دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نکوداشت قیصر امین پور در ارمنستان برگزار می شود

No image
نکوداشت قیصر امین پور در ارمنستان برگزار می شود رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان در روز بزرگداشت قیصر امین پور که روز 24 آبان در دانشگاه آچاریان برگزار شد، از برپایی نکوداشتی دیگر برای مرحوم امین پور با همکاری کانون نویسندگان این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در مراسمی که 24 آبان برگزار شد، دکتر پارسادانیان - رئیس کرسی شرق شناسی دانشگاه - گفت: این برنامه به مناسبت درگذشت مرحوم دکتر قیصر امین پور شامل بررسی شخصیت و اشعار این شاعر بزرگ و معاصر ایران و شعر خوانی برگزار می شود.
پارسادانیان ادامه داد: فرصت برای ما کم بود ولی با سعی و تلاش دانشجویان و اساتید دانشگاه و همکاری رایزنی فرهنگی ایران در کوتاه ترین فرصت ممکن موفق به برگزاری این مراسم شدیم.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح وضعیت شعر و شاعران معاصر ایران پرداخت و با اشاره به شخصیت مرحوم امین پور، وی را بنیانگذار شعر انقلاب اسلامی، جنگ و شهادت دانست.
سپس عطوفی - رایزن فرهنگی ایران - گفت: قیصر امین پور از جمله شاعران معاصر ایران بود که حق بزرگی بر گردن شعر ایران اسلامی دارد. در همین باره رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت وفات ایشان فرمودند: «مرحوم دکتر قیصر امین پور شاعر فرزانه انقلاب بودند». شما می دانید که رهبر انقلاب فردی شعرشناس و خبره است و وقتی ایشان چنین جمله ای در رابطه با شخصیت آن مرحوم می فرمایند ما مطمئنیم که جایگاه این شاعر بسیار رفیع است.
وی افزود: قیصر امین پور از زمانی میان قشر روشنفکر و جوان مشهور شد که شعر «ناگهان زود دیر می شود» را سرود. او که 48 سال بیشتر عمر نکرد، در شهر دزفول از استان خوزستان متولد شد. از ابتدا به حرفه نقاشی روی آورد و در خوشنویسی هم دستی داشت ولی پس از مطالعاتی پیرامون شعر، راه خود را انتخاب و سرودن شعر را به صورت حرفه ای آغاز کرد.
عطوفی با اشاره به اینکه مرحوم امین پور ابتدا برای کودکان و نوجوانان شعر می سرود و چندین اثر او در کتب درسی به چاپ رسیده، اظهار داشت: او پس از مدتی شکل دیگری به شعر خود داد و شعر را به سنین بالا آورد و با نظم زیبای فارسی به تبیین انقلاب اسلامی پرداخت. رایزنی فرهنگی نیز تعدادی از اشعار این شاعر بزرگ را در کتاب «گنبد طلایی – شعر معاصر ایران» و کتاب دیگری به نام «طلوع پیامبر» به زبان ارمنی به چاپ رسانده و اکنون هم تصمیم داریم منتخبی از اشعار او را به زبان ارمنی ترجمه و به چاپ برسانیم. در شماره آینده روزنامه گراکان ترت که ارگان کانون نویسندگان ارمنستان است نیز اشعاری از آن شاعر بزرگ به چاپ خواهد رسید.
رایزن فرهنگی ایران در پایان گفت: قرار است روز چهارشنبه 30 آبان هم مراسم نکوداشتی از سوی رایزنی فرهنگی و کانون نویسندگان ارمنستان برای قیصر امین پور برگزار شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی

شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی بی تردید بزرگترین شاعری است که بعد از فردوسی آسمان ادب فارسی را با نور خیره کننده اش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت هفت قرن تمام از تاثیر آن کاسته نشده است و این اثر تا پارسی برجاست همچنان برقرار خواهد ماند.
عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

عید غدیر در سیره اهل بیت(ع)

غدیر، تنها نه به عنوان «روزى تاریخى» ، بلکه به عنوان یک «عید اسلامى» مطرح است. عید بودن آن نیز، مراسم و سنتهاى خاصى را مى‌طلبد و نه تنها باید آن را عید دانست، بلکه باید آن را عید گرفت و به شادمانى پرداخت و به عنوان تعظیم شعائر دینى، آن را بزرگ داشت و برشکوه آن افزود، تا ارزشهاى نهفته در این روز عظیم، همواره زنده بماند و سیره معصومین (علیهم السلام)احیاگردد.
السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

السلام علیک یا جواد الائمه (ع)

صبر را بالش کن، و فقر را در آغوش گیر، و شهوات را ترک کن، و با هوای نفس مخالفت کن و بدان که از دیده خدا پنهان نیستی، پس بنگر که چگونه ای.
هدایتگران راه نور

هدایتگران راه نور

پروردگارم را سپاس که به بندگانش توفیق طاعت ارزانى فرمود و خیرونیکى را در عبادت خویش براى آنان منظور داشت.
کاظمین دلربای عاشقان

کاظمین دلربای عاشقان

مومن به سه خصلت محتاج است : کسب موفقیت از سوی خدا ،‌ نصیحت کننده‌ای در خود ،‌و قبول نصیحت از دیگران

پر بازدیدترین ها

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

روایتی بر سرودن شعر علی ای همای رحمت

آیت الله العظمی مرعشی نجفی بارها می فرمودند شبی توسلی پیدا کردم تا یکی از اولیای خدا را در خواب ببینم . آن شب در عالم خواب , دیدم که در زاویه مسجد کوفه نشسته ام و وجود مبارک مولا امیرالمومنین (علیه السلام) با جمعی حضور دارند .
No image

ماهیت و وظیفه عقل در فقه شیعه (قسمت چهارم-قسمت پایانی)

هدف اساسى این مقاله از یک سو, اثبات ناتوانى ابزار و مفاهیم فقیهان گذشته در پدید آوردن نظریه‌اى منسجم در باب عقل, و از سوى‌دیگر, نقد مدعیات آن گروه از نواندیشان دینى است که طى سده گذشته (احیاى اجتهاد) را به عنوان راه‌حل اساسى براى معضلات و عامل تحول جوامع اسلامى مطرح کرده‌اند...
No image

نگاهى به آفرینش زن با توجه به داستان آدم و حوا در قرآن

خبرگزاری فارس: مسأله آفریده شدن حوا از پهلوى آدم، چیزى است که قرآن درباره آن صراحتى ندارد؛ و عبارت<و خلق منها زوجها» را نیز نباید بر آن معنى حمل کرد، به گونه‌اى که گزارش قرآن همسان گزارش تورات گردد، توراتى که در دست مردم است و آفرینش آدم را یکسان یک داستان تاریخى نقل...
No image

ماهیت حاکمیت سیاسی

Powered by TayaCMS