دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

در حوزه علمیه مشهد بررسی شد؛ نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اهداف حوزه های دینی

No image
در حوزه علمیه مشهد بررسی شد؛ نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اهداف حوزه های دینی در حوزه علمیه مشهد بررسی شد؛
نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اهداف حوزه های دینی
همایش نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اهداف حوزه های دینی، با حضور پدر فناوری اطلاعات ایران در مدرسه علمیه نرجس(س) مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، همزمان با روز جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات، نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اهداف حورزه های دینی، 28 اردیبهشت ماه، طی همایشی با حضور دکتر علی‌ اکبر جلالی، پدر فناوری اطلاعات ایران، فوق دکترای برق و متخصص فناوری اطلاعات از دانشگاه ویرجینیای غربی آمریکا، در مدرسه علمیه نرجس(س) مشهد بررسی شد.
دکترجلالی، عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در این برنامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با سال نو آوری و شکوفایی، تأکید کرد: باید همه مسؤولان خود را موظف بدانند و هر سازمانی با توجه به وظیفه ای که دارد در این راستا قدم بردارد.
وی با بیان این که نوآوری، توانایی نگاه جدید و متفاوت به یک موضوع است، تصریح کرد: به فرموده رهبری، نوآوری(innovation) در عرصه انقلاب اسلامی، یعنی معرفی نتیجه زحمات سی ساله انقلاب به شکلی جدید.
عضو شورای پژوهشی آموزش و پرورش کشور در ادامه افزود: برای پی بردن به نقش فناوری اطلاعات در توسعه اهداف حوزه های دینی، ابتدا باید بتوان به سؤالاتی چون؛ جهان کجاست، ما در کجای جهان ایستاده ایم، حوزه های دینی در کجا قرار دارند، در کجای جهان اقتصادی ایستاده ایم، چالش های جهان امروز چیست، علم در جهان اسلام به کجا می رود، جهان مجازی به کجا می‌رود؟ پاسخ داد؛ چرا که تا ندانیم کجا و در چه موقعیتی هستیم و به کجا می رویم، توسعه مفهومی نخواهد داشت.
طراح نظریه موج چهارم در عصر مجازی، شهروند الکترونیکی را شهروندی دانست که بتواند دانش و توانایی ملی را به صورت بهتر معرفی کند.
دکتر علی‌ اکبر جلالی اظهار داشت: جهان به سرعت در حال تغییر است و ما باید بتوانیم با بهره گیری از فناوری اطلاعات و توامندی اذهان، از این فضای کوچکی که در آن هستیم، به فضای جهان بزرگ برویم.
مجری سند راهبردی شهر الکترونیک مشهد ادامه داد: ما در آموزه های دینی سفارش امیر مؤمنان علی(ع) داریم که فرصت ها را مغتنم بشمارید که همچون ابرها در گذرند، و امروز چه فرصتی در حوزه اجتماعی بالاتر از استفاده مناسب از علوم جدید مثل ICT است؟
عضو هیأت مدیره انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی، حوزه الکترونیکی را سازمانی با ارائه خدمات شبانه روزی دانست و تصریح کرد: جهان به سرعت در حال تغییر است و ما باید سیستم آموزشی خود را برای جهان فردا آماده کنیم لذا حوزه های علمیه باید علوم دینی را به صورت محتوای دیجیتالی تولید و از طریق شبکه اینترنت به جهان صادر نمایند.
وی گفت: به طور مثال، ایجاد حوزه علمیه مشترک با دنیا یا کشورهای اسلامی و طرح مباحث علمی و مشکلات مسلمانان، می تواند گام موثری در توسعه حوزه های دینی باشد.
عضو مستقل یونسکو در آموزش و فناوری آسیا و اقیانوسیه، تصمیم گیری طولانی مدت را در تشخیص سودمندی استفاده از فناوری های نوین، مانعی مهم در راه پیشرفت برشمرده و ابراز داشت: دین پشتیبان تفکر جوان است، باید تلاش شود که راه ها و روش های صحیح استفاده از فناوری به کودکان آموزش داده شود تا موجب سردرگمی و انحراف نشود.
دکتر جلالی در ادامه با اشاره به تأسیس زندگی مجازی یا زندگی دوم از تابستان 2003 اظهار داشت: باید کوشید تا در این نوع زندگی، نقش دین برجسته شود؛ چرا که اینترنت تنها ارتباط چند دستگاه کامپیوتر با هم نیست؛ بلکه ارتباط مغزها را با هم برقرار می کند و حوزه ها بایستی این مغزها را تحت تأثیر تعالیم اسلام قرار دهند.
طراح اولین مرکز جامع خدمات کاربردی اینترنت در ایرانASP و بانی شهر الکترونیک کیش، در پایان ضمن ارائه آماری از وضعیت سواد، تعداد دانشگاه ها، تولید ناخالص داخلی و وضعیت اقتصادی نامطلوب کشورهای اسلامی در مقایسه با سایر کشور ها، تصریح کرد: ما مسلمانان همان گونه که در گفتار و نظریات تئوری از قرآن و روایات اسلامی صحبت می کنیم، بایستی در عمل نیز از محتوا و معارف ارزشمند آن بهرمند شویم به گونه ای که کشورهای مسلمان الگوی جوامع پیشرفته باشند؛ نه این که کشورهای غیر مسلمان از این علوم نهفته در آیات آسمانی قرآن استفاده کرده و الگوی عملی ما شوند.
گفتنی است، در پایان این همایش، دکتر جلالی در جلسه ای با حضور مدیر مدرسه علمیه نرجس(س) و مسؤولین واحد رایانه و سمعی بصری این حوزه علمیه، به بررسی راهکارهای توسعه فعالیت های این مرکز و رفع موانع پیش روی آن پرداختند.
منبع: خبرگزاری رسا

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

مقام و منزلت پیامبر صلی الله

از چیزهایی که ما را به دوستی خدا و مقام محبت خدا می رساند مداومت بر ذکر صلوات شریف است. در میان مستحبات یکی از بهترین اعمال مستحب این ذکر شریف، خصوصاً در مدینه در محضر پیامبر خدا و اهل بیت هست.
No image

سیره پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم در تربیت اعتقادی

اهميت اعتقاد به پيامبر اسلام تا اندازه اي است كه شهادت به رسالت ايشان در كنار شهادت به يگانگي خداوند شرط ورود به اسلام شمرده شده است. از اين رو لزوم آشنايي مسلمانان با اصل نبوت معلوم مي گردد.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
Powered by TayaCMS