دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

هفته امر به معروف و نهی از منکر

ماه محرم و شور و عشق حسینی دردل‌ها اوج می‌گیرد. هفته اول محرم (هفته امر به معروف و نهی از منکر) نامگذاری شده که البته این نامگذاری درست و صحیح است.
هفته امر به معروف و نهی از منکر
هفته امر به معروف و نهی از منکر
نویسنده: فضل الله فرخ

ماه محرم و شور و عشق حسینی دردل‌ها اوج می‌گیرد. هفته اول محرم (هفته امر به معروف و نهی از منکر) نامگذاری شده که البته این نامگذاری درست و صحیح است. زیرا فلسفه قیام حسینی به فرموده خود ایشان موضوع امر به معروف و نهی از منکر است چنانکه حضرت امام حسین(ع) فرمود:

«انما خرجت لطلب الاصلاح فی امه جدی ارید ان امر بالمعروف و انهی عن المنکر».

من برای اصلاح امت جدم قیام نمودم و می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم.

بنابراین خیلی مناسب و بجاست که در ایام عزای حسینی به اهداف و نظرات و فرمایشات آن حضرت که مهمترین آن امر به معروف و نهی از منکر است توجه شود. اما این کافی نیست و مسئله امر به معروف و نهی از منکر به قدری از نظر اسلام مهم است که نباید در یک هفته و در یک ماه و در یک فصل خلاصه شود. امر به معروف و نهی از منکر بزرگترین واجبی است که آیات فراوان قرآن و احادیث بسیار مهم بر آن تاکید دارند تا آنجا که حضرت علی(ع) فرمودند: تمامی کارهای نیک حتی جهاد در راه خدا در مقابل امر به معروف و نهی از منکر مانند نم کوچکی است در برابر اقیانوس؛ و به قول امام باقر علیه السلام امر به معروف و نهی از منکر واجب بزرگی است که سایر واجبات به وسیله آن اقامه می‌شود و کسب و کار به وسیله آن حلال می‌گردد و راه‌ها به وسیله آن امن می‌شود و عدالت به وسیله آن برقرار می‌شود. امر به معروف و نهی از منکر راه و روش انبیاء و برنامه صالحان است.

پس بر مسئولین لازم است به این امر مهم توجه نمایند زیرا قرآن مجید می‌فرماید:

«الذین ان مکناهم فی الارض اقاموالصلاه و آتوزکاه و امرو بالمعروف و نهی عن المنکر،

یعنی مومنین واقعی کسانی هستند که اگر تمکن و قدرت یابند اقامه نماز و ادای زکات می‌کنند و امر به معروف و نهی ازمنکر می‌نمایند و بر همگان نیز واجب و لازم است به این فریضه بزرگ توجه داشته باشند»...

با کمال تاسف مشاهده می‌شود که پس از مدت 32 سال که از برقراری جمهوری اسلامی گذشته است به این دو فریضه مهم کمتر توجه لازم شده و این واجب مهم به طور کامل احیا نگردیده لذا گاهی شاهد اشاعه فحشا و منکرات علنی می‌باشیم که یکی از حربه‌های تهاجم فرهنگی دشمن است و این از آفت‌های مهم ترک امر به معروف و نهی از منکر است که همگی در برابر آن مسئولیم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

اهمیت شعار سلاح هسته‌ای ندادن در اذهان عمومی

در تقابل ایران با اسرائیل و آمریکا، همیشه گزینه حمله اتمی چالش‌برانگیز بوده و هست. عده‌ای می‌گویند: وقتی آمریکا و اسرائیل به عنوان دشمن اصلی ما سلاح اتمی دارند و تجربه نشان‌داده، اگر لازم شود هیچ تعارفی در استفاده از آن ندارند، پس ما هم باید سلاح اتمی داشته باشیم.
باغ خسروشاهی

باغ خسروشاهی

کی از شبهاتی که در سال‌های اخیر سبب تحریف امام در ذهن نسل جوان شده است این ادعا است که برخی می‌گویند امام در باغ‌های بزرگ و مجلل اطراف جماران زندگی می‌کردند و بااین‌وجود در رسانه‌ها به مردم یک‌خانه کوچک و ساده به‌عنوان محیط زندگی ایشان نمایش داده می‌شد
دوگانه نهضت و نظام

دوگانه نهضت و نظام

برخی دوگانه‌ها را ابتدا درک نمی‌کنیم ولی به مرور که مشغول کاری علمی می‌شویم یا طرحی عملی را به پیش می‌بریم متوجه آن می‌شویم و بعد بر سر آن دو راهی به انتخابی خاص دست می‌زنیم.
چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

چرا ظهور حاج قاسم، خارج از نظم جمهوری اسلامی امکان تاریخی ندارد؟

شهید سلیمانی بی‌شک در زمره شخصیت‌هایی است که جامعه ایرانی بشدت از وی متأثر خواهد بود. احتمالاً در طول تاریخ هیچ بدرقه‌ای به میزان تشییع پیکر او شکوهمند نبوده است.
آب و برق مجانی می‌شود!

آب و برق مجانی می‌شود!

پر بازدیدترین ها

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

راههای رسیدن به آرامش روانی از نگاه قرآن

قرآن کریم که بزرگترین معجزه پیامبراکرم(ص) است و تمام آنچه را که بشر برای هدایت نیاز داشته ودر آن آمده است، کاملترین نسخه برای آرامش روح است.
زندگینامه افلاطون

زندگینامه افلاطون

افلاطون احتمالا 427 سال پیش از میلاد مسیح در آتن بدنیا آمد. تولد او مصادف با دورانی بود که یونان باستان به اوج عظمت خود رسیده و شاید اندکی هم از قله عظمت گذشته در نشیب انحطاط افتاده بود.
رساله حقوق امام سجاد(ع)

رساله حقوق امام سجاد(ع)

اشاره: برخی محققان میراث علمی امام سجاد(ع) را به سه بخش تقسیم کرده‌اند: روایات، ادعیه (به‌ویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق.
فلسفه چیست؟

فلسفه چیست؟

فلسفه حوزه‌ای از دانش بشری است که به پرسش و پاسخ درباره مسائل بسیار کلی و جایگاه انسان در آن می‌پردازد؛ مثلاً این که آیا جهان و ترکیب و فرآیندهای آن به طور کامل مادی است؟
Powered by TayaCMS