دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

ویژگیهای شخصی

No image
ویژگیهای شخصی

ویژگیهای شخصی

الف) زهد

آیت الله معزّی، با این که مرجع مطلق نواحی خوزستان و اطراف به شمار می رفت و همه ماهه مبالغ خطیری از وجوه شرعی به دست وی می رسید، با این حال شخصاً مالک چیزی به جز یک خانه و چند جلد کتاب نبود.[18]

ب) بدیهه گویی

مرحوم شیخ، در ذکاوت و فطانت و سرعت انتقال و حاضر جوابی اعجوبه ی روزگار بود.

در ایام کودکی که صرف و نحو را فرا گرفت، در محضر دو تن از فضلا حاضر بود. آنان گفتند: وزن افعله جمع فعیل، مضاعف نمی آید مگر در دو جا: یکی ادلّه جمع دلیل، و دیگر اجلّه جمع جلیل.

ایشان بدون درنگ گفت: در دو جای دیگر هم می آید: یکی اذلّه جمع ذلیل و دیگر اعزّه جمع عزیز.

نیز گفته اند: در سفر زیارت عتبات عالیات، وارد خرّمشهر شد و مرحوم علامه شیخ عیسی شبیر خاقانی ـ عالِم خرّمشهر که مسلک اخباری داشت ـ به دیدار وی آمد. در اثر ضعف پا زیر دوش او را گرفته بودند. شیخ عیسی وارد مجلس که شد، گفت: انّ فی اصولی ضعفاً.

مرحوم حاج شیخ به فوریت پاسخ داد: اعیذک بالله من الضعف فی الاصول (تو را در پناه خدا قرار می دهم از ضعف در اصول) مرحوم شیخ عیسی مقصودش اصول فقه بود، ولی آیت الله معزی آن را حمل بر اصول دین کرد.

این حاضر جوابی، کمال بدیهه گویی وی را می رساند.­,[19]

ج) حُسن تدبیر

یکی از کارهای ارزنده و فراموش ناشدنی مرحوم آیت الله معزّی، نگاهداری دزفول و اطراف آن ـ بلکه تمام خوزستان ـ از دامنه ی آتش جنگ جهانی اوّل است که وی با دورنگری و سیاست ویژه ی خویش، توانست آن خطّه را از لهیب جنگ حفظ کند.

هنگامی که عشایر و مجاهدان عراق ـ به ریاست مرحوم آقا سید محمد فرزند آیت الله سید محمدکاظم یزدی ـ علیه استعمار انگلیس برخاستند، عمّال دولت انگلیس در عراق به قصد سرکوبی قیام مردمی، دامنه ی جنگ را گسترش دادند تا بدان حدّ که به سوسنگرد (بنی طرف) و بُستان (بِسِتین) هم کشیده شد و به وسائل تبلیغاتی والی پشت کوه ـ لرستان ـ و عشایر و اعراب دزفول را هم تحریک به جنگ علیه مجاهدین کردند. در این وقت آیت الله معزی رهسپار شوش و اطراف آن شد و با والی شوش و رؤسای عشایر و ایلات دیدار کرد و با مواعظ و نصایح خویش آنان را به عدم مشارکت در جنگ علیه برادران شان، و سکون و آرامش ترغیب کرد و آتش جنگ را فرو نشاند.

منبع:فرهیختگان تمدن شیعه

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

عالمان مرتبط

جدیدترین ها در این موضوع

No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور12

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور12 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور11

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور11 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور10

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور10 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور9

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور9 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور8

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور8 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.

پر بازدیدترین ها

No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور16

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور16 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور3

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور3 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور22

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور22 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور21

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور21 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
No image

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور7

سخنرانی استاد آقامجتبی تهرانی با عنوان مصلح غیور7 در رابطه با موضوع دهه محرم در این قسمت قرار دارد.
Powered by TayaCMS