21 اسفند 1396, 20:31
جوانان سرمایههای کشور هستند. آنان به راهنمایی و نظارت والدین و بزرگان دین نیاز دارند. امام علی(ع) به فرزندش امام حسن(ع) که در سن جوانی بودند، سفارشهایی فرمودهاند که ما و جوانان با ایمان میتوانیم این سخنان گهربار را در زندگی اجتماعی خویش به کار گیریم تا از خطرها به دور ماندیم و به سوی سعادت و خوشبختی گام برداریم. از نظر امام(ع) یکی از صفاتی که جوانان باید از آن دوری کنند، ضعف اراده است. بسیاری از جوانان از ضعف اراده و تصمیمگیری مناسب و به موقع شکایت دارند. انسان برای ترک عادتهای زشت و ناپسند به اراده قوی نیاز دارد. آن حضرت برای درمان این مشکل، تقّوا را عامل تقویتکنندهی اراده و تقویت قدرت تصمیمگیری میداند. در این باره میفرمایند: «همانا گناهان چون مرکبهای بدرفتار و افسار گسیخته هستند که سواران خود را به دوزخ میبرند، امّا تقّوا، مانند مرکبهای فرمانبرداری هستند که سواران خود را به بهشت وارد میکنند.»
همچنین در جاری دیگری به فرزند گرامی خود میفرمایند: «پس هرگاه اراده کردی میتوانی با دعا، درهای نعمت خدا را بگشایی تا باران رحمت الهی بر تو ببارد.» و در ادامه توصیه میفرمایند: «برای پیمودن راه پاکان ، از خدا یاری بخواه و هر کاری که تو را به شک و تردید بیندازد و گمراه کند از انجامدادن آن خودداری کن.»
یکی دیگر از ویژگیهای بد که ممکن است بعضی از جوانان در خانواده دچار آن شوند، بداخلاقی، پرخاشگری و ستیزهجویی است چرا که به نظر آن امام بزرگوار، گرامیترین ارزش خانوادگی اخلاق نیکو است که اعضای خانواده باید نسبت به هم خوشاخلاق باشند و از پرخاشگری و درگیری بپرهیزند و نسبت به هم مهربان، صمیمی، خوشاخلاق و باگذشت باشند و در راه سعادت و سلامت اعضای خانواده گام بردارند.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان