دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

امروز در تاریخ

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و نهم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با دوازدهم سپتامبر 2007 میلادی.
امروز در تاریخ
امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز چهارشنبه بیست و یکم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و نهم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با دوازدهم سپتامبر 2007 میلادی.

روز سینما :

در زبان های اروپایی فیلم سینمایی را تصاویرمتحرک نیزمی نامند. درسال های 1880 تا 1889 میلادی آزمایش هایی برای به وجود آوردن تصویر متحرکبا استفاده ازعکس های متعدد انجام می گرفت. برادران لومیر در سال 1185میلادی نخستین فیلم را ساخته و در معرضتماشای عموم نهادند و چنین شد که سینما شکل گرفت. دراواخرسال های دهه 1880 میلادی، دوربین های فیلمبرداری هم اختراع شد که از یک صحنه حرکت یک رشته عکس های مجزا را برروی یک حلقه فیلم ضبط می کرد. این دوربین سپس عکس ها را باهمان سرعت به نمایش می گذاشت و به این ترتیب آن صحنهحرکت را بازنمایی می کرد. نخستین فیلم داستانی درسال 1903میلادی درآزمایشگاههای ادیسون ساخته شد. این فیلم سرقت بزرگ درقطارنام داشت .

در27 مرداد 1279 ه ش در اوستاند بلژیک ،میرزا ابراهیم خان عکاسباشی نیز دسته دوربین خود را چرخاند وسینما را وارد ایران کرد .اودرسن چهارده سالگی به همراه پدرش به فرنگ رفت و به فراگرفتن فن عکاسی و گراور سازی پرداخت. در بازگشت به ایران اورا نزد مظفرالدینمیرازی ولیعهد فرستادند و چون درسال 1313 ه ق مظفرالدین شاه به سلطنت رسید لقب عکاسباشی دربار را به او بخشیدند. مظفرالدین شاه درسال 1317 و1318 ه ق نخستین سفر خود را به فرنگ آغازکرد و میرزا ابراهیم خان عکاسباشی را نیزباخود برد. او در همین زمان یعنی درسال 1279 ه ش سینما را به ایران آورد . به همین مناسبت درسال 1379 درایران جشن یکصدمین سال سینمای ایران برگزار شد و طی آن از برترین های سینمای کشور تجلیل شد. همه ساله در چنین روزی انجمن منتقدان کشور طی جشنی بهترین سینماگران هر سال را انتخاب می کنند .

شهادت شیخ محمد خیابانی :

در چنین روزی در سال 1299 ه ش شیخ محمد خیابانی به درجه شهادت نایل آمد. شیخ محمد فرزند حاجی عبدالحمید در سال 1257 شمسی درخامنه از توابع شبستردیده به جهان گشود. وی پس از طی علوم ابتداییبرای نخستین بار به روسیه سفر کردو مدتی هم در تجارتخانه پدرشمشغول به کار شد. او پس از آن به تبریز بازگشتو در حوزه علمیه این شهر تا در یافت درجه اجتهاد در علوم نقلی پیش رفت .مردم به دلیل علاقه بسیار به وی، خواستار امام جماعت شدن وی درمسجد کریم خان محله خیابان تبریز شدند . مبارزات شیخ محمد خیابانیهمزمان با انقلاب مشروطیت آغاز شد و او در این مسیر خود عملا با دست گرفتن تفنگ وارد مبارزه با استبدادشد. وی در همین دوران در فقه ، هیات ، نجوم، حکمت ، کلام ، ریاضیات ، طبیعیات ، تاریخ و ادبیات مهارت خاصی یافت. از سال 1324 ه ق، به جهت تغییر اوضاع سیاسی، وی فعالیت سیاسی خود راشدت بخشیدو در زمان محمد علی شاه و استبداد صغیر به صف مدافعین مشروطه پیوست.شیخ محمد خیابانیدر دوره دوم مجلس شورای ملی به نمایندگی از اهالی تبریز به مجلس شورای ملی راه یافتو عضو تشکیلات فرقه دموکرات ایران شد . شیخ محمد خیابانیدر زمان وثوق الدواله در زمان امضا قرارداد ننگین 1919 بین ایران و انگلیس که ایران را رسما تحت الحمایه انگلیس قرار می داد ،به عنوان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای ملیبه شدت با تصویب این لایحه مخالفت کرد. وی اعلام کرد مادامی که این قرارداد از تصویب مجلس شورای ملی نگذشته باشد همانند ورق پاره ای بی ارزش است .پس از آنکه مجلس دوم بسته شد. خیابانی به مشهد رفت و از آنجا به تبریز بازگشت و مجددا به فعال سازی فرقه دموکرات پرداخت . وی همچنین به سال 1289 ه شمسی در مقابل اولتیماتوم روسیه برای خروج مورگان شوستر امریکایی به حزب دموکرات پیوست و در میدانهای تهران برعلیه اولتیماتومو استبداد با مردمبه افشاگری پرداخت. اما با ورود قشون عثمانی به ایران در تبریز دستگیر و به دو ماه زندان محکوم شد .

در همین دورهوثوق الدواله تصمیم به حذف وی گرفت، لذا نیروی عظیمی را به تبریز اعزام کرد. در همین زمان خیابانی نیز علیه استبداد قیام کرد و تمام شهر را به تصرف خود در آورده بود .

نهضت آزادی بخش خیابانیتقریبا یکسال دوام یافتتا درزمان حکومت مشیرالدوله شخصمخبرالسلطنه برای سرکوبی قیام خیابانی به تبریز وارد شد وبه دلیل اینکه نیروهای حزب دموکرات و تجدد برای آرام کردن اوضاع قره باغ به آن منطقه گسیل شده بودند، نیروهایدولتیبه محل اقامت خیابانیحمله کردندو این روحانیجلیل القدر راسرانجامدر21 شهریور سال 1299 ه ش خیابانی را به شهادت رساندند.پیکر پاک او را به عمارت عالی قاپو برده آنگاه در مقبره سیده حمزه محله سرخاب به خاک سپردند.

تسخیر آلمان :

در چنین روزی درسال 1944 میلادیودرواپسین سال جنگ جهانی دوم کشورهای امریکا، انگلستان و شوروی قرارداد تسخیر آلمان را امضا کردند. پس از شکست کاملآلمان نازی متفقین آلمان را به دوقسمت تقسیم کردند .

روز انقلاب مردم اتیوپی :

اتیوپی کشوریاست درمنطقه استوایی آفریقا، بین سودان وسومالی که مساحت آن دوسوم مساحت ایران است. نژاد مردم این کشورسیاه وسامی است و اهالی آنبه زبانمحلی مختلفوزبان عربی نیزصحبت می کنند. غالب آنان پیرودین مسیحیت ار تدوکس واسلام اند. حکومت این کشور در21 مارس سال 1975 میلادی مشروطه سلطنتی بود که با قیام نظامیان این کشوربه جمهوری تبدیل شد. نظامیان اتیوپی درسال 1974 با ساقط کردن رژیم استبدادی سنتی هایل سلاسی قدرت را به دست گرفتند. دولت جدید درصدد ایجاد اصلاحات مارکسیستی بود و اصولا به گروههای شهری توجه خاصی نداشت. این رژیم به دلیل تمایلات اقتدارگرایانه و سرکوبگرایانه در موارد زیادی نیز در مقابل گروه های شهری قرارگرفت .

نیویورک پایتخت :

درچنین روزی درسال 1788 میلادی شهر نیویورک برای نخستین بار به عنوان پایتخت ایالات متحده آمریکا معرفی شد .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)
Powered by TayaCMS