دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

دبیر همایش زن و نواندیشی دینی؛ حرکت‌هایی درحال شکل‌گیری است که با تاکید بر مسلمانی خود،نابرابری زنان را بر نمی‌تابند

No image
دبیر همایش زن و نواندیشی دینی؛ حرکت‌هایی درحال شکل‌گیری است که با تاکید بر مسلمانی خود،نابرابری زنان را بر نمی‌تابند دبیر همایش زن و نواندیشی دینی، توجه به حقوق انسانی را یکی از اساسی‌ترین و چالش برانگیزترین مسایل کنونی کشورهای مختلف عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار فقه و حقوق ایسنا، مهندس فریده ماشینی در همایش «زن و نواندیشی دینی» که عصر یکشنبه در حسینیه ارشاد برگزار شد، بیان کرد: به تحقیق می‌توان ادعا کرد زنان در کشورهای مختلف همچنان از نابرابری و تبعیض‌های جنسیتی رنج می‌برند.
وی افزود: انجام اقدامات رفاهی به‌منظور تسهیل زندگی زنان و وضع مقررات لازم برای کاهش تبعیض جنسیتی از جمله اقداماتی است که می‌توان انجام داد اما هنوز شکاف‌های جنسیتی برطرف نشده است. برخی کشورهای مسلمان با چالش‌های خاصی در این زمینه مواجهند که بحران هویت و معنا را در بردارد. در شرایطی‌که زنان در برخی کشورها در مناصب بالا هستند در برخی کشورها بر سر حق رای زنان مناقشه‌هایی وجود دارد.
دبیر علمی این همایش در ادامه گفت: پیشرفت زنان در جوامع توسعه نیافته با موانعی روبه روست. مشکلات ناشی از نقش‌های چندگانه زنان با تعارض نقش سنتی و مدرن بیشتر شده و به تعارض بیشتر دامن می‌زند.
ماشینی در ادامه دیدگاه‌های موجود درخصوص زن و دین را به دو گروه تقسیم کرد و گفت: یک گروه اسلام‌گرایان هستند که ایده تساوی زن و مرد را محصول اندیشه غربی می‌دانند. به زنان به عنوان شیء و کالا و عامل گناه و منشا ناهنجاری اخلاقی می‌نگرند؛ پس معتقدند باید زنان را محدود کرد. در این بین برخی گروه‌های اسلامی حفظ و دفاع از هویت مذهبی را با بازگشت به سنت یکی می‌دانند. برخی دیگر بر این باورند که ریشه بسیاری از مشکلات زنان برخی برداشت‌های فقهی است.
وی به طرح دیدگاه سومی نیز پرداخت و گفت: حرکت‌هایی با فاصله از سرقطب در حال شکل‌گیری هستند که هم بر مسلمانی خود تکیه دارند و هم نابرابری زنان را بر نمی‌تابند.
ماشینی خاطر نشان کرد: باید با ایجاد فرصت‌هایی برای طرح دیدگاه‌های مختلف به طرح گفتمان‌های جدیدی پرداخت که می‌تواند به زنان و مردان کمک کند تا از دستاوردهای مثبت جنبش زنان استفاده کنند. اینجاست که گفتمان زن و نواندیشی دینی به عنوان ضرورت مطرح می‌شود.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه امروز زنان آشکارا از تاثیرات زمان و مکان بر احکام دینی آگاهند عنوان کرد: توجه به مقوله زنان به عنوان یک اولویت نظری برای نواندیشان، طرح نگرش‌های عقلانی به سنت‌های مردسالار، تبیین آزادی‌های فردی و جمعی، ایجاد آگاهی نسبت به دانش فمنیستی و مطالبات زنان، شناخت اولویت مطالبات زنان و آشنایی با مباحث جدید فمنیستی از جمله مسایل پیش‌روی زن و نواندیشی دینی است.
وی خاطرنشان کرد: کسانی قادر به ایجاد تغییر در جوامع خود هستند که با زمانه خود آشنا بوده و ارتباط منطقی بین تحولات و باورها ایجاد کنند.
ماشینی در ابتدای این همایش نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه مسایل دینی در کشور ما از مهمترین موضوعاتی است که در مسایل مختلف بازتاب پیدا می‌کند و موضوع زنان و دین در هم تنیده هستند و برخوردهای سلیقه‌یی منتسب به دین در موضوع زنان و نگاه‌های مترقی و عدالت‌جویانه نسبت به زن در اندیشه دینی دیده می‌شود، جمعی از زنان که دغدغه موضوع زن را دارند این موضوع را در قالب نشست‌های تخصصی دنبال کردند.
وی، هدف برگزاری نشست را شناسایی نسبت نواندیشی دینی و موضوع زن، تغییر ساختار و برخی قوانین تبعیض‌آمیز در موضوع زن دانست.
منبع: خبرگزاری ایسنا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS