عرب آنلاین، هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی زندگی و فعالیتهای ابن خلدون، شیوه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی او در قرن 14 میان شرق و غرب و اروپا و جهان اسلام به شمار می رود. این نمایشگاه که از 5 فوریه ( 16 بهمن) آغاز و تا 24 مارس ( 5 فروردین) ادامه دارد، از سوی وزارت خارجه مصر و با همکاری اسپانیا و وزارت فرهنگ مصر و مؤسسه میراث اندلس برگزار خواهد شد. با توجه به اینکه شخصیت ابن خلدون در چارچوب همکاری میان مصر و اسپانیا محور اساسی به شمار می رود، این نمایشگاه با هدف تحکیم و تقویت روابط تاریخی میان دو کشور برگزار می شود. دانیل گراماتیکو مسئول مؤسسه میراث اندلس با اشاره به انتخاب ابن خلدون برای برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: ابن خلدون نقش بسیار پیشرویی در تأسیس جامعه شناسی داشته و با سفر به کشورهای مختلف از تاریخ و فرهنگ ملتها آگاهی پیدا کرده است. از این رو اطلاع از اندیشه ابن خلدون راهی مهم در در فهم تاریخی است که در آن زندگی می کرد و دلیل قاطع برای شناخت فرهنگهای مختلف به شمار می رود. نمایشگاه فوق زندگی، کتابها و سرنوشت و سفرهای این اندیشمند برجسته را در معرض نمایش قرار می دهد. پیش از این نمایشگاه ابن خلدون در اسپانیا برگزار شده بود و اینک آثار موجود در نمایشگاه از استان سویل اسپانیا به این نمایشگاه آورده شده است. عبدالرحمان بن محمد بن خلدون در سال 732 هـجری قمری ( 1332 میلادی) در تونس و در خانواده ‌ای اندلسی متولد شد. تحصیلات ابن ‌خلدون در رشته علوم دینی و فلسفی و نوشته‌ های او درباره این علوم بود. وی به کشورهای مختلفی چون سوریه و مصر سفر کرد. وی در سیاست، جامعه شناسی، انسان شناسی، تاریخ، فقه و فلسفه تبحر داشت. ابن خلدون در سال 808 هجری قمری ( 1406 میلادی) در قاهره درگذشت. کتابهای بسیاری از او باقی مانده است که کتاب او با نام "مقدمه ابن خلدون" در ایران شهرت دارد و توسط محمد پروین گنابادی به فارسی ترجمه شده ‌است. منبع: مهرنیوز

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS