دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

تجلی باطن اعمال در قيامت

جبرئيل به پيغمبر عرض کرد که هرچه زندگي بکني بالاخره سرانجام مرگ است.
تجلی باطن اعمال در قيامت
تجلی باطن اعمال در قيامت

جرعه های معرفت - شرح حديث معصومين (ع) در كلام رهبر انقلاب

في الکافي عَن الصادقَ(عليه السلام) جاءَ جَبرَئيلُ اِلَي النَّبيُّ(صلي الله عليه و آله) فَقالَ: يا محمد! عِشْ ما شِئت فَاِنَّکَ مَيِّت (۱)

جبرئيل به پيغمبر عرض کرد که هرچه زندگي بکني بالاخره سرانجام مرگ است.

وَ اَحبِب مَنْ شِئت فَاِنَّکَ مُفارِقُه؛ اين هم تعبير ديگري از همان بيان قبلي است با اندکي تفاوت. اين هم جزو مسلمات عالم است که هر چه را که دوست بداري يک روزي از تو جدا خواهد شد.

همه اين اشيائي که انسان در دنيا دوست مي دارد، فرزند را، مال را، اشياي گوناگون را، مقام را، هر چه دوست مي داريد، بدانيد و بدانيم که قطعاً يک روز بين ما و اين محبوب ما جدايي خواهد افتاد.

وَ اعمَل ما شِئت فَاِنَّکَ مُلاقيه؛ اين از جمله آن چيزهايي است که حکمت است و مي خواهند اين را به ما تعليم بدهند. اين ديگر جزو بينات و ضروريات محسوس ما نيست.

مي فرمايد هر کاري که دوست مي داري بکن؛ شک نداشته باش در اينکه با اين کار ملاقات خواهي کرد. اين کار را خواهي ديد.

در قيامت بحث تجسم اعمال يکي از آن مباحث مهم است: فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَةً خَيْرًا يَرَهُ وَ مَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةً شَرًّا يَرَهُ(2)

عمل را مي بينيم. باطن و حقيقت آن عملي که ما اينجا انجام مي دهيم، آنجا خودش را به ما نشان مي دهد.

۱) الشافي، ص ۸۷۴ [جَآء جَبْرَئِيلُ(ع) إلَي النَّبِيِّ(ص) فَقَالَ: يَا مُحَمَّدُ عِشْ مَا شِئْتَ فَإنَّكَ مَيِّتُ! وَ اَحْبِبْ مَنْ شِئْتِ فَإنَّكَ مُفَارِقُهُ! وَاعْمَلْ مَا شِئْتَ فَإنَّكَ ملاقيه؛ جبرئيل به خدمت رسول اكرم (ص) آمد و گفت : اي محمّد، هر چه مي خواهي زندگي كن كه بالاخره مرده خواهي بود! و هر كه را كه خواهي، دوست بدار كه بالاخره از او جدا خواهي شد! و هر كاري را كه بخواهي، انجام ده كه بالاخره آن را خواهي ديد!] ۲) آيات ۷ و ۸، سوره زلزله (پس هر که به اندازه ذره اي نيکي کند آن را ببيند و هر که به اندازه ذره اي بدي کند آن را ببيند).

* شرح حديث در ابتداي درس خارج ، 10/2/94

* پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب

روزنامه كيهان، شماره 21806 به تاريخ 10/10/96، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان ʆ) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

تعامل اعراب مسلمان و ایرانیان (6) نقش امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در فتح ایران

این نوشتار در نقد سلسله مقالاتی است که فتح ایران توسط اعراب مسلمان را یکی از مقاطع تلخ تاریخ معرفی نموده‌اند.
Powered by TayaCMS