دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قرار داد اجتماعی

No image
قرار داد اجتماعی

قرار داد اجتماعی، ژان جاک روسو، مساوات بورژوازی، جمهوری بورژوازی، قدرت سنتی

نام یکی از آثار مهم ژان جاک روسو ( 1712_1778) که در آن این نظریه تعقیب می‌شود که هر رژیم اجتماعی باید موافقت آزاد و قرارداد بین مردم باشد . این نظریه مظهر شعار های برابری و مساوات بورژوازی و دعوت به از بین بردن امتیازات صنفی فئودالی و استقرار جمهوری بورژوازی بود به طور کلی نظریه قرار داد اجتماعی ، اساس فلسفی دولت را بیان می‌کند و برطبق آن، اصل حق الهی سلطنت با پادشاهان جایش را به اصل رضایت مردم برای زندگی در پناه قدرت و عدالت دولت می‌دهد.

این نظریه در قرن 17و 18 در اروپا تکوین پیدا کرد و لویاتان ، نوشته توماس هابز ( هابس) قرارداد اجتماعی نوشته روسو و دو رساله در باب حکومت نوشته جان لاک از مهمترین آثار در این مورد به شمار می‌روند. نظریه قرارداد اجتماعی برای تعیین اصل تأسیس دولت ، از یک حالت فرضی به نام حالت طبیعی آغاز می‌کند که مردم از آزادی مطلق فردی برخوردارند ولی در عین حال خود این آزادی برای آنها خطرهای فراوان جانی ، مالی و استثماری را دربر دارد . لذا مردم برای رفع این خطرها با هم وارد نوعی قرارداد اجتماعی می‌شوند و از طریق آن ، آزادیهای فردی مطلق را به دولت واگذار می‌کنند و دولت نیز حفظ و تضمین نظم و تأمین نیازهای اجتماعی را بر عهده می‌گیرد .

نظریه قرارداد اجتماعی اساساً وسیله‌ای بود برای اتقاد از قدرت سنتی مستقر ، در آستانه ظهور دولت ملیت‌های جدید و جست‌وجویی بود برای یافتن پایه‌های نظری عقلی برای دولت . همین نظریه است که پایه‌ دموکراسی‌های جدید را می‌گذارد که در آنها اساس حکومت همرایی مردم برای زیستن در جامعه سیاسی (دولت ) است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS