دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پذیرش قوانین قضایی اسلامی برای اجرای احکام مربوط به مسلمانان در انگلیس

No image
پذیرش قوانین قضایی اسلامی برای اجرای احکام مربوط به مسلمانان در انگلیس
قوانین قضایی اسلامی برای اولین بار در انگلیس به رسمیت شناخته شده و از این پس دادگاه‌های شریعت اسلامی می‌توانند در پرونده‌های مربوط به مسلمانان این کشور از احکام اسلامی استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از روزنامه‌ی تایمز، دولت انگلیس پیشتر قضات شریعت اسلامی را از صدور حکم در مواردی نظیر طلاق، اختلافات مالی و کسانی که در خشونت‌های عادی دخالت داشته‌اند، محروم کرده بود. اما هم‌اکنون احکام اسلامی صادر شده از سوی پنج دادگاه اسلامی در انگلیس با حمایت سیستم دادگستری از طریق دادگاه‌های این کشور و یا دادگاه‌های عالی قابل اجراست.
در گذشته احکام صادر شده از سوی دادگاه‌های شریعت اسلامی در انگلیس قابل اجرا نبود و بستگی به موافقت داوطلبانه میان مسلمانان داشت.
در حال حاضر دادگاه‌های شریعت اسلامی با قدرت اجرایی در لندن، بیرمنگام، برادفورد و منچستر و شبکه‌ای از ستاد‌های خود در نونیتون و وارویکشایر آغاز به کار کرده‌اند. قرار است دو دادگاه دیگر در گلاسکو و ادینبورگ نیز برپا شود.
شیخ "فیض الاقطاب صدیقی" که ریاست هیات داوری اسلامی در این دادگاه‌ها را عهده‌دار است، اظهار داشت، برای عملی کردن این مساله وی از یکی از مفاد قانون داوری سال ‌١٩٩٦ استفاده کرده است.
بر اساس این ماده دادگاه‌های شریعت اسلامی به عنوان هیات داوری طبقه بندی می‌شوند و در صورت توافق دو طرف با صدور حکم از سوی هیات داوری، این احکام قانونی هستند.
صدیقی اظهار داشت: ما متوجه شدیم که بر اساس قانون داوری ‌١٩٩٦ می‌توانیم احکامی را صادر نماییم که از طریق دادگاه عالی و دادگاه کشوری قابل اجراست. این قانون اجازه می‌دهد تا اختلافات با استفاده از آلترناتیوهایی مانند هیات داوری مسلمان، حل شوند.
این متد با نام متد حل انتخابی اختلافات شناخته می‌شود که برای مسلمانان همان چیزی است که دادگاه‌های شریعت اسلامی نام دارد.
پیش از این اعلام شده بود طبق نظر ارشدترین قاضی انگلیس و ولز برخی از موارد دعوا، یا نزاع‌ها در دادگاه‌های انگلیس را می‌توان با کمک قوانین اسلامی یا شریعت حل و فصل کرد مشروط بر اینکه با قوانین موجود تناقض نداشته باشند.
لرد فیلیپس، ارشدترین قاضی انگلیس و ولز اظهار داشته بود در صورت موافقت طرفین، می‌توان از شریعت و سایر قوانین مذهبی، برای میانجی‌گری در اختلافات استفاده کرد.
وی اظهار داشت: لازم است که در پاره‌ای از موارد از قوانین شریعت برای حل پاره‌ای از مشکلات استفاده شود.
گفته‌های لرد فیلیپس در واقع ادامه‌ی درخواست‌های یکی از مدیران کلیسا‌های آنجلیکان در انگلیس بود.
روان ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری قبلا اظهار داشته بود: در انگلیس حدود ‌٧/١ میلیون مسلمان زندگی می‌کنند و پذیرفتن قوانین و فاکتور‌های مربوط به شریعت در حقوق مدنی انگلیس امری اجتناب ناپذیر است.
لرد فیلیپس نیز در تایید سخنان ویلیامز اظهار داشت: بسیاری از قوانین شریعت از مدت‌ها پیش برای حل بسیاری از مسایل خانوادگی و تجاری مسلمانان به طور عملی به کار برده شده‌اند.
این قاضی در ادامه گفته بود: البته این امری مسلم است که هرگز مجازات‌هایی چون شلاق‌ زدن، سنگسار یا بریدن دست پذیرفته نخواهد شد و حکم قضایی نهایی دادگاه‌ها نیز تنها بر پایه قوانین انگلیس صادر خواهد شد.
لرد فیلیپس گفته بود خارجیانی که در این کشور زندگی می‌کنند می‌توانند توافق کنند که در مورد قراردادهایی که با یکدیگر می بندند، به جای قوانین انگلستان، به قوانین دیگری استناد شود.
 
منبع:  www.isna.ir
 
 

 

Powered by TayaCMS

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.

پر بازدیدترین ها

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز دوشنبه بیست و ششم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با پنجم رمضان سال 1428 هجری قمری و برابر است با هفدهم سپتامبر 2007 میلادی.
امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

امروز شنبه هفدهم شهریور ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و پنجم شعبان المعظم سال 1428 هجری قمری و برابر است با هشتم سپتامبر 2007 میلادی.
جمعه سرخ، 17 شهریور 1357

جمعه سرخ، 17 شهریور 1357

در اولین ساعات جمعه ١٧ شهریور سال ١٣٥٧,ارتشبد اویسی از رادیوی تهران و حومه اعلام حکومت نظامی کرد........
پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

پایان همایش بین‌المللی گفت‌وگوی بین اسلام و مسیحیت در طرابلس

همایش بین‌‌المللی گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت که از روز پنجشنبه 13 دی ماه درطرابلس پایتخت لیبی آغاز شده‌بود، شب به کار خود پایان‌داد.
Powered by TayaCMS