دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتظار فرج

آیا تا به حال فکر کرده اید انتظار ما در زمان غیبت حضرت مهدی(عج) چه سودی دارد؟ همه ما این حدیث را شنیده ایم که وجود مقدس امام عصر(عج) در زمان غیبت، مانند خورشیدی پشت ابر می باشند. اما بیایید کمی دقیقتر به این مسئله توجه کنیم. ما همیشه در زندگی، مشکلات و سختیهایی داشته و خواهیم داشت.
No image
انتظار فرج

برای تداوم زندگی و تحمل دشواریهای آن، نیازمند انگیزهای نیرومند هستیم که در پدیده “امید به آینده” تجلی می یابد. اگر بدانیم که در آینده جهان در حکومت حضرت مهدی(عج)، گنجهای نهفته زمین آشکار می شوند، اگر بدانیم عدالت به طور کامل برقرار می شود، اگر بدانیم که هیچ ظلمی نخواهد شد، مسلما این امید به آینده، به زندگیها، شور و نشاط می بخشد. انتظار فرج باعث می شود که حرفهای قدرتمندان زورگوی جهان را یا یقین به آینده زیبای جهان، به سخره بگیریم. انتظار فرج باعث می شود که راضی به وضع موجود نبوده و پویا باشیم. انسان پویا، هرگونه بی تفاوتی را نفی می کند. دوران طولانی غیبت، باعث می شود که لحظه به لحظه به مرحله خلوص کامل نزدیک شویم و قدرت تحمل ما در برابر ناملایمات، بالاتر رود. کسی که معتقد است امام زمان(عج) ناظر بر حالات و نیات اوست و چیزی از دیدگانش غایب نیست، مواظب اعمال و حرکات و سکنات خود است تا خطایی نکند. منتظر حقیقی، انحرافات اجتماعی را تحمل نمی کند و بر ضد آن می شورد. کلام پیامبر اعظم اسلام تعیین کننده همین معناست: “هر کس از شما که کار زشتی را [در جامعه] دید، قطعا با عمل خود، به آن اعتراض کند؛ و اگر قدرت آن را ندارد، با زبان خود به آن اعتراض کند؛ و اگر قدرت آن را ندارد، با قلب خود به آن اعتراض نماید. یعنی نسبت به آن [بی اعتنایی کند.] و این [کراهت و اعتراض قلبی] پایینترین درجه ایمان است.” شاید شما بعد از خواندن مطالب فوق، بگویید خیلی ها منتظرند اما این خصوصیات را ندارند. منتظرند و بی تفاوت. منتظرند و زودرنج و بی تحمل. منتظرند، اما... درست است. همه اینها به ظاهر منتظرند. منتظر واقعی این گونه نیست. کسی که منتظر واقعی ظهور حضرت مهدی(عج) است، می خواهد از سربازان ایشان باشد. پس اگر نتواند سختیهای کنونی را تحمل کند، چگونه می تواند در مبارزات سخت آن حضرت با ظالمان، ایشان را یاری کند؟ و اگر به ظن خود منتظر است ولی بی تفاوت، مسلما در اشتباه است، چون بی تفاوتی را می توان نوعی ظلم به دیگران تلقی کرد. بی تفاوتی یعنی سکوت در مقابل فرو رفتن دیگران در گرداب انحراف و بدبختی؛ و این، با ظلم ستیزی سازگار نیست. پس این شخص در ادعای منتظر بودن خود، صادق نیست. بیایید انتظار فرج را از لقلقه زبان به عرصه عمل وارد کنیم و رفتار یک منتظر واقعی را داشته باشیم. انتظار فرج به همین سادگی نیست.

روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

عن ام البنین (علیها السلام): «أخبِرنی عَن أبِی عَبدالله الحُسَین، …أولادی وَمَن تَحتَ الخَضراء کُلُّهُم فداءُ لأبی عَبدِاللهِ الحُسین»

حضرت ام البنین (علیها السلام): «از ابا عبدالله الحسین (ع) به من خبر بده! …فرزندانم و تمام کسانی که زیر آسمان کبودند، همه به فدای ابا عبدالله الحسین (ع) باد!» (منتهی المقال، ج 2، ص 70؛ تذکره الشهداء، ص 443)
Powered by TayaCMS