دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

لزوم استحکام بنیان خانواده

بهترین راهکار برای دور شدن دختران از خطرات، استحکام بنیان خانواده و توجه خانواده به آنهاست.
لزوم استحکام بنیان خانواده
لزوم استحکام بنیان خانواده
نویسنده: سید علی حسینی

بهترین راهکار برای دور شدن دختران از خطرات، استحکام بنیان خانواده و توجه خانواده به آنهاست. امروزه عصر ارتباطات و دستگاه‌های ارتباط جمعی است، در جهان امروز مرزها از بین رفته است و به همین دلیل همه افراد می‌توانند در تمام موضوعات وارد شوند همچنین حجاب‌ها و پرده‌ها برداشته شده و وارد دنیای جدیدی شده ایم. در این میان که هیچ گونه محدودیتی برای دسترسی اطلاعات وجود ندارد الگوگیری دختران، لوازم خاص خود را می‌طلبد و نیاز است کارهای فرهنگی فراوانی انجام شود تا بتوانیم از جنبه‌های منفی دور شده و جنبه‌های مثبت را درک کنیم. در دنیای امروز همه اقشار از جمله دختران در معرض موج گسترده‌ای از اطلاعات بویژه تبلیغات منفی رسانه‌های خارجی، مسائل ضد اخلاقی و فرهنگی، تبلیغ فرهنگ برهنگی و مظاهر فساد در جامعه هستند که باید تلاش کرد تا این هجمه‌ها به نوعی پاسخ داده شود. در این میان زنان و دختران بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار دارند چرا که از روحیه لطیفی برخوردارند و احساسات عاطفی آنها بیشتر از مردان است ضمن اینکه زنان نسبت به مردان نیازمندی‌های بیشتری دارند و کانون گرم خانواده و محبت والدین است که پشتوانه دختران می‌شود. کمرنگ شدن نقش خانواده و والدین در خانه بیشترین آسیب را به دختران می‌زند. دختران بیشتر از پسران در معرض خطر هستند و تاثیر پذیرفتن آنها نیز از والدین بیشتر است. بهترین راهکار برای دور شدن دختران از خطرات، استحکام بنیان خانواده و توجه خانواده به آنهاست. مسئولان موظفند با فرهنگ سازی در نهادهای فرهنگی و حمایت از تمام ارگان‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی سازوکاری مهیا کنند تا فرهنگ اسلامی، انسانی و فضایل اخلاقی در جامعه گسترش پیدا  کند. مسئولان باید نقش زنان را در جامعه پر رنگ ببینند و به خانواده و دختران جوان بها و شخصیتی که شایسته آنهاست، بدهند؛ همه این موارد نیازمند اتخاذ تصمیمی واحد و منطبق با ارزش‌های جامعه ما است و در این راستا نمی‌توان انگشت اشاره به سمت یک نهاد بُرد. نهادهای دولتی، دانشگاه‌ها، مدارس، دستگاه‌های فرهنگی و نهادهای مردمی مانند جامعه روحانیت، پایگاه‌های مذهبی، مساجد، خانواده‌ها و تمام نهادهای موثر در فرهنگ‌سازی در زمینه کم کردن خطرات برای زنان مسئول هستند و هر کس باید در جایگاه خود، وظیفه خود را انجام دهد. باید این واقعیت را در بین جوانان جا بیندازیم که حجاب برای دختران، مصونیت بوده و محدودیت نیست، مسلماً حجاب موجب جلوگیری از روند کار زنان نمی‌شود؛ البته ما به حجاب معتقدیم نه به نوع خاصی از آن؛ چرا که حجاب دارای انواع، اقسام و اشکال مختلفی است و می‌تواند رنگ‌های متفاوتی نیز داشته باشد. با برداشت منطقی و صحیح اسلامی همه چیز حل می‌شود ولی نباید دختران را به پوشیدن چادر مشکی مجبور کنیم؛ آنچه که اسلام می‌گوید حفظ حجاب است و در واقع حجاب قواعد خاص خود را دارد؛ ما باید مظاهر شادی را در تبلیغات خود گسترش دهیم. شیک پوشی، رعایت بهداشت، آرایش و ظواهر دیگر شادابی و پویایی موجب می‌شود در زندگی خانوادگی، اجتماعی و اداری انسان‌های فعالتری باشیم؛ البته همه اینها در صورتی مشروعیت و مقبولیت دارد که حدود شرعی رعایت شود و پا را از احکام شرعی الهی فراتر نگذاریم.

مقاله

نویسنده سید علی حسینی

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS