دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

کاسترویسم

No image
کاسترویسم

کاسترویسم، فیدلیسم، انقلاب کوبا، عملیات چریکی، کوبا

نویسنده : علی آقا بخشی

واژه کاستروایسم یا فیدلیسم، برای اشاره به ایدئولوژی و رویه فیدل کاسترو رهبر کوبا به کار رفته است که در سال 1959 با شکست دادن دیکتاتوری باتیستا، انقلاب کوبا را به پیروزی رساند. وی در سال 1961 در یک سخنرانی خود را مارکسیست _ لنینیست نامید.

کاسترویسم بیانگر این رویه است که پیشاهنگان انقلابی به جای نشستن در انتظار ایجاد شرایط عینی یا « وضع انقلابی» و شرایط ذهنی یا سازمان متشکل انقلابی، باید این شرایط را با شروع عملیات چریکی ( از مناطق حساس روستایی و کوهستانی ) ایجاد نمایند. کوبا سی و پنج سال است که توسط دولت آمریکا مورد تحریم اقتصادی قرار گرفته است.

کاسترو در 26 ژوئیه سال 1978 ضمن نطقی به مناسبت سال جشن انقلاب کوبا گفت:

«در تمام این سال‌ها، مجموعه‌ای از دسیسه‌ها و عملیات خراب‌کاری، براندازی و تجاوز ، بدون وقفه ادامه داشت. هیچ شیوه و روش هر چند غیر قانونی و ناجوانمردانه‌ای وجود ندارد که آمریکا علیه کشور ما به کار نبرده باشد. چرا امپریالیست‌ها به این کارها دست می‌زنند؟ آنها حافظ چه کسانی بودند و چه چیزی را در کشور ما می‌خواستند پاسداری کنند؟ پاسخ این است: پاسداری از تسلط سرمایه بیگانه بر منابع طبیعی ما، ثروت ما و ثمرۀ خلق ما، پاسداری از حکومت‌های فاسد و خون‌خوار و خدمت‌گزار منافع امپریالیست‌ها، پاسداری از نظم دهقانان بدون زمین، کارگران استثمار شده، مردم بی‌سواد و بی‌امید، کودکان محروم از پزشک و معلم، مردم بیمار محروم از مراقبت‌های پزشکی، پدران محروم از کار، صدها هزار تن از مادرانی که اغلب چاره‌ای جز فحشاء نداشتند، تبعیض نژادی، نابرابری زنان و فقر زندگی مردم در ایام پیری ، قمارخانه‌ها، فساد، هرزگی، حمام خون‌های سیاسی.

کوبا امروز، تنها کشور در نیمکرۀ غربی است که از بی‌کاری، بی‌سوادی، فقر، فحشا، قمار، و تبعیض نژادی در آن خبری نیست، کشوری دارای بالاترین شاخص تکامل در بهداشت عمومی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ورزش در تمام قارۀ آمریکا. ما خود طراح توسعه و تکامل خود هستیم و پیشرفت اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی مردم فقط به ما بستگی دارد. مشکلات ما هم همان مشکلات عینی هر کشور در حال توسعه دیگر جهان است . اما ما توانائی آن را داریم که آیندۀ خود را به نحو دل‌خواه، شکل دهیم، حتی اگر چنین آینده‌ای ساده و بی‌زرق و برق باشد، اما بی‌تردید، سرشار از آزادی و شرف خواهد بود».

مقاله

نویسنده علی آقا بخشی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

پناهنده Refugee

پناهنده Refugee

اصطلاح «پناهنده»، «پناهندگان» و «پناهندگی» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر بسیار متداول بوده و به کرات مورد استفاده قرار گرفته است.
الزام آور Binding

الزام آور Binding

اصطلاح «الزام‌آور» از جمله اصطلاحاتی است که در نظام حقوق بشر در ترکیب‌‌‌‌های مختلفی از جمله «معاهده الزام‌آور»
اعلامیه استقلال Declaration of Independence

اعلامیه استقلال Declaration of Independence

از جمله مهمترین تحولات مربوط به دوران اواخر عصر روشنگری، وقوع حوادث سیاسی و انقلاب‌های حقوق بشری و جنبش‌های آزادی خواهانه‌ای است که دست آوردهای حقوق و آزادی‌های فردی مهمی از آنها ناشی شده است.
No image

پروتکل Protocol

واژه «پروتکل» از جمله واژگانی است که در نام‌گذاری برخی از مهمترین اسناد حقوق بشری متعلق به نظام‌های بین المللی و منطقه‌ای حقوق بشری نیز به  کار گرفته شده است.
پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

پروتکل اختیاری مربوط به میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی

بی‌تردید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (1966)

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS