دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

لزوم تبیین جایگاه زنان در آموزه های دینی

جهت گیری فرهنگی، سیاسی و اجتماعی یک جامعه اسلامی در دستورات دینی و سیره پیشوایان مشخص شده است که لایه‌های عمیق و ابعاد مختلف آن باید از سوی صاحب نظران و کارشناسان مسائل دینی و فرهنگی تدوین شود و در این راه وظیفه حوزه‌های علمیه ، مراکز آموزشی و نهادهای فرهنگی بیش از دیگران است.
لزوم تبیین جایگاه زنان در آموزه های دینی
لزوم تبیین جایگاه زنان در آموزه های دینی

نویسنده: عشرت شایق

جهت گیری فرهنگی، سیاسی و اجتماعی یک جامعه اسلامی در دستورات دینی و سیره پیشوایان مشخص شده است که لایه‌های عمیق و ابعاد مختلف آن باید از سوی صاحب نظران و کارشناسان مسائل دینی و فرهنگی تدوین شود و در این راه وظیفه حوزه‌های علمیه ، مراکز آموزشی و نهادهای فرهنگی بیش از دیگران است. با توجه به اینکه حفظ اقتدار و جایگاه نظام مردمسالاری دینی در کنار تعلیم و ترویج دستورات اخلاقی و سنت‌های حسنه اسلام از اهداف اصلی برپایی نظام جمهوری اسلامی است لذا این اصول باید همواره به عنوان تکلیف شرعی و قانونی مورد توجه جدی مسئولین قوای سه گانه و همه دست اندرکاران نظام باشد تا سمت و سوی حرکت عمومی کشور در جهت این اهداف والا قرار گرفته و افق‌های روشن‌تر و شفاف‌تری را در ذهن و دل مردم ایجاد نماید. هر چند وضعیت فرهنگی و دینی جامعه قابل مقایسه با دوران طاغوت نبوده و تحولات گسترده‌ای در زندگی فردی و اجتماعی مردم ایران صورت گرفته اما باید اذعان کرد که اقدامات فرهنگی از نظر کیفی و کمی متناسب با نیازها نبوده و این خلاء فرهنگی در جامعه کاملامحسوس است و به همین خاطر ودر راستای رشد وتکامل جامعه اسلامی ایران تمامی مراکز و نهادهای تصمیم گیرنده و اجرایی کشور موظفند براساس دستورات دینی و سیره پیامبر اسلام (ص) و ائمه معصومین(ع) زمینه رشد و تعالی زنان و ارتقای سطح عملی و اخلاقی آنها را فراهم سازند تا آنان بتوانند در فضایی سالم رسالت‌های خانوادگی واجتماعی خود را انجام دهند. تجربه ثابت کرده است چنانچه مدیران مصمم به اجرای احکام دینی و حفظ ارزش‌های اخلاقی درجامعه باشند می‌توانند به پشتوانه مردم در هر شرایطی آنها را به نحو شایسته‌ای اجرا نموده و مردم را از برکات یک جامعه دینی و سالم بهره‌مند سازند.شکی نیست که تربیت اجتماعی و آماده ساختن زنان برای حضور موثر در خانواده و جامعه از برنامه‌های برجسته تربیتی اسلام به شمار می‌آید لذا اعتقاد کامل دارم که در صورت عمل به دستورات دینی، روند حرکت به سوی یک جامعه متعالی سرعت خواهد یافت و با این رویکرد زنان برای برپایی یک خانواده موفق و برقراری تعاملات سالم اجتماعی احساس مسئولیت بیشتری خواهند داشت و درجهت رشد ابعاد مختلف فردی و اجتماعی خود، تلاش مضاعفی نشان خواهند داد.با توجه به نقش بی‌بدیل خانواده در شکل‌گیری شخصیت افراد، دشمنان برای رسیدن به اهداف سلطه جویانه خود در جنگ نرم همواره تضعیف بنیان خانواده‌ها را جزء مهمترین اهداف خود قرار داده و با تمام قوا در تلاش هستند تا پایه‌ها وباورهای فرهنگی و ایدئولوژیک خانواده‌ها را نابود ساخته و آینده را بدلخواه خود رقم بزنند که در این راه ترویج فساد و ابتذال اخلاقی و تبلیغ عرفان‌های انحرافی و مسلک‌های منحط از روش‌های معمول وهمیشگی محسوب می‌شوند و در سال‌های اخیرهجمه به خانواده‌ها از طریق تقابل اعضای خانواده و اضمحلال عطوفت پایدار به روش‌های شناخته شده قبلی اضافه شده است.نگاهی به وضعیت موجود نشان دهنده این واقعیت تلخ است که متاسفانه از فرصت‌های به دست آمده استفاده مناسبی جهت روشنگری و ارتقای بینش زنان نشده است که برای جبران آن باید یک نهضت فراگیر و موثر در جهت تبیین حقوق و جایگاه رفیع زنان در آموزه‌های دینی برپا شود.

    روزنامه رسالت، شماره 7100، 15/7/89، صفحه 8

مقاله

نویسنده عشرت شایق

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
رابطه علم و عمل

رابطه علم و عمل

علم و دانش بشری زمانی برای جامعه و مردم سودمند و مفید است که با عمل و اجرا همراه گردد یعنی عالم به علم و دانسته‌های خود عمل کرده و آن را با اشتیاق به دیگران نیز بیاموزد.
الخیر فی ماوقع

الخیر فی ماوقع

برای خیلی‌ها این پرسش مطرح می‌شود که چرا ما هر گاه با مصیبت و گرفتاری مواجه می‌شویم، و نخستین تحلیل و توصیف ما از آن این است که در آن خیری بوده است؟
Powered by TayaCMS