دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

بهترين راه مقابله با حسودان

No image
بهترين راه مقابله با حسودان

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

عَن الصّادِقِ جعفرِ بنِ محمدٍ (عليهماالسلام) قالْ: اِصْبِرْ عَلي اَعْدَاءِ النِّعَمِ ، فانک لن تکافي من عصي الله فيک بافضل من ان تطيع الله فيه(1)

امام صادق(ع) فرمود: بر دشمنان نعمت (يعني حسودان) صبر کن، زيرا در مقابل کسي که خدا را درباره تو معصيت کرده (و نسبت به تو حسادت ورزيده) نمي تواني تلافي کني به چيزي که بهتر باشد از اطاعت خدا درباره او (يعني صبر کردن بر آزار او.)

«اعداء النعم» مراد آن کساني هستند که با نعمت هايي که خداي متعال به شما داده، آنها با اين نعمت ها دشمنند. شما نعمت علم پيدا کرديد، نعمت آبرو و حيثيت بين مردم پيدا کرديد، مالي خداي متعال به شما داده است، نعمت هاي گوناگوني که خدا به شما مي دهد، بعضی‌ها با اين نعمت هايي که خدا به شما داده دشمنند؛ يعني حسودند، حسودي مي کنند. در واقع آن کسي که حسادت مي کند و دشمني مي کند با شما به خاطر لطفي که خدا به شما کرده، او با شما دشمن نيست، با آن نعمت ها، با آن امتيازاتي که شما داريد، با آنها دشمن است.

مي فرمايد که اِصْبِرْ عَلي اَعْدَاءِ النِّعَمِ؛ صبر کن، مقابله به مثل نکن اگر چنانچه آنها عليه شما حرفي مي زنند، توطئه اي مي کنند، کاري مي کنند، شما پاسخ دشمني آنها را با صبر بده نه با عمل متقابل؛ چرا؟

فَإِنَّکَ لَنْ تُکَافِئَ مَنْ عَصَي اللهَ فِيکَ بِاَفْضَلَ مِنْ اَنْ تُطِيعَ اللهَ فِيهِ

عجب عبارت زيبا و پرمغزي؛ مي فرمايند آن کسي که در مورد تو معصيت خدا را کرده است؛ يعني بدي تو را گفته، عليه تو کار کرده، حرکتي کرده، اقدامي کرده، تو نمي تواني در مقابل اين شخصي که با تو دشمني کرده است، مقابله به مثلي بکني، مجازاتي کني، بهتر از آن مجازاتي که خدا مي کند بر اثر اينکه تو اطاعت کني خدا را درباره او.

اين مثل اين مي ماند که فرض کنيد کسي دشمن شما است به خاطر اينکه شما بين يک گروهي از مردم آبرومنديد، حيثيتي داريد؛ خب بهترين مجازات او اين است که شما کاري کنيد که آبرويتان بشود ده برابر. يعني اين بهترين مقابله با او است. چرا؟ چون شما به خاطر اين اطاعت الهي باز تفضلات بيشتري از خدا شامل حالتان مي شود.

______________________

۱) الامالي شيخ صدوق، ص ۱۵۸.

*شرح حديث در ابتداي درس خارج، 24/2/94

*پايگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

روزنامه كيهان، شماره 21724 به تاريخ 26/6/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
No image

نحوه های مختلف شـروع کلاس توسط مربی

در این بخش "شـروع ها" در جهت آموزش کلاسداری مطرح می شود.
Powered by TayaCMS