دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پرسش و پاسخ تأثیرات گناه بخش چهارم

بر اساس آموزه‌های وحیانی گناهان چه آثار و پیامدهایی را در عرصه‌های مادی و دنیوی و معنوی و اخروی به همراه دارد؟
پرسش و پاسخ تأثیرات گناه بخش چهارم
پرسش و پاسخ تأثیرات گناه بخش چهارم

پرسش:

بر اساس آموزه‌های وحیانی گناهان چه آثار و پیامدهایی را در عرصه‌های مادی و دنیوی و معنوی و اخروی به همراه دارد؟

پاسخ:

در سه بخش قبلی پاسخ به این سؤال به آثار و پیامدهای دنیوی گناهان شامل: 1- محرومیت از رزق و روزی 2- فقر 3- سلب نعمت 4- بیماری 5- کوتاهی عمر 6- نزول بلا 7- خشکسالی و نباریدن باران 8- عدم ایمنی از حوادث 9- حکومت جائران و ظالمان 10- ترس از حکام و زمامداران

همچنین آثار و پیامدهای اخروی گناهان شامل: 1- نابودی اعمال نیک 2- پذیرفته نشدن اعمال نیک 3- محرومیت از آمرزش 4- محرومیت از نماز شب پرداختیم. اینک در ادامه دنباله مطلب را پی ‌می‌گیریم.

5- قساوت قلب

امام علی(ع) می‌فرمایند: «ما جفت الدموع الا لقسوةً القلوب و ما قست القلوب الا لکثرةً الذنوب اشک چشم‌ها نمی‌خشکد مگر به خاطر قساوت دل‌ها و دل‌ها سخت نمی‌شود مگر به خاطر گناهان زیاد. (وسائل الشیعه، ج 16، ص 45)

6- عدم استجابت دعا

امام باقر(ع) می‌فرمایند: «ان العبد یسأل الله الحاجةً فیکون من شانه قضاوا الی اجل قریب او وقت بطیعی فیذنب العبد ذنبا فیقول الله تبارک و تعالی للملک: لاتقضی حاجته و احرمه ایاها فانهتعرض لسخطی و استوجب لحرمان منی.» همانا بنده از خداوند حاجتی را درخواست می‌کند که اقتضا دارد که زود یا دیر برآورده شود سپس آن بنده دچار گناهی می‌شود؛ خداوند به فرشته خطاب می‌کند: حاجتش را برآورده نساز و از آن محرومش کن زیرا وی در معرض خشم من درآمد سزاوار محرومیت شد. «اصول کافی، ج 2، ص 271).

7- حجاب عقل

پیامبر گرامی اسلام(ص) می‌فرماید: «من قارف ذنبا فارقه عقل لا یرجع الیه ابدا» هر کس به گناهی نزدیک شود یک جنبه عقلانیتی از او دور می‌شود که هرگز به او برنمی‌گردد.» (میزان الحکمه، ج 2، ص 987)

8- حجاب قلب

امام باقر(ع) می‌فرماید: «ما من شیء افسد للقلب من خطیئةً أن القلب لیواقع الخطیئةً فما تزال به حتی تغلب علیه فیصیر اعلاه اسفله» هیچ چیز فاسدکننده از گناه برای قلب نیست همانا قلب با گناه مواجه می‌شود و با آن خو می‌گیرد تا این که گناه بر قلب چیره می‌شود و آن را زیر و رو می‌کند. (اصول کافی، ج 2، ص 268)

و امیرمؤمنان(ع) در این باره می‌فرمایند: «لا وجع أوجع للقلوب من الذنوب» هیچ دردی دردناکتر از گناه برای دل‌ها نیست.(همان، ص 275)

9- گمراهی و الحاد

رسول گرامی اسلام(ص) می‌فرمایند:«فان المعاصی تستولی الخذلان علی صاحبها حتی توقعه رد ولایةً وصی رسول الله و دفع نبوةً نبی الله و لا تزال نبلک حتی توقعه فی رد توحید الله و الالحاد فی دین الله» همانا گناهان گمراهی را بر گنهکار مسلط می‌نمایند تا آنجا که او را به رد ولایت وصی رسول خدا و انکار نبوت پیامبر و به همین منوال انکار یکتایی خدا و الحاد و کفر در دین خدا آلوده می‌گرداند. (بحار الانوار، ج 70، ص 360)

10- ترس از مرگ

امام علی(ع) می‌فرمایند: «لا تکن... یکره الموت لکثرةً ذنوبه» از آنان مباش... که مرگ را خوش نمی‌دارند چون گناهانشان بسیار است. (نهج‌البلاغه، ص 497)

11- ذلت

امام علی(ع) می‌فرمایند: «من تلذذ بمعاصی الله أورثه الله ذلا» هر که از مخالفت فرامین الهی لذت ببرد خداوند او را به ذلت دچار سازد. (غررالحکم، ص 186)

روزنامه کیهان

تاریخ انتشار: سهشنبه 30 مرداد ماه 1397

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
Powered by TayaCMS