24 آبان 1393, 14:2
كلمات كليدي : حجاب، امنيت اجتماعي، پرده نشيني، التهاب جنسي، پيوند خانوادگي، مشاركت اجتماعي، تمتعات جنسي، احترام زن
نویسنده : حسين محمودی
بنابر گواهی متون تاریخی در اکثر قریب به اتفاق ملّتها و آئینهای جهان، حجاب در بین زنان معمول بوده است هر چند در طول تاریخ گاه با اعمال سلیقه حاکمان و عالمان، تشدید یا تخفیف یافته است ولی هیچگاه به طور کامل از بین نرفته است.
دانشمندان، تاریخ حجاب و پوشش زن را به دوران ما قبل تاریخ نسبت میدهند. امّا از نصوص دین برمیآید که اصل پوشش که برخواسته از عفت و حیاست پیشینهای برابر با حیات بشر دارد چنانکه در قرآن کریم دربارۀ زندگی بهشتی آدم و حوا از پوشش زشتیهایشان با برگ درختان سخن به میان آمده است.
در اینکه علّت پیدایش حجاب در آئینها و تمدنهای مختلف چه بوده است نظرات گوناگونی ارائه شده است. مخالفان حجاب سعی کردهاند جریانهای ظالمانهای را برای آن ذکر کنند و بین حجاب در اسلام و غیراسلام فرقی قائل نشدهاند. آنان معتقدند پیدایش حجاب میتواند ریشههای مختلف فلسفی، اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی داشته باشد از جمله:
مسلّماً هیچکدام از این علل و ریشهها در پیدایش حجاب در اسلام نقش نداشته است بلکه علّت فطری حجاب را میتوان تدبیری دانست که زن با یک نوع الهام فطری، برای حفظ ارزش و موقعیت خویش در برابر مرد به کار برده است. حجاب زن برخواسته از حیا و عفت غریزی است که او را بر آن داشته تا خود را از مردان دور نگه دارد و عشق و طلب و احترام آنان را نسبت به خود برانگیزاند.
کتابخانه هادی
پژوهه تبلیغ
ارتباطات دینی
اطلاع رسانی
فرهیختگان