دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

قرارداد 1921

No image
قرارداد 1921

قرارداد 1921 ، ایران، روسیه، جزایر عاشوراده،

نویسنده : داريوش آشوري

قرارداد 1921

قراردادی که بین ایران و روسیه بسته شد به موجب این قرارداد روسیه شوروی تمام عهدنامه‌ها و قول‌نامه‌ها و قراردادهایی را که دولت تزاری روسیه با ایران بسته بود و حقوق ایران را از بین برده بود لغو کرد.

دولت شوروی با اظهار بی‌زاری نسبت به سیاست دولت تزاری روسیه علیه ایران « کلیه معاهدات و قراردادهای را که دولت سابق روسیه با ممالک ثالثی به ضرر ایران و راجع به آن منعقد نموده است ملغی و از درجه اعتبار ساقط» دانست. و امتیازاتی را که قبلاً از ایران گرفته بودند قسمتی را به ایران بازگرداندند که عبارت بود از دولت شوروی از بهره‌برداری از جزایر عاشوراده و جزایر دیگر در ساحل استراباد ایران چشم پوشیده و ده فیروزه را که با قرارداد 1893 به روسیه واگذار شده بود، به ایران بازگرداند.

دولت ایران نیز رضایت داد که شهر سرخس تا حدود سرخس در تصرف روسیه بماند و دولت ایران و روسیه موافقت کردند که « هرگاه ممالک ثالثی بخواهند به وسیله دخالت مسلحانه سیاست غاصبانه را در خاک ایران مجری دارند یا خاک ایران را مرکز حملات نظامی برضد روسیه قرار دهند و اگر ضمناً خطری سرحدات دولت اتحاد شوروی روسیه یا متحدین آن را تهدید نماید و اگر حکومت ایران پس از اخطار دولت شوروی روسیه خودش نتواند این خطر را رفع نماید، دولت شوروی حق خواهد داشت قشون خود را به خاک ایران وارد نماید یا این‌که بلادرنگ قشون خود را از حدود ایران خارج نماید. روسیه به موجب همین قرارداد بدهی‌های منقول و غیر منقول بانک استقراضی روسیه را در خاک ایران و هم‌چنین همه طلب‌ها و بدهی‌های آن را به دولت ایران واگذار کرد. و در این قراداد شهروندان روسیه ساکن ایران و شهروندان ایران ساکن روسیه دارای حقوق برابر در کشور محل سکونت خود شدند.

به موجب پیوست 1 قرارداد 1921 کمیسر ملی خارجه روس به سفارت ایران در روسیه اعلام کرد که قراداد 1907 که بر علیه آزادی و استقلال ایران بسته شده یک‌باره برای همیشه لغو شد.

مقاله

نویسنده داريوش آشوري

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS