14 فروردین 1397, 11:4
هدف اصلی دین اسلام، تربیت انسانها و تأمین سعادت بشر در تمامی مراحل زندگی است. به همین دلیل دستورات تربیتی اسلام با توجه به نیازها و علاقه فطری بشر است و پیروی از دستورات اسلام نقش مهمی در پرورش فطری انسان دارد.
در تعالیم اسلام همانطوری که به خمس، زکات، قرض، هدیه، انفاق، نذر و قربانی تأکید شده است بارها به روزی حلال هم تأکید شده است و عمل کردن به این دستورات سعادت دنیوی و اخروی را برای مسلمانان به همراه دارد. طلب روزی حلال مهمترین نقش را در زندگی اقتصادی یک مسلمان دارد. خداوند در قرآن کریم به بندگان خود برای به دست آوردن روزی حلال و استفاده از نعمتهای خداوندی سفارش کرده است.
حضرت علی(ع) فرمودهاند: یکی از نشانههای افراد با ایمان و پرهیزکار، طلب روزی حلال است. امام صادق(ع) این دعا را تعلیم دادهاند و فرمودهاند: از خدا در دنیا بینیازی و عاقبت و در آخرت آمرزش الهی و بهشت را بخواهید.
خداوند در قرآن کریم فرمودهاند: هرکسی از یاد من دوری کند در دنیا روزیاش تنگ میشود.
وقتی روزی حلال به زندگی انسان وارد میشود، تمامی اعضای خانواده از آن استفاده میکنند و در روح و روان همه اثر دارد. در اسلام سفارش شده است؛ با کسانی که درآمد ناسالم دارند، کمتر رفت و آمد کنید و اگر رفت و آمد میکنید تا حد امکان از مال او نباید، استفاده کنید.
مال حرام، منشأ نابودی و بدبختی انسان است. حرامخواری، زیادهخواهی و دستاندازی به اموال دیگران عامل مهمی در پریشانی، تنگدستی و ورشکستگیهاست. قانع نبودن به حق و حقوق خود، بلندپروازی و در نتیجه تلاش برای کسب مال بیشتر به هر شکل که باشد، موجب تنگدستی و ورشکستگی میشود. رسول خدا(ص) فرمودهاند: هرکسی از راه غیرحلال مالی به دست آورد، توشهاش به سوی آتش است. وقتی لقمه حرام در شکم کسی واقع شد، هر فرشتهای در آسمان و زمین او را لعنت میکند.
امام صادق(ع) فرمودهاند: طلب روزی حلال را رها نکن؛ زیرا روزی حلال انسان را در دینش کمک میکند.
خداوند فرمودهاند: هر کسی توجهی نکند که از چه راهی روزی و مال خود را به دست میآورد، من هم به او توجهی نمیکنم که از چه دری او را داخل آتش کنم.
رسول خدا(ص) فرمودهاند: عبادت همراه با حرامخواری؛ مانند ساختمان بر روی شن و بر روی آب است.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان