دانشنامه پژوهه بزرگترین بانک مقالات علوم انسانی و اسلامی

پرسش و پاسخ: بخشش گناهان

No image
پرسش و پاسخ: بخشش گناهان

پرسش: عوامل بخشش گناهان از منظر قرآن کريم کدام است؟

پاسخ:در قرآن کريم عواملي براي بخشش گناهان بيان شده، از جمله:

1- توبه واقعي و استغفار و جبران و اصلاح گذشته، «الاالذين تابوا و اصلحوا و بينوا فاولئک اتوب عليهم و انا التواب الرحيم» (بقره- 160) البته توبه کتمان حق، بيان کردن آن و توبه ترک نماز، قضاي آن و توبه تلف کردن مال مردم، پرداخت آن است.

2- ترک گناهان کبيره سبب بخشايش ساير گناهان است. «ان تجتنبوا کبائر ما تنهون عنه نکفر عنکم سيئاتکم» اگر از گناهان بزرگي که از آن نهي مي شويد، پرهيز کنيد، گناهان کوچک شما را مي پوشانيم. (نساء، 31)

3- انجام دادن کارهاي نيک، «ان الحسنات يذهبن السيئات» حسنات، سيئات (و آثار آنها را) از بين مي برند.

4- نماز جماعت، در حديث مي خوانيم: شخصي پس از نماز، خدمت پيامبر(ص) رسيد و گفت: من خلافکارم! مرا حد زده و تنبيه کنيد! حضرت فرمود: چون در نماز جماعت شرکت کرده اي خدا تو را مي بخشد؛ البته حساب مال مردم جداست.

5- پاک کردن مال از حرام، از امام صادق عليه السلام سؤال شد:

شخصي از راه طاغوت دارايي و درآمدي را به دست آورده و به فقرا کمک مي کند و آيه «ان الحسنات يذهبن السيئات» (هود- 114) را دستاويز قرار مي دهد.

حضرت فرمود: «ان الخطيئه لاتکفر الخطيئه» (تفسير نور، ج 5، ص 391، به نقل از تفسير کنزالدقائق) با گناه نمي توان گناهي را پوشاند. آنچه را به دست آورده، مال حرام است و تصرف در مال حرام - به هر شکل- حرام است.

6- گذشت از خطاهاي مردم، قرآن ابتدا مي فرمايد: «وليعفوا و ليصفحوا» سپس می‌فرمايد: «الاتحبون ان يغفرالله لکم» (نور- 22) مردم بايد از خطاي يکديگر بگذرند، کدورت ها را کنار بزنند، آيا دوست نداريد که خداوند شما را ببخشايد؟

روزنامه كيهان، شماره 21102 به تاريخ 18/4/94، صفحه 6 (معارف)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

رفتار و منش امام خمینی (ره) با دختران

در همۀ جوامع بشری، تربیت فرزندان، به ویژه فرزند دختر ارزش و اهمیت زیادی دارد. ارزش‌های اسلامی و زوایای زندگی ائمه معصومین علیهم‌السلام و بزرگان، جایگاه تربیتی پدر در قبال دختران مورد تأکید قرار گرفته است. از آنجا که دشمنان فرهنگ اسلامی به این امر واقف شده‌اند با تلاش‌های خود سعی بر بی‌ارزش نمودن جایگاه پدر داشته واز سویی با استحاله اعتقادی و فرهنگی دختران و زنان (به عنوان ارکان اصلی خانواده اسلامی) به اهداف شوم خود که نابودی اسلام است دست یابند.
تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

تبیین و ضرورت‌شناسی مساله تعامل مؤثر پدری-دختری

در این نوشتار تلاش شده با تدقیق به اضلاع مسئله، یعنی خانواده، جایگاه پدری و دختری ضمن تبیین و ابهام زدایی از مساله‌ی «تعامل موثر پدری-دختری»، ضرورت آن بیش از پیش هویدا گردد.
فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

فرصت و تهدید رابطه پدر-دختری

در این نوشتار سعی شده است نقش پدر در خانواده به خصوص در رابطه پدری- دختری مورد تدقیق قرار گرفته و راهبردهای موثر عملی پیشنهاد گردد.
دختر در آینه تعامل با پدر

دختر در آینه تعامل با پدر

یهود از پیامبری حضرت موسی علیه‌السلام نشأت گرفت... کسی که چگونه دل کندن مادر از او در قرآن آمده است.. مسیحیت بعد از حضرت عیسی علیه‌السلام شکل گرفت که متولد شدن از مادری تنها بدون پدر، در قرآن کریم ذکر شده است.
رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

رابطه پدر - دختری، پرهیز از تحمیل

با اینکه سعی کرده بودم، طوری که پدر دوست دارد لباس بپوشم، اما انگار جلب رضایتش غیر ممکن بود! من فقط سکوت کرده بودم و پدر پشت سر هم شروع کرد به سرزنش و پرخاش به من! تا اینکه به نزدیکی خانه رسیدیم.
Powered by TayaCMS