دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

محافظه‌کای نو (Neo-Conseratism)

No image
محافظه‌کای نو (Neo-Conseratism)

محافظه‌کاری نو، مایکل هارینگتون، آمریکا، ایروینگ کریستول، نورمن پادهورتز، دموکرات‌، اخلاق، آرمان‌شهر، دهه 1960

اصطلاح محافظه‌کاری نو را نخستین بار «مایکل هارینگتون » در آمریکا وضع کرد تا بر اساس آن پاره‌ای از فرض‌های لیبرالیسم آمریکا و باورهای خوش بینانه آن نظیر «پیشرفت، اجتناب ناپذیر است.» و «دولت می‌تواند دردهای گوناگون اجتماعی را درمان کند.» را رد نماید. این مفهوم را طیف گسترده‌ای از نویسندگان و متفکرین چون «ایروینگ کریستول» و «نورمن پادهورتز»، «ژان کرک پاتریک»، «ناتان گلیزر» و «دانیل پل» پذیرفته و به کار برده‌اند. بیشتر چهره‌های سرشناس محافظه‌کاری نو را دموکرات‌ها تشکیل می‌دهند . اگرچه محافظه‌کاری نو را نمی‌توان نظریه منسجمی دانست - چرا که این نظریه بیشتر شامل مجموعه‌ای از واکنش‌ها در برابر اوضاع سیاسی آمریکا به ویژه سیاست آن کشور در دهه 1960 می‌باشد – اما با این حال چندین اصل را می‌توان در آثار محافظه‌کاران نو مشاهده کرد:

1) محافظه‌کاران جدید از ارزش‌های غربی پشتیبانی می‌کنند و مخالفت سرسخت کمونیسم می‌باشند.

2) محافظه‌کاران جدید پس از دهه 1960 بدبینی خود را نسبت به نقش دولت و به ویژه دولت فدرال در زندگی آمریکایی ابراز نموده‌اند و خواهان مقررات زدایی و اصلاح برنامه رفاه همگانی بوده‌اند.

3) محافظه‌کاری نو نسبت به مذهب و اخلاق، برداشتی سنتی دارد و در این راستا، رهایی از قیود جنسی و طغیان بر ضد فرهنگ موجود را – که برخی از جنبش‌های جوانان خواهان آن بوده‌اند _ رد می‌کند و از تفکر دفاع از بنیان خانواده حمایت می‌کند.

4) محافظه‌کاری جدید با اندیشه‌های آرمان‌شهر طلبی و با کوشش‌هایی که برای رسیدن به چشم اندازهای وسیع برابری صورت می‌گیرد، سر ناسازگاری دارد. محافظه‌کاری نو به «برابری فرصت‌ها» معتقد بوده و با هر گونه تبعیض به نفع گروه‌های محروم و اعطای سهمیه، مخالف می‌باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS