دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

آریستوکراسی

No image
آریستوکراسی

این اصطلاح ریشه یونانی دارد و به معنی حکومت بهترین‌ها یا حکومت نخبگان و شایستگان است. افلاطون در کتاب جمهوری خود تشکیل چنین حکومتی را توصیه می‌کند و اصطلاح «پادشاه – فیلسوف» را برای کسی که در راس این حکومت قرار می‌گیرد، به کار می برد. به نظر افلاطون اکثریت مردم جاهل هستند و حکومت منتخب اکثریت مردم نمی‌تواند حکومت شایسته‌ای باشد. آریستوکراسی در حال حاضر بیشتر به عنوان حکومت اشراف و طبقات ممتاز معنی می‌شود. البته چنین حکومت‌هایی به مفهوم گذشته آن دیگر وجود ندارد، ولی اشراف و طبقات ممتاز که همان سرمایه داران فعلی باشند، با استفاه از ثروت و امکانات خود عملاً نهادهای دمکراتیک و انتخابی را در بسیاری از کشورهای سرمایه داری تحت نفوذ خود قرار می دهند و قوانین و مقرراتی که در مجالس مقننه این کشورها تصویب می‌شود بیشتر در جهت حفظ منافع آنهاست. ایالات متحده آمریکا، که بزرگترین کشور سرمایه‌داری جهان به شمار میآید، یک نمونه برجسته از حکومت آریستوکراسی به مفهوم امروزی آن است.

در این کشور هیچ مقام انتخابی، از رییس جمهور گرفته تا شهردار یک شهر کوچک، بدون استفاده از رادیو و تلوزیون و مطبوعات که در اختیار سرمایه داران بزرگ است و تبلیغات انتخاباتی که هزینه هنگفتی در بردارد، شانس موفقیت ندارد و بعد از انتخاب شدن نیز مجبور است، منافع کسانی را که هزینه‌های تبلیغاتی او را تامین کرده‌اند، مراعات کند، زیرا سرمایه دارانی که وسائل ارتباط جمعی را در اختیار خود دارند می‌توانند هر یک از مقامات دولتی یا نمایندگان کنگره را تضعیف یا از انتخاب مجدد آنان جلوگیری نمایند. حتی شخص رئیس جمهور، نیز که بالاترین مقام اجرایی در آمریکا به شمار می‌آید از چنین خطری مصون نیست و نیکسون رئیس جمهور اسبق آمریکا که به دنبال یک جنجال تبلیغاتی مجبور به استعفا از مقام خود گردید، نمونه قابل ذکری است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS