دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

انتفاضه

No image
انتفاضه

انتفاضه، فلسطين، انقلاب سنگ، حماس، غزه، ياسر عرفات

انتفاضه

واژه‌ای عربی است به معنای جنش و تکان و لرزش که به صورت اسم خاص برای قیام همگانی مردم فلسطین به کار می‌رود که از دسامبر سال 1987.م (آذر 1366ش ) شروع شد و هم‌چنان ادامه دارد و به انقلاب سنگ معروف است. روز هشتم دسامبر 1987.م چهار نفر از کارگران بی دفاع فلسطینی در شهر غزه توسط نفربرهای اسرائیلی به شهادت رسیدند و این عمل باعث شد که سراسر غزه به اعتصاب کشیده شود و به سایر نقاط نیز گسترش یابد. جنبه‌های مختلف انتفاضه را می‌توان به شرح ذیل خلاصه کرد:

1 - انتفاضه، تمام طبقات و اقشار مردم را در بر می‌گیرد و بعد اسلامی آن نیز برجسته است.

2- اسلحه مورد استفاده مردم، سلاح سنگ است که به وفور در فلسطین اشغالی یافت می‌شود. این امر باعث نگرانی صهیونیست‌ها شده است، به خصوص که یادآور داستان کشته شدن جالوت فلسطینی با سنگ پرتاب شده از فلاخن حضرت داوود (ع) است.

3- استمرار انتفاضه، زیرا مردم به این نتیجه رسیدند که نه سران کشورهای عربی و نه سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) برای آنها کاری انجام نمی‌دهد و این خود مردم فلسطین هستند که باید قیام کنند و آن را تا پیروزی نهایی ادامه دهند.

4- استقلال و عدم وابستگی قیام به سیاست‌های غرب و شرق و کشورهای عربی و اسلامی و حتی سازمان آزادی بخش فلسطین چنان‌که یاسر عرفات و اسحاق رابین در سال 1993.م قرارداد سازش موسوم به توافق‌نامه غزه – اریحا درباره خودمختاری موقت سرزمین‌های اشغالی شامل نوار غزه و اریحا را برای رهایی از انتفاضه امضا کردند.

5- انتفاضه یک حرکت آگاهانه و حساب شده است که توسط جوانان مبارز و انقلابی فلسطین شروع شده است.

6- نقش سازمان‌های مبارز اسلامی مثل حماس که پس از قیام سراسری مردم فلسطین به وجود آمده و شاخه مبارزاتی جنبش اخوان المسلمین فلسطینی است و جهاد اسلامی فلسطین که از نظر نظامی در فلسطین شاخص است و مرکز اصلی آن شهر غزه است.

انتفاضه دوم که با ورود شارون نخست وزیر فعلی اسرائیل به مسجدالاقصی شروع شد که به انتفاضه دوم معروف است و تا کنون ادامه دارد و موجب عقب نشینی اسرائیل از نوار غزه شده است. (بر گرفته از فرهنگ علوم سیاسی؛ مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پیمان صلح پاریس

پیمان صلح پاریس

یکی دیگر از پیمان‌های ننگینی که در زمان سلطنت ناصرالدین شاه بین ایران و انگلیس بسته شد، پیمان صلح پاریس بود که انگلیس به دلیل تصرف هرات، توسط ایران، چندین شهر جنوب ایران را تصرف کرد، که منجر به بستن پیمان بین دو کشور گردید.
پیمان سعدآباد

پیمان سعدآباد

سیاست خارجی ایران قبل از جنگ جهانی دوم و در زمان رضاخان، بر مبنای استوار ساختن موقعیت خود در برابر دو قدرت شوروی و انگلیس بود.
No image

جان میلتون John Milton

پر بازدیدترین ها

No image

مهاجرت کبری

No image

دیکتاتور مصلح

No image

مهاجرت صغری

No image

جیمز دیویس

Powered by TayaCMS