10 مرداد 1390, 0:0
مكر مستكبران و راهكار مقابله
جلال حبیبی
استکبار همواره مکر میورزد و چاره جویی و حیله میکند تا بر جهان و جهانیان سیطره و سلطه یابد و همه منابع مادی و انسانی را به خدمت خویش گیرد. خداوند در آیات بسیاری از قرآن به مساله مستکبران پرداخته است؛ چرا که نخستین طاغی در آفرینش، ابلیس مستکبری است که با طغیان خویش کوشید تا مسیر آفرینش را منحرف سازد.
انحراف مستکبران از خط اصلی آفرینش، به سبب خودبرتربینی آنان است. آنان نه تنها خود فاسد هستند بلکه بر آن هستند تا فساد را در همه عرصه ها گسترش دهند و باهنجارشکنی و تغییر ارزش ها بلکه خلقتها به تعبیر قرآن به اهداف پلید خویش دست یابند.
خداوند در آیه 33 سوره سباء از تلاش شبانه روزی مستکبران برای گمراهی مستضعفان و انسانهای بی پناه که قدرت تفکر و تقابل را ندارند، سخن به میان میآورد و توضیح میدهد که چگونه آنان مکر شبانه روزی خویش را به کار گرفتهاند تا جهان را مدیریت کنند.
مکر، بر فریب و خدعه استوار است. بر این اساس، مکار از هیچ چیزی برای رسیدن به هدف خویش فروگذار نمی کند و حق و باطل را چنان در هم میآمیزد که انسان قدرت تشخیص حق و باطل را نیابد. البته کسانی که اهل ایمان هستند از نور الهی برخوردار بوده و فطرت سالم و عقل سلیم ایشان، آنان را نسبت به فریب و مکر مستکبران، بصیر میسازد؛ اما مستضعفان از این امکان برخوردار نیستند و به سادگی در دام فتنه و مکر آنان میافتند و خود به عنوان مزدوران و سربازان بی جیره و مواجب مستکبران عمل میکنند.
از مهم ترین ابزارهایی که مستکبران در فریفتن مردم از آن بهره میبرند، نفاق و ریا (نساء، آیه 142)، تهمت و بهتان و افتراست (یوسف، آیات 25 و 28)آنان زشتیهای خویش را تزیین کرده و به حق میآرایند و باطل را حق جلوه میدهند. (رعد، آیه 33) اغوای دیگران (اعراف، آیات 20 تا 22)، تبلیغات فریبنده (انعام، آیه 112) ترور فیزیکی و شخصیتی (نمل، آیه 50 و انفال، آیه 30 و آیات دیگر)، خیانت های پنهانی و نهانی و ناموسی (یوسف، آیات 50 تا 52) اظهارات خیرخواهانه و نصیحت خواهی ظاهری (یوسف، آیات 11 و 12)، صلح خواهی (انفال، آیات 61 و 62) دروغگویی و قسم دروغ (نحل، آیه 94)، وسوسه (اعراف، آیات 20 تا 27) و نیز ادعای همدلی و همسویی (توبه، آیه 56) از مهمترین روشهایی است که مستکبران در مکرجویی از آن بهره میبرند.
مستکبران به سبب بیماردلی، حسادت و رفاه طلبی بسیار خود در مسیر شیطان و اهداف شیطانی قرار میگیرند و اجازه نمی دهند تا مسیر واقعی و درست از سوی انسانها و جوامع بشری پیموده شود.
با نگاهی به رسانههای جهانی به خوبی میتوان دریافت که چرا مستکبران از همه ابزارهای تبلیغاتی و شعارهای به ظاهر خیرخواهانه و بشردوستانه مانند مردم سالاری و صلح طلبی حقوق بشر بهره میگیرند و دریک فرآیندی زنان را به عنوان مهم ترین ابزار تاثیرگذار برای هنجارشکنی مورد استفاده قرار میدهند. بسیاری از ادعاهای حقوق بشری و تساوی حقوق زن و مرد، تنها برای مکری است که در آستین خویش چون ماری پروراندهاند تا جوامع بشری را از فطرت سالم دور سازند و زنان را به بهره کشی جنسی سوق دهند تا از طریق این عمل، اصالت خانه و خانواده از میان برود و آنان بتوانند به اهداف هنجارشکنانه واستکباری خود دست یابند.
اشراف به عنوان طبقه ای مستکبر همواره در خدمت اهداف شیطانی بوده اند و در طول تاریخ علیه خط درست آفرینش که از سوی پیامبران مدیریت و هدایت میشد، قرار گرفتهاند. (انعام، آیات 123 و 124) آنان به عنوان بزرگترین مجرمان در هر جامعهای چنان به فساد و افساد دامن میزنند که گروهی همانند ایشان را نمی توان در جوامع بشری به عنوان طبقات مخرب و مکار شناسایی و معرفی کرد. در جامعه جهانی امروز به سادگی میتوان مکر مستکبران را در همه عرصه های زندگی شناسایی کرد. با نگاهی گذرا به مجموعه تحرکات جهانی مستکبران از صلح دوستی و مردم خواهی و حمایت از حقوق زنان و استفاده ابزاری از این امور برای رسیدن به اهداف پلید میتوان دریافت که چگونه مستضعفان در دام فریب این مکاران قرار میگیرند و خود بسان بردگان بی مزد و مواجب مستکبران عمل میکنند و اهداف آنان را در زمین جامه عمل میپوشانند. برای رهایی از این مکر تنها میبایست به خداوند پناه برد (یوسف، آیه 23) و با تقوای الهی (ال عمران، آیه 20) و دعا (یوسف، آیات 33 و 34) و صبر پیشگی (آل عمران، آیه 120) و هوشیاری (اعراف، آیه27 ونور آیات 11 تا 16) و امدادخواهی از خداوند (انفال، آیه 62) و احسان (نحل، آیات 127 و 128) از شر مکر شبانه روزی مستکبران در امان ماند.
هیاهو و غوغاسالاری غربیان و رسانه های شیطانی که گفتمان فریب و کفر آنان را غرقه سازی میکنند و زمینه عمومی فساد و تباهی را در جهان گسترش میدهند، تنها با هوشیاری و توکل به خداوند قابل دفع است. باشد تا با بصیرت و هوشیاری و توکل به خداوند در این هیاهوی مکرو فریب مستکبران به ساحل امن عدالت جهانی مهدی (عج) برسیم و در آن آرام گیریم. تا رسیدن به این مقام میبایست جهادی بس شگرف در درون و بیرون داشته باشیم و اجازه ندهیم مکر مکاران و مستکبران دل و جان ما را آلوده کند وزنگار گناه بر دل ما بنشیند و ما را به منجلاب و باتلاق فساد فرو برد.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان