دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

گلشن ابرار بانوان جلد اول

مجموعه گلشن ابرار خلاصه ای از زندگی و شرح حال علمای اسلام است که اثری است که در چندین جلد توسط جمعی از پژوهشگرن حوزۀ علمیۀ قم زیرنظر پژوهشکدۀ باقرالعلوم (علیه السّلام) تألیف شده است.
گلشن ابرار بانوان جلد اول
گلشن ابرار بانوان جلد اول

بانوان دانشمند و پارسا با وجود تمام مسئولیت های مهم خانوادگی، نقش بارز و افتخارآفرین در پاسداری از فرهنگ قرآن و عترت داشته، در نشر تفسیر و حدیث گام های بلندی برداشته انو و امروز که به برکت انقلاب اسلامی، حوزه های علمیه خواهران در سراسر ایران و جهان می درخشد، توجه به جنبۀ الگو بودن بانوان ابرار، بیشتر احساس می شود.زنان مسلمان در مبارزات اجتماعی، در عرصۀ سازندگی، در تلاش فرهنگی، در ایمان و اخلاق دینی، در خدمت رسانی و فعالیت های عبادی و معنوی همیشه فعال بوده اند.

کتاب «گلشن ابرار بانوان» زندگینامه 14 بانوی نام آور ابرار را به همراه تحصیلات، خاندان، استادان، فعالیت ها، آثار و تألیفات آن ها را به خوانندگان ارائه می دهد.

برخی از اسامی بانوان فرهیخته عبارتند از: «بانو فاطمه ستّ المشایخ»، اثر طاهره رضایی، «بانو حمیده رویدشتی» به قلم مریم حیدری، «بانو آمنه بیگم مجلسی»، اثر فاطمه سادات زکی، «بانو قرائت خانم»، به قلم زهرا امانی، «بانو نصرت بیگم امین»، اثر سمیه سادات سجادی، «بانو فاطمه مالک»، اثر فاطمه محمدی، «بانو ربابه الهی» به قلم صدیقه حاج علیان.

«بانو فاطمه مالک» یکی از بانوان ابراری است که در این کتاب به دوران حیات پربار وی می پردازد. در بخشی از این متن آمده است: خانم فاطمه شیرازی مشهور به بانو مالک، در سال 1323 ق. در اصفهان متولد شد. نام پدرش میرزا حسن خان شیرازی بود که از تجار اصفهان به شمار می رفت.

وی در برخی از سخنرانی های خود مطالبی از استادان خویش نقل کرده اند، اما از استادان وی اطلاعات دقیقی در دست نیست.

شروع فعالیت های بانو مالک تقریباً به 21 سالگی وی باز می گردد. بانو مالک که بعد از وفات همسرش به سبب گریه های متوالی، چشمانش کم سو شده بود و جایی را نمی دید به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) رفته، با ایشان درددل می کند؛ در این هنگام، ناگاه به عنایت حضرت عبدالعظیم (ع) شفا یافته، به امر ایشان به تدریس و تبلیغ دین مأمور می شود.

کلاس های درس وی، با موضوع احکام و تفسیر قرآن کریم، در مساجد، حسینیه ها، فاطمیه ها، منازل اشخاص و یا منزل خودشان برگزار می شد.

بانو مالک در سال 1396 ق. رحلت کرد و پس از خواندن نماز به پیکرش توسط آیت الله العظمی مرعشی نجفی در مقبرۀ خانوادگی «خاندان سالور» بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد.

دیگر عناوین بانوان ابرار، عبارتند از: «بانوی شهیده آمنه بنت الهدی صدر»، اثر وحیده مقدم، «بانو فاطمه ایروانی» اثر زهرا سادات امیدی، «بانو زینت السادات همایونی»، اثر زینب مهاجری، «بانو سیدۀ فاطمه خاموشی»، به قلم زینت مهاجری، «بانو فهیمه محبی» اثر فاطمه جعفرزاده، «بانو طاهره صفارزاده» اثر فاطمه سادات زکی، «بانو نهله غروی نائینی»، به قلم حمیده ذوالفی.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

بررسی تطبیقی دوران امامت امام حسن مجتبی و امام حسین(عليهم السلام)

در مطالعه تاريخ و شرايط زماني سالهاي بعد از شهادت امير المؤمنين عليه السلام می توان دریافت که گرچه عدۀکثيري از کوفيان و اهل عراق آن زمان، با امام مجتبی (ع)، خلف صالح امام علی عليه السلام بيعت کردند، اما شرايط خاص و ویژه ای در کوفه حاکم بود.
No image

حلم وبردباری امام حسن مجتبی علیه السلام

امام حسن علیه السلام دو تا صفت داشته که خیلی بروز داشتند. یکی حلم و برد باری و یکی هم حسن خلق بود. انشاالله یک ذره از حلم حضرت به ما عنایت کنند. آقا پای منبر خطیب شامی نشستند خطیب به آقا اهانت می کرد اما آقا این جا مامور به تحمل است.
No image

بررسی ابعاد مختلف شخصیت امام حسن مجتبی علیه السلام

تجسم حلم امیرالمؤمنین تجسم حسن زهرای مرضیه تجسم حیا اباعبدالله و تصویر و تجسم و تمثیل عقل و خرد و اندیشه امام مجتبی علیه السلام است.
No image

مظلومیت امام حسن مجتبی علیه السلام

هر وقت کسی خدا را فراموش کرد خدا برایش یک شیطان را مسلط می کند.شیطان تاریکی و بدی است. یاد خداهم نور و جمع کل خوبی ها است. هر چه قدر که نور باشد تاریکی از بین میرود.

پر بازدیدترین ها

No image

حلم و بردباری در سيره اخلاقي ائمه معصومين

هدف تمامي اديان و پيامبران الهي و ائمه معصومین علیهم السلام تربیت آدمی و دعوت به فضائل اخلاقی میباشد. و در دين اسلام به عنوان آخرين و کاملترين دين خدا، مکارم اخلاق، و خويهاي پسنديده از جايگاه ويژه اي برخوردارند چنانکه اخلاق يکي از غايات مهم بعثت است که پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) آن را بيان فرموده است.
No image

تربيت فرزند در سيره معصومان (عليهم السلام)

بانگاهي هر چند اجمالي به آيات و رواياتي كه در مورد فرزند وارد شده، مي توان به نگرش عميق اسلام درباره فرزند و جايگاهش در انديشه اسلامي پي برد. فرزندان نعمت هاي الهي نزد والدين اند، هم مي توان آنها را بر انجام اعمال ناشايست و خلاف فطرت الهي شان به خاك ذلّت و پستي نشاند.
No image

پیامبر، نور هدایت عوالم

نبی اکرم (ص)، اشرف و سرآمد همه مخلوقات الهی است. از عالم ملائکه تا عالم انس و جن و سایر عوالم، همه تحت پوشش این وجود مقدس هستند. هر فیضی که به هر مخلوقی در عالم می رسد، به تبع ایشان است.
No image

سیره پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم

در روایت است تا صلوات است برای شما بهره است. پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: جفا کارترین مردم به من کسانی هستند که اسم من را بشنوند و صلوات نفرستند.
Powered by TayaCMS