دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نظر علمای اهل سنت در مورد ابن تیمیه چیست؟

No image
نظر علمای اهل سنت در مورد ابن تیمیه چیست؟

پرسش:

نظر علمای اهل سنت در مورد ابن تیمیه چیست؟

پاسخ:

احمد بن تیمیّه در 661 ق در حرّان از توابع شام به دنیا آمد و در سال 698 ه‍‌.ق به تدریج عقاید انحرافی خود را مبنی بر تجسیم وتوسل به رسول اکرم و صالحان را ظاهر کرد، و انتشار این افکار باطل در دمشق و اطراف آن غوغایی به پا کرد. گروهی از فقها علیه او قیام کرده و او را به دادگاه کشانده و محاکه کرده و چندین بار زندانی و تبعید شد و عاقبت در سال 728 در زندان قلعه‌ی دمشق جان سپرد. - ذهبی متوفای 774، دانشمند بلند آوازه‌ی اهل سنت که خود همانند ابن تیمیّه حنبلی مذهب بود و در علم حدیث و رجال سرآمد عصر خویش بود در نامه‌ای خطاب به وی می‌نویسد: «ای بیچاره، آنان که از تو متابعت می‌کنند در پرتگاه زندقه و کفر قرار دارند نه این است که عمده‌ی پیروان تو عقب مانده، گوشه‌گیر، سبک عقل، عوام، دروغگو، کودن، فرومایه، بیگانه، مکّار، خشک ظاهر الصلاح و فاقد فهم هستند؟ اگر چنان‌چه سخن مرا قبول نداری آنان را امتحان کن و با مقیاس عدالت بسنج (الإعلان بالتوبیخ: 77 و تکملة السیف الصیقل، ردّ ابن زفیل: 218.) -برخی به خاطر سخنان زشتی که درباره‌ی امیرمؤمنان (ع) بیان داشته وی را منافق دانسته‌اند. چون وی گفته است: علی بن ابیطالب بارها برای به دست آوردن خلافت تلاش کرد ولی کسی او را یاری نکرد، جنگ‌های او برای دیانت خواهی نبود، بلکه برای ریاست طلبی بود. تمامی این سخنان نشانه‌ی نفاق اوست. چون پیامبر گرامی (ص) به علی (ع) فرموده است: جز منافق کسی تو را دشمن نمی‌دارد. -ابن حجر عسقلانی و شوکانی از علماء بزرگ اهل سنت می‌نویسند: قاضی شافعی دمشق دستور داد که اعلان کنند که: «هر کس معتقد به عقاید «ابن تیمیّه» باشد، خون و مالش حلال است. - (الدرر الکاملة: 1/147. البدر الطالع: 1/67، مرآة الجنان الیافعی، ج 2، ص 242.)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS