دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

شهید بهشتى نماد جریان شناسى انقلاب

No image
شهید بهشتى نماد جریان شناسى انقلاب مصطفى ایران منش
این روزها که در آستانه بیست و ششمین سالگرد فاجعه هفت تیر قرار داریم بیاد این جمله یکى از دوستان مى افتم که میگفت: دشمن سریع فهمید که چه کسانى را باید از ما بگیرد و ما بعد از سه دهه هنوز نفهمیده ایم که چه کسانى را از ما گرفته اند .یکى از مهمترین ویژگى هاى شهید بهشتى روحیه خدمت به مردم بود. او در مهرجویى و عشق به مردم از اغلب مسئولان نظام سبقت مى گرفت و توانست بذرهاى تقوی، ایمان، شجاعت و مبارزه با ستم را در ضمیر خود، خوب پرورش دهد و در مسیر رشد انسانى به جایگاه رفیعى برسد. شهید بهشتى در صف اول مبارزه با دشمنان ملت ایران قرار داشت. همین روحیه او را واداربه نظم بخشى و سازماندهى در زندگى شخصى و اجتماعى مى کرد و در حساس ترین لحظات تاریخ ملت ایران به سازماندهى نیروهاى مومن و انقلابى براى ساختن ایران و مقابله دشمن پرداخت. مهمترین بعد وجودى شهیدبهشتى ذهن خلاقش در مدیریت بود لذا امام خمینى (ره) اداره فضا را در روزهاى نخستین انقلاب به شهید بهشتى سپرد. او پایه گذار قوه قضاییه در جمهورى اسلامى بود که حکم خود را از دست مبارک حضرت امام (ره) دریافت کرد و در قانون اساسى ایران نقش ماندگارى را ایفا کرد بویژه در اصول بسیار مترقى آن و این به جز اصولى است که در مورد امر قضاست. مهمترین دغدغه شهید بهشتى در تدوین قانون اساسی، اصل مترقى و منحصر بفرد ولایت فقیه است.
اهمیت این اصل قانون اساسی، در دوران کنونى بسیار معنادارتر است. شهید بهشتى با تدبیر و دوراندیشى این اصل مترقى را تصویب کرد و جانش را بر سر آن گذاشت. کینه هاى دشمنان با بهشتى در واقع به خاطر پافشارى بر این اصل بود. اقدامات شهید بهشتى در قوه قضاییه و نقش مدیریتى وى در اداره مجلس خبرگان قانون اساسى از اقدامات ماندگار این عالم بزرگوار بود . شهید بهشتى از همان روزهاى آغازین نهضت امام خمینى (ره) به فکر تربیت کادر متخصص براى اداره جامعه نمونه اسلامى بود. حزب جمهورى اسلامى مصداق بارز علاقه شهید مظلوم به تشکیلات است. شهید بهشتى کار حزبى نمى کرد بلکه یک انسان تکلیفى بود که برایش همه چیز وسیله بود.از انحصار درون گروهى شدیدا بیزار بود. معتقد بودهر که به انقلاب و امام و اسلام علاقه مند است او جزو حزب جمهورى اسلامى است. او معتقد بود براى اداره کشور باید انسان هاى کارآمد تربیت کرد و این میسر نیست مگر در یک تشکل اسلامی.بیش از 80 درصد مدیران کشور در دهه اول انقلاب با واسطه و بى واسطه با شهید بهشتى ارتباط داشتند.
ایشان زحمات بسیار زیادى در زمینه هاى گوناگون بویژه در شوراى انقلاب و قوه قضاییه متحمل شد و یکى از شخصیتهاى بى نظیر انقلاب اسلامى بود .با شهادت شهید بهشتى و یا رانش بود که منافقین رسوا شدند و هسته هاى اصلى آنها از هم پاشید ، دشمنان جمهورى اسلامى در آن روزهاى خون و آتش توانسته بودند با شایعه پراکنى علیه شهید بهشتى و یارانش او را ترور شخصیت کنند و متاسفانه اکثریت مردم را نیز فریب داده بودند اما با شهادت مظلومانه او و یارانش نظر مردم برگشت و حتى فریب خوردگان قابل توجهى از منافقین که در داخل خانه هاى تیمى سازماندهى شده بودند تا به موقع علیه نظام اسلامى دست به صلاح ببرند متوجه ماهیت جنایت کارانه منافقین آمریکایى شدند و از راه و رسم این گروهگ التقاطى نسبتا ریشه دار انصراف دادند و آنچنان عرصه بر منافقین تنگ شد که از همان سال فرار را بر قرار ترجیح دادند وبه خارج گریختند.از دیدگاه امام خمینى رحمه‌الله علیه ، مظلوم زیستن شهید بهشتی، بیش از شهادت ایشان متاثر کننده بود. این مظلومیت به سبب تهمت‌هاى ناروایى بود که دشمنان به او مى‌زدند.
امام بر این عقیده بود که دشمنان شهید بهشتى در تلاش بودند او را انسانى ستم‌کار و دیکتاتورمآب معرفى کنند؛ در حالى‌که چنین نبود. ایشان در جایى فرموده است: «شهید بهشتى مظلوم زیست و مظلوم مرد و خار در چشم دشمنان اسلام بود.»یاد شهید مظلوم در هر سال نه فقط بخاطر پاسداشت یک انسان متفکر، انقلابی، آگاه شجاع مدیر و مدبر است؛ بلکه او نماد جریان شناسى انقلاب بود که در هر عصری، فرزندان بجاى مانده، آرمان هاى مقدس خود را از لابه لاى حوادث و تحولات زودگذر دریابد و صحیح را از سقیم، مصلح را ازمفسد، مخلص را از فرصت طلب، بازشناسد.
این سرمایه گرانقدر با کوله بارى از دانش و معرفت و مدیریت و عدالتخواهى به خدا پیوست. پیروان او نیز باید به موازات ادعا، این معیارها را در عمل نشان دهند و به نسل هاى بعد از خود، شکوه فداکارى و خدمت را نمایش دهند. نسل سوم باید جریانات نفاق پیچیده که منجر به شهادت شهید بهشتى و یارانش گردید را بشناسد و با هوشیارى مراقب تغییر جهت ها، باشند و باور کنند که هر زمان ممکن است دوباره حادثه هفتم تیرماه تکرار گردد. نسل اول انقلاب نیز باید با صداقت، واقعیت ها را منعکس کنند و اگر مورد سوال واقع شوند آنچه اتفاق افتاده را بیان نمایند. مبادا سلایق و نظریات امروز ما واقعیت هاى دیروز را مخدوش نماید که قیامت در پیش و هر کس گرفتار خویش.

منبع : روزنامه رسالت

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

آیت الله العظمی مرعشی نجفی بارها می فرمودند شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم . آن شب در عالم خواب , دیدم که در زاویه مسجد کوفه نشسته ام و وجود مبارک مولا امیرالمومنین (علیه السلام) با جمعی حضور دارند .
No image

رابطه ایمان و عمل صالح

در آموزه های قرآنی ایمان و عمل صالح از چنان ارتباطی برخوردارند که فقدان هر یک، کارآیی و تأثیرگذاری دیگری را کم اهمیت و یا بی ارزش می کند. ایمان و عمل صالح دو بال پرواز بشر به مقام انسانیت و درک خلیفه اللهی و وصول به سرمنزل مقصود است. در آموزه های قرآنی، عمل صالح، بازتاب بیرونی ایمان واقعی است. هر کس به ایمان واقعی دست یافته باشد در منش و کنش خویش نیک کردار خواهد بود. این نوشتار تلاشی برای تبیین این همبستگی استوار میان ایمان و عمل صالح است...
No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

No image

نگاهى به آفرینش زن با توجه به داستان آدم و حوا در قرآن

خبرگزاری فارس: مسأله آفریده شدن حوا از پهلوى آدم، چیزى است که قرآن درباره آن صراحتى ندارد؛ و عبارت<و خلق منها زوجها» را نیز نباید بر آن معنى حمل کرد، به گونه‌اى که گزارش قرآن همسان گزارش تورات گردد، توراتى که در دست مردم است و آفرینش آدم را یکسان یک داستان تاریخى نقل...
Powered by TayaCMS