27 بهمن 1395, 3:10
هيچ تضميني براي زنده ماندن انسانها تا يك لحظه بعد وجود ندارد، چه به اينكه بخواهد انسان براي خود وعده رسيدن به دوران پيري تضمين كند. بنابراين موكولكردن نمازخواندن به پيري، وسوسهای از سوي شيطان براي دور كردن انسان از خداست. نماز بهترين اعمال ديني است كه اگر قبول درگاه خداوند عالم شود، عبادتهاي ديگر هم قبول ميشود و اگر پذيرفته نشود اعمال ديگر هم قبول نميشود، همانطور كه اگر انسان شبانهروز پنج نوبت در نهر آبي شستوشو كند، آلودگي در بدنش نميماند، نمازهاي پنجگانه هم انسان را از گناهان پاك ميكند و سزاوار است كه انسان نماز را در اوّل وقت بخواند و كسي كه نماز را پست و سبك شمارد مانند كسي است كه نماز نميخواند، با اين وجود يكي از سؤالاتي كه ذهن يك مخاطب جوان را به خود جلب كرده اين است كه: بعضيها ميگويند بگذار تا در دوران جواني به سر ميبريم از جوانيمان نهايت لذت را ببريم، بعد كه پير شديم توبه ميكنيم و آن موقع نماز ميخوانيم؟ واحد پاسخگويي مركز تخصصي نماز در جواب اين پرسش ميگويد: اولاً: هيچ تضميني براي زنده ماندن انسانها تا يك لحظه بعد وجود ندارد، چه به اينكه بخواهد انسان براي خود وعده رسيدن به دوران پيري و كهنسالي تضمين كند، بهترين دليل اين مدعا هم تصاوير جوانان و نوجواناني است كه به دلایل مختلف از دنيا رفتهاند و دوران پيري را درك نكردهاند و ما هر روزه در گوشه و كنار خيابان نظارهگر تصاوير آنها هستيم، بنابراين اين سخن تنها وسوسه از سوي شيطان براي دور كردن انسانها از خداوند متعال است. ثانياً: از كجا معلوم كه انسان موفق به توبه شود، چرا كه بعد از اينكه انسان به گناه عادت كرد دلش سخت شده و ديگر هيچ گونه رغبتي به توبه و بازگشت پيدا نميكند و اگر بر فرض هم موفق به توبه شد، باز هيچ تضميني بر پذيرش توبه از سوي خداوند وجود ندارد. ثالثاً: روايات نقل شده گوياي آن است كه خداوند متعال عبادت جوانان را بيش هر چيزي دوست دارد و عبادت در اين دوران به هيچ عنوان قابل قياس با دوران كهنسالي نيست، برخي از اين روايات به قرار ذيل است:
رسول خدا (ص): «خداوند به وجود جوان اهل عبادت بر فرشتگان مباهات ميكند و ميفرمايد: بنده مرا ببينيد! به خاطر من چگونه از لذت جسماني خويش گذشته است». (1)
رسول خدا (ص) در توصيه به اباذر فرمودند: «اي اباذر! اگر جواني ترك دنيا و لذايذ آن را کند و جواني خويش را در اطاعت و عبادت پروردگار بزرگ صرف كند، خداوند اجر و پاداش هفتاد و دو صديق به او اعطاء ميفرمايد». (2)
رسول خدا (ص): «خداوند هفت گروه را در سايه رحمت خود جاي ميدهد، روزي كه سايهاي جز سايه او نيست: اول زمامداران دادگر و دوم جواني كه در عبادت خداوند پرورش يافته باشد». (3)
امام باقر (ع) به جوانان توصيه كردند: «اي طالب علم! نماز را به پادار، قبل از آنكه پيري و سستي فرا رسد كه آن وقت قدرت نمازگزاردن را نداري و براي تو ميسر نيست (و شايد اشاره به پس از مرگ باشد)».(4)
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان