دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

رفتار با کودکان در مرحله طفولیت

No image
رفتار با کودکان در مرحله طفولیت

كودكان، طفوليت

عبدالرضا كریم‌زاده

کودکان در دوران طفولیت به تربیت و مراقبت ویژه‌ای نیاز دارند. به نکته‌هایی در این باره توجه کنید:

ـ کودک در هفته‌ها و ماه‌های اول تولد به تغذیه، پرستاری و مراقبت خاص نیاز دارد. این موضوع نه فقط سبب سلامت و رشد او می‌شود؛ بلکه زمینه‌های آرامش روانی او را نیز فراهم می‌کند.

ـ برای سلامت روانی و شخصیتی فرزند خود، به‌خصوص در سال اول زندگی، محیطی آرام فراهم کنید. به‌خصوص رابطه‌ی مادر و کودک باید طوری باشد که آرامش او را به‌هم نزند و مشکلی را برای او به وجود نیاورد.

ـ طفل خود را به تمرین‌های حرکتی تشویق کنید. به او کمک کنید تا از عضوهای خود مانند دست‌ها و پاها بیشتر و بهتر استفاده کند. زمانی که فرزندتان توانایی راه رفتن را به دست آورد شرایطی را فراهم کنید تا در کمال آرامش و آسایش به سر ببرد.

ـ تا آن‌جا که می‌توانید با کودک رابطه کلامی برقرار کنید؛ اما قبل از دو سالگی او را به سخن گفتن وادار نکنید و اجازه بدهید در حد توانایی خود سخن بگوید.

ـ به کودک، اجازه بازی کردن بدهید و زمینه مناسبی را برای بازی‌های کودکانه و مورد علاقه او فراهم کنید.

ـ تا جایی که امکان دارد کودکان را در زمان طفولیت به مهدها و سایر مراکز نگهداری نفرستید. رابطه مادر و کودک به خصوص در دو سال اول زندگی برای سلامت و رشد روانی فرزند، بسیار اهمیت دارد.

بیایید با کودکان خود در مرحله طفولیت به گونه‌ای رفتار کنیم تا زمینه‌های ترقی و رشد استعدادهای آنان را در دوره‌های سنی بالاتر فراهم نماییم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

مطلب مکمل

کتاب رفتارهای انسان ساز

کتاب رفتارهای انسان ساز

کتاب حاضر که دربردارنده مطالبی ارزنده و مفید از زندگی علما و بزرگان است که در دو جلد منتشر شده است.

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS