دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

منشویسم menshevism

No image
منشویسم menshevism

منشويسم، سوسياليست ، روسيه، بولشويك ، حزب سوسيال دموكرات، پلخانف، آكسلرود، مارتوف

ایدئولوژی و روش سیاسی سوسیالیست‌های میانه رو روسیه که بعد از انشعاب (1903) بولشویک‌ها از «حزب سوسیال دموکرات کارگران روسیه» شکل گرفت. منشویک‌ها اقلیت حزب (منشویک به زبان روسی به معنای اقلیت است) و بولشویک‌ها اکثریت آن را تشکیل می‌دادند و این تقسیم‌بندی در کنگره حزبی پیش از جدایی دو گروه از هم پیدا شد. منشویک‌ها در اوت 1917 به صورت حزب متشکل شدند. منشویک‌ها و بولشویک‌ها پس از جدایی از یکدیگر در 1906 باز با هم رسماً متحد شدند، اما کشاکش بر سر تسلط بر «حزب سوسیال دموکرات» میان آن دو گروه هم‌چنان ادامه داشت.

منشویک‌ها، که مهم‌ترین کسانشان پلخانف، آکسلرود و مارتوف بودند، در مورد جریان توسعه تاریخی روسیه، همان دید اصلی مارکسیستی را پذیرفته بودند و با نظر لنین در مورد نقش حزب مخالف بودند. جدایی میان دو گروه بر سر مسائلی مانند مبارزه زیر زمینی یا علنی و قانونی دفاع از میهن یا شکست پذیری انقلابی (یعنی کشاکش بر سر این که در جنگ جهانی وظیفه سوسیالیست‌های روسیه، دفاع از میهن است یا پذ یرش شکست روسیه برای دامن‌زدن به شرایط انقلابی، که لنین هوادار نظر دوم بود)، سخت‌تر شد. این مسائل هم‌چنین میان منشویک‌ها نیز نفاق انداخت. به طور کلی، منشویک‌ها نرم‌تر از بولشویک‌ها بودند و برای همکاری با دیگر حزب‌ها، از جمله غیر سوسیالیست‌ها، در راه مبارزه با یکه سالاری تزاری و برای دموکراسی قانونی آماده‌تر بودند.

پس از انقلاب فوریه 1917، منشویک‌ها در بیشتر سویت‌ها، اکثریت داشتند. پس از آن که بولشویک‌ها در اکتبر 1917 قدرت را به دست گرفتند، منشویک‌ها کوشیدند به صورت اپوزیسون قانونی درآیند، اما بولشویک‌ها سرانجام در 1922 آنان را سرکوب کردند. در 1931 استالین یک سلسله دادرسی‌های نمایشی علیه منشویک‌ها به راه انداخت. این حزب، موجودیت خود را در بیرون از روسیه حفظ کرد و رهبران آن تا اواخر دهه 1960 اوضاع روسیه را در نشریه‌های خود بررسی و تفسیر می‌کردند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS