دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

نیمه شعبان، روز شکوفائی امیدها

نیمه شعبان، میلاد خجسته حضرت ولی عصر ارواحنا فداه
No image
نیمه شعبان، روز شکوفائی امیدها

کلمات کلیدی :حضرت ولي عصر، امام عسكري، نيمه شعبان، سال 255، حكيمه خاتون، نرجس

نویسنده:

م زمان حضرت مهدی (عجل الله فرجه و رزقنا الله لقائه) در سامرا چشم به دنیا گشود و جهان را از نور وجودش، روشن منوّر ساخت.
هیچ شبی با برکت‌تر از این شب بزرگ نیست و هیچ عبدی برای شیعیان، مانند این عید سعید نیست. نیمه شعبان ولادت نور است، و روز شکوفائی امیدها.
حکیمه خاتون می‌گوید:
امام عسکری علیه‌السلام پیغامی برایم فرستاد و فرمود:
«یا عمّه اجعلی افطارک اللیلة عندنا فانها لیلة التصف من شعبان، فان الله تبارک و تعالی سیظهر فی هذه اللیلة الحجة و هو حجته فی ارضه»
ای عمه! افطار امشب را در منزل ما بگذران زیرا امشب نیمه ماه شعبان است. و همانا خدای تبارک و تعالی امشب حجت خود را در روی زمین ظاهر می‌سازد.
آن‌گاه حکیمه خاتون می‌گوید: به آن حضرت عرض کردم: مادرش کیست؟ فرمود: «نرجس» اثر حمل در او نمی‌بینم. فرمود: «حق همان است که به تو می‌گویم».
حکیمه خاتون ادامه می‌دهد: من به آنجا آمدم، آنگاه نرجس خاتون آمد، سلام کرد و نشست و به من گفت: با تو و سرور من! حالت چطور است؟ بدو گفتم: بله تو با تو و سرور من و سرور خاندان من هستی، از این سخن متأثر شد و گفت: عمّه! چه می‌گوئی؟ به او گفتم: دخترم! همانا خدای تبارک و تعالی امشب، کودکی را به تو عطا خواهد کرد که سرور تمام جهانیان است،سپس او نشست و خجالت کشید. من هم پس از نماز عشا و تناول افطار، به رختخواب رفتم و خوابیدم، تا اینکه نیمه‌های شب بود که برای نماز شب برخاستم و تا وقتی که از نماز فارغ شدم، او همچنان خوابیده بود و هیچ علامت و اثری در او مشاهده نشد. برای تعقیبات نشستم و سپس دراز کشیدم و به خواب رفتم؛ پس از چندی، وحشتزده از خواب برخاستم دیدم هنوز هم خوابیده است. پس از آن برخاست و نماز شب خواند.
حکیمه گوید: در قلب خود احساس شک و تردید، کردم، ناگهان ابومحمد، امام عسکری علیه‌السلام از درون مجلس، فریاد زنان به من فرمود: «لاتعجلی یا عمّه، فانّ الامر قد قرب» ای عمه، عجله نکن که امر نزدیک شده است من شروع به خواندن سوره سجده و یس کردم که ناگهان نرجس خاتون از خواب پرید، و ترسناک به نظر می‌رسید. به سوی او دویدم، و به او گفتم:‌ در پناه خدا باشی! آیا چیزی را احساس می‌کنی؟ گفت: آری،عمه! گفتم: خودت را آماده کن که آن‌چه به تو گفته بودم واقعیت دارد. مدتی گذشت، سپس به تولد امام علیه‌السلام را در حال سجده یافتم که با تمام مواضع سجود بر زمین قرار گرفته است. او را در آغوش گرفتم و دیدم که تمیز و طاهر و پاکیزه است.
ناگهان امام عسکری سلام الله علیه، صدا زد و فرمود: عمه! فرزندم را بیاور. او را از نزد پدرش آوردم. حضرت او را روی سینۀ خود گذاشت و در حالی که دست روی چشم و گوش و مفاصلش می‌کشید، به او فرمود:
«فرزندم! سخن بگو» سپس حضرت مهدی علیه‌السلام فرمود:
«اشهد ان لا اله الا الله وحده لاشریک له و اشهد ان محمداً رسول الله»
و آن‌گاه بر حضرت امیر علیه‌السلام و سایر ائمه، درود فرستاد تا این‌که به نام مبارک پدر رسید، پس سکونت اختیار فرمود....
در روز هفتم، بار دیگر امام عسکری علیه‌السلام از فرزندش خواست، سخن بگوید، آن حضرت پس از شهادت به وحدانیّت پروردگار و درود و صلوات و سلام بر محمد صلی‌الله علیه‌وآله و علی علیه‌السلام و سایر امامان این آیه را تلاوت فرمود:
«بسم الله الرحمن الرحیم وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ وَنُمَکِّنَ لَهُمْ فِی الْأَرْضِ وَنُرِی فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا مِنْهُم مَّا کَانُوا یَحْذَرُونَ».

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

جنگ نهروان

جنگ نهروان

پس از آن که امیرالمؤمنین على‌بن‌ابى‌طالب(ع) در جنگ صفین، با اصرار و درخواست بسیارى از فرماندهان و سپاهیان خود، حکمیت را با اکراه پذیرفت و جنگ میان سپاهیان خود و سپاهیان معاویه را به پایان آورد، گروهى از لشکریان آن حضرت، به پذیرش حکمیت اعتراض کرده و آن را اقدامى غیرمشروع و اهانت‌آمیز براى خود به حساب آوردند.
جنگ احد

جنگ احد

قرشیان پس از شکست سختی که از مسلمین در جنگ بدر (سال دوم هجری) خوردند؛ تصمیم گرفتند با تمام قوا و تجهیزات خود به مسلمانان حمله کنند .
غزوه حنین

غزوه حنین

پس از آن که پیامبر اکرم(ص) در رمضان سال هشتم قمری، مکه معظمه را فتح کرد و مردم متعصب و سرکش این شهر مقدس را مورد گذشت و بخشش خویش قرار داد و آنان را از کرامت و بزرگواری خویش بهره مند ساخت، اهالی طایف، به ویژه دو قبیله معروف "هوازن" و "ثقیف" به هراس افتاده و مردم این منطقه را بر ضد پیامبر(ص) و مسلمانان تحریک کردند و در نتیجه به همراه لشگری سنگین، که با زنان، فرزندان و چارپایانشان همراه بود، به سوی مکه معظمه حرکت کردند، تا به زعم خویش بر پیامبر(ص) و مسلمانان این شهر مقدس شبیخون زده و کار آنان را یکسره کنند.
Powered by TayaCMS