دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شهادت سرهنگ "وحید دستجردی"

No image
شهادت سرهنگ "وحید دستجردی"

کلمات کلیدی :هوشنگ وحید دستجردی، شهربانی کل کشور

نویسنده :یدالله حاجی‌زاده

شهادت سرهنگ وحید دستجردی

سرهنگ هوشنگ وحید دستجردی در سال 1304 هـ.ش در اصفهان به دنیا آمد وی پس از پشت سرگذاشتن دروس ابتدایی و متوسطه در سال 1328 وارد آموزشگاه شهربانی شد. شهید بزرگوار که از طرفداران نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) به شمار می‌رفت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در اسفند 1357 مجدداً به خدمت دعوت گردید. و در 24 اسفند 1359 به ریاست شهربانی کل کشور منصوب شد.[1]

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که خود را در رسیدن به اهدافشان ناکام دیدند، اقدام به انجام عملیاتهای کور و ترور مسئولین و مقامات رده بالای جمهوری اسلامی نمودند. هدف عمده سازمان از انجام ترورها، ساقط کردن نظام نوپای جمهوری اسلامی بود. پس از فاجعه هفت تیر و به شهادت رسیدن تعداد کثیری از بزرگان و مسؤولین رده‌ بالای نظام اسلامی، علی‌رغم پیش‌بینی‌های سازمان منافقین، حضور مردم در حمایت از انقلاب گسترده‌تر و نشاط انقلابی آنان بیشتر شد؛ لذا سازمان منافقین در تداوم اقدامات تروریستی خود ابتدا رئیس جمهور و سپس نخست‌وزیر را هدف قرار داد. شرایط اول انقلاب به گونه‌ای بود که افراد به راحتی می‌توانستند در ارکان کلیدی نظام رسوخ کنند و همین امر باعث شد که عامل انفجار حادثه هشت شهریور 1360 به راحتی بتواند خود را تا مقام دبیر شورای عالی امنیت کشور ارتقا دهد."مسعود کشمیری" عامل سازمان مجاهدین خلق به طرزی ماهرانه از سوی مجاهدین خلق در شورای امنیت ملی رسوخ نموده بود. این شخص بمبی در کیفش جاسازی کرده بود که به طور عادی و معمولی بدون اینکه کسی به او ظنین شود در جلسه شرکت کرد. و از آنجایی که منشی جلسه هم بود، کنار مرحوم رجایی و باهنر نشست. در لحظه‌ای که خود از جلسه بیرون رفت، بمب منفجر شد و رجایی و باهنر به شهادت رسیدند. این انفجار دو ماه بعد از واقعه جانگذار شهادت 72 تن از یاران باوفای امام امت (ره) در مرکز حزب جمهوری اسلامی صورت گرفت.[2]

سرهنگ "هوشنگ وحید دستجردی" در انفجار دفتر ریاست جمهوری به شدت زخمی شد و 6 روز بعد بر اثر جراحات وارده به شهادت رسید.[3] "محمد مهدی کتیبه" به عنوان شاهد عینی ماجرا می‌گوید:

تیمسار "وحید دستجردی" در این حادثه کنار دست آقای باهنر نشسته بود... آقای دستجردی در این حادثه سوختگی زیادی داشت به روی بالکن رفته و از آنجا بی‌اختیار خودش را به پائین می‌اندازد و چند روز بعد14 /6/ 1360 به علت شدت جراحات وارده به شهادت رسید.[4] و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

برخی منابع شهادت اینان را شش روز پس از حادثه مزبور بیان کرده‌اند.

سازمان مجاهدین خلق [منافقین] مسئولیت انفجار را بر عهده گرفت.[5]

حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به مناسبت شهادت آیت الله قدوسی و سرهنگ وحید دستجردی فرمودند: «... اینجانب شهادت دادستان کل انقلاب و سرهنگ وحید دستجردی که در رأس شهربانی و قوای انتظامی در حال انجام وظیفه بودند و به این تحفه الهی (شهادت) نائل شدند را به ملت ایران و به حوزه علمیه قم و قوای مسلح تبریک و تسلیت عرض می‌کنم و از خدای متعال رحمت برای آنان و صبر و شکیبایی برای خانواده محترمشان خواستارم...»[6]

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS