دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

عزم عمومی در سال جهاد اقتصادی

No image
عزم عمومی در سال جهاد اقتصادی

عزم عمومي در سال جهاد اقتصادي

نامگذاری سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری سنت مبارکی است که به نحوی جهت گیری اصلی دستگاه‌های نظام را مشخص می‌کند.

امسال نیز رهبر انقلاب، سال 90 را سال جهاد اقتصادی نامگذاری کرده اند و تمام هم وغم مسئولین ایجاد سازو کارها برای دستیابی به اهداف جهاد اقتصادی در کشور ، یعنی توسعه و بالندگی اقتصادی است. روند طرح تحول اقتصادی و بحث هدفمند سازی یارانه‌ها و همچنین آغاز سال تازه ای از دهه پیشرفت و عدالت در کشور افق تازه ای را در پیش روی ایران اسلامی قرار داده است.
در واقع سنت پسندیده نامگذاری سال‌ها توسط مقام معظم رهبری بیش از دو دهه است که پیگیری می‌شود. اگر نگاهی بر روند و سلسله نامگذاری سال‌ها از سوی رهبری داشته باشیم به خوبی به این نکته پی خواهیم برد که این نامگذاری‌ها کاملادر یک مسیر درست و تکاملی است که به تدریج بستر‌های رشد و توسعه در کشور را فراهم می‌آورد. امسال که سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده است در حقیقت آغازی است بر شروع یک جهش اقتصادی در کشور که طی سالهای اخیر بستر‌ها و زمینه آن فراهم آمده است . با این حال برای دستیابی کامل به اهداف سال جهاد اقتصادی هر کدام از سه قوه مسئولیت مهمی را بر عهده دارند. مجلس شورای اسلامی به عنوان مقنن و نرم افزار نظام باید به سرعت وارد سیاستگذاری‌ها شود. طرح تحول اقتصادی دارای هفت بند است که تاکنون یکی از بندهای این طرح بزرگ توسط مجلس مصوب شده است و دولت آن را اجرا کرده است . با این حال 6 محور دیگر طرح تحول اقتصادی همچنان بر زمین مانده است و مجلس و دولت باید به سرعت به سمت برنامه ریزی برای اجرای این طرح‌ها حرکت کنند. البته دولت در بحث جهاد اقتصادی نقش اثرگذاری دارد. دولت باید برای دستیابی به اهداف سال جهاد اقتصادی که توسعه و بالندگی کشور است به سرعت به سمت واگذاری امور به بخش‌های خصوص و مردمی کردن اقتصاد حرکت کند.

دستگاه‌های قضائی کشور نیز باید با رسیدگی به مشکلات حقوقی در کشور و تسریع در روند حل و فصل دعاوی و همچنین گسترش نظارت جو اطمینان و آرامش اقتصادی را به کشور تزریق کنند.همان گونه که رهبر انقلاب در دیدار از منطقه گازی پارس جنوبی تبیین کرده اند در مفهوم جهاد نوعی در نظر گرفتن نقشه‌های دشمنان و خنثی کردن این نقشه‌ها نیز وجود دارد. متاسفانه کشورهای غربی طی چند سال گذشته بدون هیچ مدرک مستندی تحریم‌های اقتصادی را بر ایران تحمیل کرده اند. با این حال در سال جهاد اقتصادی یکی از مهمترین اهداف دور زدن این تحریم‌ها با تکیه بر توان بومی است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
Powered by TayaCMS