دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

گذری بر فعالیت های اداره پاسخ‌گویی به پرسش‌های دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی

No image
گذری بر فعالیت های اداره پاسخ‌گویی به پرسش‌های دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی رییس اداره پاسخگویی به سوالات دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی به تشریح فعالیت های این مرکز پرداخت.
حجت‌الاسلام عزیزی، رییس اداره پاسخ‌گویی به سوالات دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا اظهار داشت: امروزه دشمنان حجم عظیمی از تبلیغات سوء خود را بر تضعیف باورهای مسلمانان متمرکز کرده و در این راه تمام ابزارها و شگردهای نوین تبلیغاتی خود را به کار گرفته‌اند تا با رخنه در عقاید مسلمانان و ایجاد شبهات فراوان اعتقادی، آنان را از مسیر تکامل و رشد منحرف سازند و اهداف خود را در جوامع مسلمانان پیاده کنند.
وی افزود: در این شرایط، لزوم پاسخ گویی به شبهات و پرسش های دینی بیش از پیش رخ می نماید و اهمیت می یابد، آستان قدس رضوی نیز با توجه به موقعیت ممتاز بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) و با عنایت به رسالت های والای فرهنگی خویش، اقدام به تاسیس اداره پاسخ گویی به سوالات دینی و اطلاع رسانی کرده است تا با بهره گیری از اساتید مجرب و امکانات مادی و معنوی موجود و با اجرای برنامه های متنوع فرهنگی و راه ا ندازی دفاتر مختلف، پاسخ گوی سوالات و شبهات زائران گرامی می باشد و در کنار تمام برنامه ها بر بعد معرفتی عبادت نیز بیفزاید.
حجت الاسلام عزیزی در ادامه ضمن تشریح وظایف اداره پاسخگویی به سوالات دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: ارائه اطلاعات و پاسخ گویی به نیازها و سوالات دینی زائران با بهره گیری از روش ها و ابزارهای مناسب، سامان دهی و ارتقای کیفیت و اداره کردن دفاتر پاسخ‌گویی به سوالات شرعی زائران، آشنا کردن زائران با آداب تشرف و زیارت در خارج از حوزه اماکن متبرکه و مراکز زائرپذیر، نظیر ایستگاه راه آهن، پایانه‌ها، فرودگاه ، مراکز اقامتی و زائر سراها، دفاتر مسافرتی و گردشگری، مساجد بین راهی، اردوگاه ها، سامان دهی و اداره امور راهنمایان زائر و تشکیل جلسات پرسش و پاسخ برای انتقال معارف دینی و پاسخ گویی به سوالات دینی زائران از جمله وظایف اداره می باشد که کارکنان صدیق مرکز در جهت ارایه خدمات سریع و به روز می کوشند.
رئیس اداره پاسخگویی به سوالات دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی با اشاره به اهداف این مرکز اظهار داشت: عملیاتی کردن چشم انداز و سیاست های مدون نظام اسلامی و آستان قدس رضوی در راستای پاسخ گویی به مسائل دینی و نیازهای معرفتی و دینی مجاوران و زائران به ویژه نسل جوان، ترویج فرهنگ دینی و نهادینه سازی ارزش های موجود در سنت و سیره اهل بیت (ع)، به ویژه حضرت رضا (ع) ، تعمیق باورهای اعتقادی مخاطبان با بهره گیری از ابزار و امکانات مختلف، پیرایش باورهای اعتقادی از خرافات و شبهات و تبیین انحطاط و بطلان مکتب های الحادی و انحرافی، شناسایی تشکل ها ، نهادها و سازمان فرهنگی و دینی و تعامل گسترده با آن ها و تاسیس بانک های اطلاعاتی جامع، از قبیل بانک اطلاعات پرسش ها و پاسخ ها، بانک اطلاعات اساتید، بانک اطلاعات راهنمای زائر و همچنین ارائه خدمات مختلف به زائران و استفاده از همه ظرفیت های موجود جهت پر کردن اوقات فراغت زائران از جمله اهداف این مرکز فعال در آستان قدس رضوی می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: از آن جا که برای بسیاری از زائران و مجاوران، امکان مراجعه حضوری به دفاتر پاسخ گویی به سوالات شرعی میسر نیست، اداره پاسخ گویی با فراهم آوردن تسهیلات ویژه، قسمت پاسخ گویی به سوالات شرعی به صورت تلفنی را راه اندازی کرده است که با این شیوه خواهران و برادران می توانند سوالات شرعی خود را از طریق تلفن مطرح و پاسخ لازم را مطابق فتوای مرجع تقلیدشان دریافت کنند.
حجت الاسلام عزیزی تصریح کرد: در حال حاضر، علاوه بر دفاتر پاسخ گویی حضوری، شماره تلفن 2003333 – 0511 در تمام ساعات شبانه روز آماده پاسخ گویی به سوالات شرعی تمام هموطنان عزیز هستند، همچنین از دیگر خدمات بخش پاسخ گویی به سوالات شرعی، استفاده از سیستم تلفن گویا می‌باشد که به صورت شبانه روزی در خدمت زائران و مجاوران محترم است، نحوه کار این سیستم به گونه ای است که مخاطب پس از تماس سوالات خود را مطرح می کند و مکالمه مخاطب توسط سیستم ضبط می شود، سپس اساتید و کارشناسان مسائل شرعی به سوالات ضبط شده پاسخ می دهند و مخاطب با مراجعه مجدد به سیستم پاسخ خود را دریافت می نماید.
وی گفت: تمامی هموطنان عزیز می توانند ازهر کجای کشور از طریق با شماره تلفن 2232222-0511 علاوه بر دریافت پاسخ سوالات دینی و شرعی خود ، از سایر خدمات آستان قدس نیز مطلع شوند.
حجت الاسلام عزیزی با اشاره به سیستم مکاتبه ای پاسخ به سوالات دینی این مرکز گفت: با توجه به اهمیت پاسخ گویی به مسائل شرعی و شبهات دینی و اعتقادی ، اداره پاسخ گویی همه روش ها را برای نیل به این مهم به کار می بندد.
وی افزود: اداره پاسخ گویی با استفاده از اساتید و کارشناسان برجسته در رشته های مختلف ، سوالات زائران در زمینه های شرعی ، اعتقادی ، اخلاقی، تربیتی و اجتماعی را دریافت می نماید و پس از طی مراحل مختلف و ارزیابی های لازم ، پاسخ مناسب را به صورت پستی به آدرس مخاطبان ارسال می کند، در این واحد، علاوه بر پاسخ گویی به سوالات ، با توجه به موضوع سوال و سن سوال کننده محصولات فرهنگی مختلفی نیز همراه پاسخ به آدرس مخاطب ارسال می شود.
وی افزود: در بخش برادران طی سه ماهه اول سال نو آوری و شکوفایی، تعداد 204 هزار و 56 سوال از سوی 204 هزار و 231 نفر از زائران و مجاوران حرم مطهر مطرح شده که توسط 50 نفر از اساتید برجسته حوزه علمیه در 4 دفتر صحن آزادی، مسجد گوهرشاد، صحن انقلاب و مرکز پاسخگویی (مدرسه پریزاد) پاسخ گفته شده است.
حجت السالام عزیزی افزود: همچنین در بخش خواهران طی سه ماهه اول سالجاری، تعداد 155 هزار و 450 سوال 123 هزار و 561 نفر از سوی زائران و مجاوران حرم مطهر مطرح شده که توسط 20 نفر از اساتید حوزه علمیه در 5 دفتر صحن جمهوری اسلامی، صحن آزادی، رواق دارالولایه، رواق دارالرحمه، دارالضیافه پاسخ گفته شده است.
وی خاطر نشان کرد: در پاسخگویی به صورت مکاتبه ای در سه ماهه اول سال 87 تعداد 1910 سوال دریافت شده و به 3272 سوال تاکنون پاسخ ارسال شده است.
وی در ادامه با تشریح فعالیت های واحد مشاوره دینی اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی اظهار داشت: اداره پاسخ گویی توانسته است با بهره گیری از اساتید مجرب و متخصص ، جهت شکوفایی تفکرات دینی و زدودن شبهات فکری جامعه و حرکت به سوی زندگی برتر اقدام کند، این واحد با اختصاص دو دفتر مشاوره خواهران و برادران در مرکز پاسخ گویی، آماده ارائه خدمات مشاوره ای رایگان در زمینه های اعتقادی ، فلسفه احکام ، رفع شبهات دینی و ... در دو شیفت صبح و عصر می باشد .
حجت الاسلام عزیزی خاطر نشان کرد: ارائه مشاوره ای صحیح و کارشناسانه از سوی اساتید مشاوره ، این واحد را به مرکزی مبدل ساخته که بسیار مورد رجوع زائران قرار گرفته است، همچنین باهمت و تلاش اساتید محترم در رفع شبهات مطرح شده تاکنون تعداد قابل توجهی از پیروان سایر ادیان ومذاهب در این مکان مقدس و نورانی به مذهب شیعه اثنا عشری گرویده اند .
رئیس اداره پاسخگویی به سوالات دینی و اطلاع رسانی آستان قدس رضوی به ارایه آماری از فعالیت های واحد مشاوره دینی پرداخت و افزود: در سه ماهه اول سالجاری تعداد 3495 نفر به این واحد مراجعه کرده اند که با توجه به فضای فیزیکی و ساعات فعالیت واحد، تنها به هزار و 655 نفر ارایه خدمات مشاوره ای شده است.

منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آيين زمامداری در سيره ي حكومتی اميرالمومنين علی عليه السلام

فتوحات خلفای پیش از امیرمومنان علی علیه السلام سرزمینی وسیع و پهناور برای حکومت ایشان به ارث گذاشت (که شامل تمام کشورهای کنونی شبه جزیره، ایران، عراق، شامات کنونی، مصر و...) زمامداری موفقیت آمیز ایشان برآن سرزمین با ابزار و سایل و سطح فرهنگی آن زمان می تواند بهترین الگوی زمامداری برای ما شیعیان ایشان باشد.
No image

برخورد با استهزاء گران از ديدگاه قرآن

آياتي كه در قرآن از استهزا به ميان آورده بيشتر مربوط به حوزۀ عقيده و دين بوده كه در آن دشمنان، انبياي الهي، مومنان، وحي، آيات قرآن، احكام عبادي، معاد، پيامبران و حتي خداوند را به تمسخر گرفته و از استهزا به عنوان حربه اي براي رويارويي با دين الهي بهره مي جستند
No image

تربيت توحيدی در سیره اهل بیت پیامبر (صلوات الله علیهم)

سیرۀ پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی در زمینۀاصل توحید دارای مراحل سه گانۀ تبیین، توصیف و تثبیت بوده است.اولا:در مواجهه با اکثریت مردم اصل وجود خدا را مفروض گرفته اما در برابر عقاید انحرافی از دلایل روشن و قوی استفاده می کردند. ثانیا: در مقام معرفی خدا تاکید بر بیان صفات خدا می کردند با رعایت سطح فکری مخاطب. ثالثا: برای ارتقا و رشد ایمان فرد را به ارتباط با خدا و حفظ و تقویت ارتباط با خدا دعوت می کردند.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.

پر بازدیدترین ها

No image

رذائل اخلاقي كارگزاران از منظر اميرالمونین علی علیه السلام

على عليه السلام خطر كارگزاران غافل و ناتوان را مدام گوشزد مى كردند و از اينكه حكومت مردم به دست افراد سست عنصر و ويرانگر بيفتد، نگران بودند؛ لذا بطور مداوم به كارگزاران هشدار مى دادند و ايشان را از كم كارى برحذر مى داشتند؛ ، لذا در نامه به كميل فرماندار هيت او را به خاطر ترك مقابله با لشكريان مهاجم شام نكوهش مى كند
No image

فلسفه امتحان از دیدگاه قرآن و روایات معصومین

امتحان در فرهنگ قرآن، قرار دادن انسان ها در بستر حوادث گوناگون تلخ و شیرین با هدف رسیدن آنان به كمال لایق خویش است و در آیات پرشماری با واژه های یاد شده و غیر آنها مطرح گردیده است.
No image

سیره ی نبی مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله در تغییر نام افراد

هرکس تاریخ زندگانی نبی مکرّم اسلام حضرت محمّد مصطفی صلی الله علیه و آله را مطالعه نماید درمی یابد که ایشان در موارد متعدد، نام افراد شهرها را عوض می نموده اند. امام صادق علیه السلامنیز در این باره می فرمایند: پیامبر نام های زشت شهرها و اشخاص را تغییر می دادند
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهی هر چند اجمالی به آیات و روایاتی كه در مورد فرزند وارد شده، می توان به نگرش عمیق اسلام درباره فرزند و جایگاهش در اندیشه اسلامی پی برد. فرزندان نعمت های الهی نزد والدین اند، هم می توان آنها را بر انجام اعمال ناشایست و خلاف فطرت الهی شان به خاك ذلّت و پستی نشاند.
Powered by TayaCMS