27 اسفند 1396, 8:19
وَ أَعدَلُ النَّاس مَن رَضِيَ لِلنَّاسِ ما يَرضَي لِنَفسِه(?)
]امام صادق(ع)[ ميفرمايد: عادلترين مردم آن کسي است که براي مردم همان چيزي را بخواهد که براي خود ميخواهد.
وَ کَرِهَ لَهُم ما يَکرِهُ لِنَفسِه؛ هر آن چيزي را که براي خود خوش نميدارد و راضي نميشود، براي مردم هم آن را خوش ندارد و راضي نشود.
وَ أَکيَسُ النَّاس مَن کانَ أَشَدَّ ذِکراً لِلمَوْتُ؛ اين زيرکترين مردم است؛ آن کسي که بيشتر به ياد مرگ باشد اين زيرک است. آن کسي که از ياد مرگ غافل ميشود، اين ناهوشيار است، ناهوشمند است؛ اين زيرکي نيست.
وَ أَغبَطُ النّاس مَن کانَ تَحتَ التُّرابِ قَد أَمِنَ العِقاب وَ يَرجُو الثَّوَاب؛ بهرهمندترين مردم کيست؟بهرهمندترين مردم آن کسي نيست که از امتيازات مادي و دنيايي برخوردار است؛ [پس] کيست؟ آن کسي که در زير خاک، آنجايي که همه ناگزير سر و کارمان بدون ترديد به آنجا خواهد افتاد، در آنجا «قَد أَمِنَ العِقاب» از عذاب الهي ايمن باشد «وَ يَرجُو الثَّوَاب» اميد پاداش الهي و لطف الهي را داشته باشد.
* شرح حديث در ابتداي درس خارج، 17/2/94
* پايگاه اطلاعرساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب
___________________
?) الامالي شيخ صدوق، ص ??؛ ]قال الصادق(ع) عن الرسول (ص): أعدل الناس من رضي للناس ما يرضي لنفسه و کره لهم ما يکره لنفسه و أکيس الناس من کان أشد ذکرا للموت و أغبط الناس من کان تحت التراب قد أمن العقاب يرجو الثواب؛رسول خدا(ص) فرمود: عادلترين مردم، کسي است که براي مردم همان را بپسندد که براي خود ميپسندد و براي آنان همان را ناپسند بدارد که براي خود ناپسند ميدارد و زيرکترين مردم، کسي است که بيش از همگان مرگ را به ياد آورد و بهرهمندترين و خوشحالترين مردم، کسي است که در زير خاک که رفت، از کيفر، ايمن است و اميد ثواب دارد.[
تاريخ انتشار: سه شنبه 14 آذر ماه
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان