26 دی 1396, 15:25
این نوشتار در توسل سیزدهم به امام عصر -صلوات الله علیه - است و آن وسائل متعلق به حضرت ابی عبداللهالحسین (علیه السلام) میباشد، از نصرت، اقامهئ تعزیت، زیارت، و مطلق صله و احسان به آن جناب -علیه السلام - برحسب آنچه در اخبار بسیار آمده که در توسل به هر یک از ائمه اطهار (علیهم السلام) توسل به حضرت صاحب الامر (علیه السلام ) حاصل می شود.
از آن جمله این حدیث شریف از حضرت رسول ( صلی الله علیه و اله و سلم) است که فرمودند: «به درستی که فرزندم حسین در زمین کربلا به حال تشنگی و تنهایی و بی کسی کشته می شود. پس هر کس او را یاری کند بدون شک مرا، و فرزند او قائم را یاری کرده است». و از آن جمله این حدیث در کامل الزیاره [1] از حضرت صادق -علیه السلام- است که فرمودند به این مضمون: «ای زراره کسی که بر حضرت امام حسین گریه نماید، نیست مگر آنکه که به حضرت فاطمه ی زهرا و حضرت رسول – (صلی الله علیه واله) در این گریهاش صله نموده است و حق ما اهل بیت را اداء کرده است».
این حدیث نیز در آن کتاب از حضرت امام باقر (علیه السلام) نقل شده که فرمودند:« هر کس بخواهد بداند که آیا او از اهل بهشت است، پس محبت ما را بر قلب خود عرضه دارد. اگر آنرا قبول نمود او مؤمن است و هر کس دوست ما باشد، باید رغبت و شوق در زیارت قبر حضرت امام حسین -علیه السلام- داشته باشد، و هر کس ایشان را بسیار زیارت کند ما او را از اهل محبت خود می دانیم و او از اهل بهشت است. و هرکس کوشش زیاد در زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام ) نداشته باشد او نقص الایمان است.»[2]
همچنین در آن کتاب از حضرت صادق (علیه السلام) آمده که فرمودند: «هر کس بمیرد و حضرت امام حسین –علیه السلام- را زیارت نکرده باشد و گمان کند که از شیعیان ما است، گمانش خطاست و از شیعیان ما نیست.»[3]
و در بحار از تفسیر فرات بن ابراهیم، از حضرت رسول -صلی الله علیه واله وسلم-، در ضمن حدیث مفصلی به این مضمون روایت فرموده: «جمعی از امت من هستند که بعد از کشته شدن فرزندم حسین، هر جا که باشند، توجه به او دارند و به زیارت او می روند. در تمام روی زمین کسی که داناتر از ایشان به خداوند و مقاوم تر در اداء حق ما اهل بیت نیست. آنها کسانی هستند که قوام زمین به آنها است. و به واسطهی آنها باران رحمت بر اهل زمین میبارد و اینها چراغهای هدایت در تاریکی ضلالت مردم هستند»[4] و شرح کیفیات زیارت حضرت سید الشهداء(صلوات الله علیه) و فضایل عظیم آن و آثار و فوائد کثیره اش در دنیا، و هنگام مردن، و در برزخ و در قیامت و در بهشت، و آداب مهم آن در باب دوم در فصل توسل به زیارت ائمه اطهار -علیهم السلام- ذکر میشود. انشاءالله.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان